Sport

Paul Anton, scandal monstru la antrenament. „România, o țară de rahat! Numai corupție! M-am săturat!” Exclusiv

Paul Anton a luat foc la antrenamentul lui Dinamo după ce a aflat decizia CNSL de a nu fi declarat liber de contract. Capul nemulțumiților din vestiarul lui Bonetti, cu un contract lunar de 19.000 de euro, e în război total cu clubul!
13.08.2021 | 14:38
Paul Anton scandal monstru la antrenament Romania o tara de rahat Numai coruptie Mam saturat Exclusiv
Paul Viorel Anton la pamant in meciul de fotbal dintre Dinamo Bucuresti si Astra Giurgiu, contand pentru semifinala retur a Cupei Romaniei, desfasurat fara spectatori pe Stadionul Dinamo din Bucuresti, marti 11 mai 2021. © FOTO:Razvan Pasarica/SPORT PICTURES
ADVERTISEMENT

Paul Anton, 30 de ani, și Dinamo nu mai au viață împreună. Jucătorul ademenit vara trecută la Dinamo de Cosmin Contra și de banii virtuali ai lui Cortacero încearcă să se despartă de Dinamo din cauza situației financiare și a restanțelor personale, dar a ratat, momentan, „desprinderea”!

Comisia Națională pentru Soluționarea Litigiilor a respins cererea mijlocașului de a deveni liber de contract, decizie care l-a șocat pur și simplu pe Paul Anton. Acesta se afla la antrenament la Dinamo și a făcut un scandal monstru la aflarea veștii!

ADVERTISEMENT

Paul Anton a urlat și a dat cu picioarele în tot ce i-a venit în cale după ce nu a fost declarat liber de contract: „Numai corupție! Numai corupție! M-am săturat!”

Paul Anton se aștepta să se despartă de Dinamo ca jucător liber de contract la mijlocul acestei săptămâni. Dar CNSL a respins solicitarea fotbalistului de 30 de ani.

Încetare raporturi contractuale – Cu opinie majoritară: respinge cererea reclamantului ca neîntemeiată. Cu recurs în termen de 5 zile. Pronunțată azi, 11.08.2021, în ședință nepublică, la sediul LPF. Cu opinie minoritară: admite cererea reclamantului. Constată încetarea raporturilor contractuale pentru justa cauză în temeiul art. 18.10. lit. a) din RSTJF începând cu data de 11.08.2021. Cu recurs în termen de 5 zile. Pronunțată azi, 11.08.2021, în ședință nepublică, la sediul LPF”. Așa a sunat decizia în cazul lui Paul Anton.

ADVERTISEMENT

Când a fost informat despre aceasta, Anton pur și simplu și-a ieșit din minți. A început să țipe și să dea cu picioarele în gărdulețele de pe teren. „Asta o România, o țară de rahat! Numai corupție, numai corupție! M-am săturat!”, povestesc pentru FANATIK cei aflați la fața locului în acel moment.

Paul Anton și impresarul său, Lucian Marinescu au anunțat deja că vor face recurs în acel termen de 5 zile. Anton nu mai poate rămâne la Dinamo, legătura dintre părți e fisurată de mai multă vreme. Iar o parte importantă de vină o are jucătorul, care a devenit capul nemulțumirilor în vestiarul lui Dario Bonetti și creează non-stop tensiune.

ADVERTISEMENT

Paul Anton, omul cu contract de 19.000 de euro lunar i-a instigat pe toți colegii săi de la Dinamo să depună memorii!

Paul Anton anunța de la finalul sezonului trecut că vrea să plece din cauza situației financiare delicate de la club. Era și e neplătit, iar intrarea în insolvență a lui Dinamo a rupt practic orice șansă ca el să continue. Asta în ciuda declarațiilor „calde” pe care le dădea uneori după meciuri, încercând să laude măcar fanii din DDB, care chiar s-au zbătut pentru salvarea lui Dinamo.

Paul Anton s-a izolat și de vestiar de la începutul acestui sezon. Dinamo a debutat în noul campionat cu o victorie nesperată cu FC Voluntari, iar Anton a venit la interviurile de după meci cu o față de parcă echipa pierduse cu 0-4! Vorbea de bani, de plecare, de situația sa „disperată”! Într-adevăr, un om cu restanțe de 4-5 luni, ca toți ceilalți din vestiar, dar cu un contract de 19.000 de euro, ce-i fusese achitat până în februarie 201. Față de mulți dintre „puștii” cu câteva sute de euro din jurul lui….

ADVERTISEMENT

Colegii au fost extrem de surprinși când l-au văzut. „Bucură-te și tu măcar în seara asta! Am câștigat totuși”, i-au transmis unii dintre ei, dar reacția de îmbufnare a rămas. Era același Paul Anton ale cărui discuții recente cu colegii săi țineau doar de „Hai să ne depunem memorii!”, „Hai să plecăm toți!”.

Numai că, ușor-ușor, ceilalți au sesizat că Anton nu mai trage la aceeași căruță cu ei. Destui l-au asimilat cu un măr care vrea să strice tot în jur. Căruia nu-i mai pasă de Dinamo, de colegi, doar de el și de propria situație. Este același Anton care în urmă cu un an bătea palma cu CFR Cluj, se înțelesese în cele mai mici detalii cu președintele Marian Copilu, apoi a fugit la Dinamo pentru „un pumn de galbeni” în plus!

Lucian Marinescu, impresarul lui Anton, vorbește despre o „democrație de cumetrie”! Agentul spune că mijlocașul nu se dă lovit, chiar e accidentat!

Dacă Paul Anton a răbufnit la antrenament după decizia CNSL, impresarul jucătorului, Lucian Marinescu, și-a luat timp pentru a trimite o scrisoare către mass-media. Marinescu vorbește despre o „ democrație de cumetrie în secolul 21, România, Uniunea Europeană”.

Paul Anton, jucător de echipa națională, neplătit de 5 luni de zile de către Dinamo, este împiedicat să plece de la un club care nu e în stare să îi plătească salariul. Că așa vor 3 avocați, membri ai CNSL. Nu contează cum, soluții se găsesc. Schimbăm practica de până acum, inventăm, interpretăm lăutărește…

A cerut să fie declarat liber de contract pentru că nu a fost plătit. Ultimul salariu întreg primit a fost cel pentru luna februarie. Suficient pentru 7 goluri, 2 pase decisive, 35 de meciuri și o contribuție decisivă la evitarea retrogradării, nu? Administrația Burleanu se joacă incredibil cu viața și sufletele fotbaliștilor”, scrie Marinescu în comunicatul remis presei.

Alte informații care au mai venit dinspre vestiarul lui Dinamo țin de modul în care Anton s-ar fi pregătit în ultimele săptămâni. El a jucat doar în prima etapă, 65 de minute cu Voluntariul, apoi a fost rezervă la Craiova și de atunci nu a mai prins lotul lui Bonetti. Cei de la Dinamo spun că, în așteptarea verdictului, Anton nu și-a mai dat deloc interesul, nu s-a mai pregătit și s-a dat mereu lovit, inclusiv pentru meciul ce urmează, acasă cu Mioveniul!

Cu siguranță că aceste informații au ajuns și la urechile agentului jucătorului, care în același comunicat a încercat să le demonteze.

„Paul Anton chiar este accidentat. Având dovadă scrisoare medicală. Nu vorbe aruncate. Și face zilnic recuperare, achitând contravaloarea serviciilor din propriul buzunar pentru că Dinamo nu plătește…

Paul Anton nu e o marfă. Va deveni liber de contract și va pleca unde vrea el și în ce condiții vrea el. Oricât ar dura pentru a realiza asta. Pentru că are răbdare. Și acum are și furie pentru disprețul cu care e tratat”, mai spune Lucian Marinescu.

76.000 de euro este suma salariilor restante ale lui Paul Anton la Dinamo. Primul salariu de la intrarea în insolvență e plătit!

Paul Anton are patru luni neplătite la Dinamo. Este și motivul pentru care a solicitat să fie declarat liber de contract de către comisiile abilitate. Ținând cont de contractul de 19.000 de euro lunar pe care rulează și care nu a acceptat să-i fie diminuat chiar dacă e insolvență, suma totală pe care o are de încasat în acest moment este de 76.000 de euro.

După ce Dinamo a intrat în insolvență, Paul Anton va fi plătit la zi, până se va găsi soluția despărțirii. Pentru că așa prevede „legea insolvenței”. Astfel că salariul pe luna iulie, 19.000 de euro adică, e deja plătit, așa cum au anunțat cei de la Dinamo chiar înainte de meciul cu Chindia de la Buzău.

  • 30.000 de euro a achitat Dinamo celor de la Pandurii când l-au luat prima oară pe Paul Anton în toamna lui 2015
  • 1,1 milioane de euro este cota actuală a mijlocașului care a împlinit 30 de ani pe 10 mai 2021
ADVERTISEMENT