News

Paul Gascoigne, rege cu mingea, dar sclavul alcoolului şi drogurilor

Paul Gascoigne a fost, pe rând, mare talent, mare speranţă, jucător, jucător-vrăjitor, rege al mingii, beţiv, alcoolic, drogat, la un pas de moarte, la dezintoxicare, iar acum este activ... pe reţelel de comunicare, lăsând în urmă viciile. Până când... numai el ştie!
05.03.2018 | 08:46

Ajuns la aproape 51 de ani (îi face pe 27 mai), „Gazza” Goscoigne arată cu mult mai mult. Din cauza viciilor. Poate cel mai talentat jucător din istoria fotbalului britanic, peste monştrii sacri Best, Matthews, Keegan, Dalglish, Waddle şi Giggs, dar mai nebun decît toţi împreună, cu o viaţă dezechilibrată, pierdută în nopţi pline de droguri şi alcool, fotbalistul-vrăjitor al anilor ’90 a fermecat deopotrivă „băşica” cu petice ca şi paharul de whisky sau doza de narcotice. După ani buni (ce nepotrivită pare expresia asta, de fapt au fost ani nu răi, ci foarte răi!), deci după ani foarte răi de excese, care l-au adus efectiv la un pas de nefiinţă, pare acum că s-a liniştit, nopţile în care se îneca în băutură şi cocaină fiind de domeniul trecutului.

Mai nou, „Gazza” a devenit activ pe reţelele de socializare: fiica sa vitregă, Bianca (31 de ani), o vedetă tv în Anglia, i-a făcut cont şi-l promovează, mândră că „daddy” a lăsat în urmă viaţa dezordonată. Ex-mijlocaşul a dorit să le arate tuturor că e pe drumul cel bun şi a postat o fotografie cu el. „Bună dimineaţa tuturor! Cu drag, Gazza!” e mesajul postat. Bianca Gascoigne susţine că viaţa lui Paul Gascoigne a intrat pe un nou făgaş. Vedeta TV spune că tatăl său arată şi se simte mult mai bine: „Arată cum nu l-am văzut niciodată. Este chiar foarte bine”, a povestit Bianca în tabloidul britanic „The Sun” şi susţine că fostul mare mijlocaş este pe drumul cel bun: „Este greu să ne vedem des, deoarece el este în Bournemouth, iar eu locuiesc în Londra şi lucrez şase zile pe săptămână. L-am vizitat recent, am luat prânzul împreună şi se simte şi arată excelent. Este foarte, foarte bine”. (ACCESAŢI GALERIA FOTO DE MAI SUS PENTRU IMAGINI DE… IMAGINI CU FRUMOASA FIICĂ A LUI PAUL GASCOIGNE!)

ADVERTISEMENT

Paul Gascoigne, stăpânul mingii, robul alcoolului şi drogurilor

În trecut bărbatul care acum apare într-un halat alb şi le zâmbeşte fanilor, a fost văzut în ipostaze jenante, căzut pe marginea unui drum, în vizibilă stare de ebrietate, sau dezbrăcat în mijlocul străzii. În decembrie anul trecut şoca într-un show tv povestind că a vrut să-i ducă mâncare unui… criminal! Pe care l-a văzut la televizor şi pe care-l credea cel mai bun prieten!! „După 14 linii de cocaină şi multe pahare de tărie, am început să cred că el e un bun prieten, că am fost colegi de şcoală, şi că trebuie să-l salvez”, a spus Gazza. A fost doar una dintre multele boacăne pe care le-a făcut sub influenţa alcoolului şi drogurilor…

Iulie 2013: Era să-şi omoare fosta soţie

Pe 4 iulie 2013, era o zi de joi, la ora 22:30, în staţia de tren din Stevenage, 50 de kilometri la nord de Londra, Paul a atacat-o pe Sheryl, fosta lui soţie, mama Biancăi. Era beat, ca de obicei, după ce petrecuse două luni în primăvară într-o clinică de dezalcoolizare din Phoenix, Arizona. A lovit-o cu sălbăticie pe Sheryl, de altfel căsătoria de doi ani, încheiată în 1998, a fost plină de incidente, urlând că vrea să o omoare, apoi a strâns de gât un paznic şi a bruscat un călător care voia să-l liniştească. A venit poliţia, l-a încătuşat şi l-a ţinut 12 ore în arest. Dimineaţă, când s-a trezit, şi la propriu, şi la figurat, a fost eliberat. Sheryl nu depusese nicio plângere…

ADVERTISEMENT

Decembrie 2015: Sânge în loc de sex

La finalul lui 2015, Gascoigne a fost aproape de un sfârşit tragic, fiind găsit inconştient şi plin de sânge în camera unui hotel din Londra. S-a aflat apoi că invitase o prostituată la… una mică: „Mi-a spus că-mi dă 300 de pounds (lire sterline) dacă merg cu el în cameră să bem ceva şi să ne facem de cap. Până am făcut eu un duş el se făcuse praf. Băguia ceva de neînţeles, a vrut să mă ia în braţe, s-a dezechilibrat şi a căzut cu nasul de marginea patului, s-a umplut imediat de sânge şi n-a mai mişcat, m-am speriat, m-am îmbrăcat rapid şi am şters-o”, avea să declare după o săptămână o oarecare Laurie în tabloidul „The Sun”, care a găsit-o după o minuţioasă invstigaţie jurnalistică…

Iulie 2016: Imaginea decrepitudinii în persoană

Tabloidul englez „The Sun” l-a surprins în imagini care ar putea defini perfect cuvântul „decrepitudine”: într-un halat, desculţ şi cu o ţigară în gură, în timp ce cobora dintr-un taxi, după ce a fost plecat să îşi cumpere gin şi analgezice. Potrivit ziariştilor britanici, îşi uitase cheile şi, în halul în care ÎL PUTEŢI VEDEA ÎN GALERIA FOTO DE MAI SUS, a fost nevoit să sune la vecini pentru a putea intra în propriul apartament.

ADVERTISEMENT

Comparat de presa din Anglia cu un alt mare fotbalist britanic care şi-a găsit sfârşitul din pricina alcoolului, nord-irlandezul George Best (22 mai 1946 – 25 noiembrie 2005,), Gascoigne susţinea, cu ceva timp înaintea episodului de mai sus că el nu este la fel cu Best deoarece fosta glorie a lui Manchester United a murit, iar el nu! „El a murit, eu nu. Eu încă sunt aici. Nu sunt ca George Best. El nu a vrut să se oprească. Eu vreau să mă opresc”, a izbucnit Gazza în aprilie 2016, invitat de Piers Morgan în emisiunea sa „Good Morning Britain”.

Tot în 2016, pe 10 octombrie, a mai comis o „ispravă”: a fost oprit pe stradă de o femeie care l-a rugat să facă o poză împreună, Gascoigne a fost de acord, însă a profitat de ocazie şi i-a pus mâna pe sâni admiratoarei. (VEZI FOTOGRAFIA ÎN GALEERIA FOTO DE MAI SUS!)

ADVERTISEMENT

Iar pe 28 decembrie, a ajuns la spital, după ce a provocat un scandal la un hotel din Londra. Potrivit martorilor, Gascoigne era extrem de beat şi arunca cu bani în stânga şi în dreapta, insultându-i pe toţi cei care îi ieşeau în cale şi punând mâna pe mai multe femei. În plus, ar fi făcut remarci rasiste şi l-ar fi lovit pe un client al hotelului în plină figură. Un prieten al bărbatului agresat a reacţionat pocnindu-l la rândul său pe fostul fotbalist, care a căzut pe scări. La hotel a fost chemată poliţia şi Gascoigne a fost transportat la spital, cu o rană la cap.

Ianuarie 2017: A şaptea cură de dezintoxicare. Care „ţine”!

În prima lună a anului trecut Paul Gascoigne revenea pentru a şaptea oară (!!!) la dezintoxicare, iar agentul său, Terry Baker, cerea fanilor pe pagina de Facebook a agenţiei „A1 Sporting Speakers” să se roage pentru ruina fostului mare fotbalist: „Paul vrea să ştie întreaga lume că este la dezintoxicare. Face mari eforturi pentru a se vindeca de demonii alcoolului în 2017. Eu nu sunt credincios, dar voi, cei care sunteţi, rugaţi-vă pentru el”. Şi iată, se pare că, să spunem cel puţin pentru moment, a reuşit. Iar pentru a încheia într-o notă optimistă să ne amintim de vremurile bune ale fotbalistului care încânta fanii în anii ’90, fie că juca la Newcastle, Tottenham, Lazio sau Glasgow Rangers. În 1990 a fost inclus în echipa ideală a Mondialului din Italia şi a fost numit personalitatea sportivă a anului de către BBC, iar în 1996 a făcut parte din cel mai bun „11” al Europeanului din Anglia, unde marca unul dintre cele mai frumoase goluri din istoria fotbalului, pe care îl puteţi vedea mai jos.

„Ca să scap de cocaină, am băut, zilnic, trei sticle de whisky” – Paul Gascoigne

„Nu sunt perfect şi nici nu îmi doresc acest lucru. Încerc mereu să scap de această patimă a băuturilor alcoolice. Nu este nimic în neregulă cu mine atât timp cât nu pun mâna pe pahar. Singura persoană care poate să mă salveze sunt eu” – Paul Gascoigne

5 trofee a cucerit Paul Gascoigne: Cupa Angliei cu Tottenham, două titluri, o Cupă şi o Cupă a Ligii Scoţiei cu Glasgow Rangers.

57 de meciuri în care a marcat 10 goluri a jucat Paul Gascoigne pentru naţionala Angliei, între 1988 şi 1998

Citiţi şi vedeţi, că nu ştiţi ce pierdeţi, şi…

…ce datorie are Wayne Rooney la Paul Gascoigne şi la cât a ajuns dobânda!

…imagini cu Bianca, fiica vitregă a lui Gazza! Este superbă!

ADVERTISEMENT