Sporturi

Paul Anton a semnat cu Krîlia Sovetov Samara. A plecat de la Anji

21.08.2018 | 16:26
Paul Anton a semnat cu Krilia Sovetov Samara A plecat de la Anji

Internaţionalul român Paul Anton a semnat marţi un contract cu echipa nouă promovată în prima ligă din Rusia Krîlia Sovetov Samara. Anton are 27 de ani şi noua sa echipă este cea de-a opta din carieră, el mai evoluând de-a lungul timpului pentru Gloria Bistriţa, Delta Tulcea, FCM Târgu Mureş, Pandurii, Dinamo, Getafe şi Anji Mahacikala.

Internaționalul român a semnat pe 3 ani cu noua sa formație, fiind transferat de la Anzhi, unde a jucat în sezonul trecut. Fotbalistul a fost prezentat deja și va purta tricoul cu numărul 28. “Sunt fericit să fac parte din echipa Krylya Sovetov. Voi da totul pentru a obține performanțe“, a scris Paul Anton pe Instagram. Krylya îi urează succes pe site-ul său oficial și notează că românul e transferul cu numărul 9 al verii.  Noua echipă a lui Anton este pe 13, cu 4 puncte în 4 etape.

Paul Anton a semnat cu Krîlia Sovetov Samara. Ultima dată a fost la Mahacikala

Paul Anton a jucat în ultima perioadă la Anji Mahacikala 13 meciuri şi a reuşit să înscrie trei goluri. Cel mai mult a stat la Pandurii şi la Dinamo, timp de câte două sezoane. La Pandurii a adunat 70 de partide şi a marcat 6 goluri, la Dinamo 43 de meciuri şi 8 goluri. La Anji Anton a mers pentru un transfer de 500.000 euro, bani intraţi în contul lui Dinamo.

În urmă cu cinci ani, Anji, avându-l proprietar pe miliardarul Suleiman Kerimov, născut chiar în Daghestan, era o forță în campionatul local. Locul 3 în 2012-2013, cu un lot evaluat la 150 de milioane. Eto’o, Willian, Lassana Diarra și Jirkov erau printre jucători, Roberto Carlos s-a retras tot la Mahacikala.

Moldoveanul Igor Armaş l-a ajutat mult să se adapteze în Rusia

Apoi, Kerimov a renunțat la club, iar galben-verzii sunt azi o echipă din pa doua parte a clasamentului. Paul s-a adaptat rapid, jucând tot (un singur meci ratat, fiind bolnav) și marcând trei goluri, dintre care două într-un singur meci, cu FK Tosno. Kerimov, patronul la acea vreme, era prieten cu Abramovici, a vrut să creeze ceva asemănător lui Chelsea, dar în Daghestan, pe pământul lui. Una să formezi o mare putere la Londra și alta e să încerci să o faci la Mahacikala. Totul s-a schimbat între timp. Kerimov nu mai are nicio legătură cu Anji. Totuși, la stadion, pereții sunt tapetați cu fotografiile vedetelor de acum cinci ani.

Paul Anton a semnat cu Krîlia Sovetov Samara. În ultimul an a jucat la Anji Mahacikala. În imagine Anton în tricoul galben al lui Anji
Paul Anton a semnat cu Krîlia Sovetov Samara. În ultimul an a jucat la Anji Mahacikala

La Anji Anton a fost mult ajutat să se adapteze în fotbalul din Rusia de moldoveanul Igor Armaș. “Nu e doar un jucător valoros, internațional, dar e și un băiat deosebit, m-a ajutat enorm. A jucat șapte ani la Kuban Krasnodar. I-a prins pe toți românii. Dan Petrescu, Dorinel Munteanu antrenori, coechipier cu Gigel Bucur, Daniel Niculae.”

E încântat de nivelul fotbalului din Rusia

Anton e încântat de nivelul fotbalului din Rusia. “E un fotbal bun în Rusia. Direct, agresiv, un joc fizic, de forță, dar și de valoare. Sunt jucători de o calitate fenomenală. Și au avut patru echipe în primăvara europeană” 

Pentru Anton e foarte important să aibă continuitate în joc pentru a spera la un loc în lotul echipei naţionale. A prins câte 20 de minute la meciurile amicale cu Suedia şi Israel şi crede că poate să ajute echipa naţională cu experienţa sa, dar e de acord cu faptul că pentru a putea spera să ajungă sub comanda lui Cosmin Contra în primul rând trebuie să evolueze meci de meci la echipa de club.

Tags: