Fotbal intern

Paul Batin, golgeter sezonul trecut, s-a înțeles cu Becali, dar Raul Rusescu l-a deturnat! Acum a “executat” FCSB!

07.10.2018 | 22:53
Paul Batin golgeter sezonul trecut sa inteles cu Becali dar Raul Rusescu la deturnat Acum a executat FCSB

Paul Batin este atacantul refuzat de Gigi Becali în această vară când patronul FCSB încerca să reconstruiască ofensiva după plecările lui Alibec și Constantin Budescu. Plus că Harlem Gnohere era și el trecut de lista de plecări, așa că Becali era disperat să aducă „omul care face golul”.

Paul Batin, jucătorul celor de la Concordia Chiajna, era ca și înțeles cu șeful roș-albaștrilor, dar lucrurile s-au blocat la un moment dat, pentru că oamenilor din club le-a sunat mult mai bine varianta cu Raul Rusescu. Acum, Batin a marcat unicul gol al partidei prin care Concordia a învins în deplasare pe FCSB!

Paul Batin, atacantul refuzat de Becali pentru Rusescu. Era așteptat la Palat să semneze!

Negocierile lui Batin cu Gigi Becali erau aproape de finalizare imediat după ce a căzut pentru prima oară varianta Raul Rusescu. La începutul lunii iulie, Rusescu era ca și transferat la FCSB. Dar pretențiile acestuia l-au determinat pe Gigi Becali să se reorienteze și să renunțe momentan la „ciorba reîncălzită” Rusescu.

Rusescu face nazuri. El vrea 30.000 de euro pe lună. Eu i-am oferit 20.000. Îl iau băbăciune să îi dau atâţia bani? Păi eu l-am dat armăsar şi acum vrea asemenea salariu, după atâţia ani?”, spunea Becali atunci. A fost și momentul în care patronul FCSB a fost căutat și i s-a propus transferul lui Paul Batin, printre golgeterii ultimului sezon al Ligii 1 Betano. Părțile au ajuns la un acord, inclusiv Chiajna și-ar fi dat acordul, și nu mai trebuia decât ca jucătorul să meargă la Palat pentru a semna și ulterior să fie prezentat.

Scurtcircuitul care l-a ajutat pe Rusescu

Din acel moment s-au petrecut lucruri mai greu de explicat pentru cei din tabăra lui Paul Batin. Becali a discutat și cu apropiații, cu sfătuitorii de încredere, iar situația a basculat în câteva ore. E posibil ca și Rusescu să fi aflat că Becali ia alt atacant. Aproape sigur oameni din anturajul patronului l-au informat pe fostul atacant, care s-a răzgândit și a transmis că este de acord cu condițiile inițiale propuse, anume 20.000 de euro lunar.

Raul Rusescu a avut ofertă și de la noua echipă a lui Tănase înainte de a se întoarce la FCSB
Raul Rusescu a avut ofertă și de la noua echipă a lui Tănase, Eskisehirspor, înainte de a se întoarce la FCSB

Rusescu a cerut doar ca Becali să-l lase să-și rezolve situația la Osmanlispor, de care mai era legat cu contract până în vara lui 2019 și de la care mai avea de luat și niște restanțe. În cele din urmă Rusescu a reușit să-și încheie conturile cu turcii, iar transferul său la FCSB, anunțat exclusiv de FANATIK.RO, a fost făcut cu câteva zile înainte de partida tur de la Split, cu Hajduk.

Meme l-a numit pe Raul Rusescu „caviar” după prezentare

După prezentare, Meme Stoica a fost chestionat pe tema „ciorbei reîncălzite”, oficialul roș-albastru fiind cel care a lansat celebra deja butadă la revenirea lui Sănmărtean.

La Rusescu nu este vorba de ciorbă reîncălzită pentru că pentru mine Rusescu a fost caviar, iar caviarul se păstrează la rece şi n-am auzit pe nimeni să-l reîncălzească. Din păcate pentru el, a făcut nişte alegeri cel puţin nefericite. Mă uitam la antrenament şi, la un moment dat, l-am confundat pe Rusescu cu un junior. Nu pare că ar fi trecut anii peste el. Fizic stă bine. Am încredere foarte mare în Rusescu, mai ales după ce se va pune la punct cu pregătirea“, spunea Stoica acum câteva săptămâni.

Raul Rusescu începe să se pună pe picioare. În week-end a fost pentru prima oară integralist de la revenirea la FCSB și a marcat și primul gol pentru roș-albaștri. La prestația sa foarte bună de la Ovidiu s-a adăugat și bara din care Coman a deschis scorul, dar și pasa pentru golul de 2-0 al lui Man.

11 septembrie 2016 este data la care Raul Rusescu marcase ultimul gol înainte de cel de duminică de la Ovidiu. Acum aproape doi ani, Raul înscrisese în Trabzonspor – Osmanlispor 0-2, în minutul 88, stabilind scorul final

13 goluri a marcat Paul Batin sezonul trecut, fiind pe locul 2 în clasamentul golgeterilor după Gnohere și Țucudean, fiecare cu 15 reușite. În actualul sezon, Batin a înscris de două ori pentru Chiajna, la CFR și cu Hermannstadt