Fotbal international

GALERIE FOTO. VIDEO. Paul Gascoigne a revenit pe teren la 50 de ani. Cum i-a uimit pe suporterii prezenţi la meci

Paul Gascoigne s-a întors în tricoul alb-negru al celor de la Newcastle United, la aproape 29 de ani de când a părăsit echipa la care a cunoscut consacrarea în perioada 1985-1988. Fostul...
10.07.2017 | 13:17
GALERIE FOTO VIDEO Paul Gascoigne a revenit pe teren la 50 de ani Cum ia uimit pe suporterii prezenti la meci

Paul Gascoigne s-a întors în tricoul alb-negru al celor de la Newcastle United, la aproape 29 de ani de când a părăsit echipa la care a cunoscut consacrarea în perioada 1985-1988. Fostul internaţional englez a fost invitat la un meci amical organizat în memoria fostului portar al “coţofenelor”, Pavel Srnicek. Partida s-a disputat în oraşul natal al lui “Gazza”, Gateshed.

Ajuns la 50 de ani şi măcinat de problemele cu alcoolul, Gascoigne a jucat 15 minute în prima repriză, după pauză fiind introdus tot un sfert de oră. Fostul internaţional a reuşit să marcheze un gol pentru Newcastle United în victoria cu 7-1 împotriva echipei Gateshed. La finalul partidei, “Gazza” a oferit câteva declaraţii, el precizând că îşi doreşte să se întoarcă în oraşul natal.

“Zâmbesc de fiecare dată când mă întorc acasă. Mă gândesc să mă mut înapoi, cred că mi-a ajuns cât am stat în Bournemouth. Ador să revin în Gateshed şi să reaud accentul de aici”, a declarat “Gazza” la finalul meciului caritabil. Fostul internaţional s-a luptat în ultimii ani cu alcoolismul şi cu depresia, iar în luna mai anunţa că este pe drumul cel bun.

Paul Gascoigne a jucat pentru Newcastle United, Tottenham Hotspur, Lazio, Glasgow Rangers, Middlesbrough, Everton, Burnley, Gansu United şi Boston United. Alături de scoţienii de la Rangers a jucat împotriva Stelei în grupele Ligii Campionilor în sezonul 1995-96, mijlocaşul reuşind să marcheze un gol în poarta lui Bogdan Stelea. Între 1988 şi 1998, “Gazza” a jucat de 57 de ori pentru echipa naţională a Angliei, reuşind să marcheze 10 goluri.