Fotbal intern

Paul Papp, surpriza Universității Craiova! Marinos Ouzounidis e artizanul spectaculoasei reveniri de formă a fundașului

14.04.2021 | 09:11
ADVERTISEMENT

Paul Papp este surpriza plăcută de la Universitatea Craiova. Experimentatul fundaș a profitat de accidentarea lui Mihai Bălașa și s-a impus în echipa lui Marinos Ouzounidis, iar evoluțiile sale au dat încredere defensivei echipei din Bănie.  

Oltenii nu au primit gol nici de la CFR Cluj, în ultima rundă a sezonului regulat. Jocul s-a încheiat 0-0, iar Dan Nistor a recunoscut faptul că problema Științei stă în faza ofensivă, deoarece jucătorii nu reușesc să marcheze.

ADVERTISEMENT

Colegul lui Papp din defensivă, Marius Constantin, a plecat direct la spital după derby-ul de duminică seară. FANATIK a anunțat în exclusivitate că jucătorul s-a tăiat în prima repriză și a avut nevoie de îngrijiri medicale specializate.

Paul Papp, revenire spectaculoasă de formă la Universitatea Craiova. Om de bază sub comanda lui Marinos Ouzounidis

Cu 18 prezențe în echipa națională a României, Paul Papp a fost unul dintre cei mai importanți fundași din țara noastră, mai ales în perioada în care a evoluat pentru echipe ca FC Vaslui și FCSB. Fundașul de 31 de ani pare că și-a regăsit forma sportivă care l-a propulsat sub „tricolor”.

ADVERTISEMENT

A devenit un om important în echipa lui Marinos Ouzounidis, iar tehnicianul grec l-a titularizat în ultimele meciuri. Papp se află într-o luptă pentru titularizare cu Mihai Bălașa, un alt fost jucător al FCSB-ului, dar care s-a confruntat cu mai multe probleme medicale. Chiar dacă la început nu a impresionat în tricoul Craiovei și mulți s-au grăbit să spună că Paul Papp este „expirat”, jucătorul s-a ambiționat și și-a găsit pofta de joc, devenind o piesă grea în angrenajul echipei.

De când Ouzounidis a fost instalat, Papp a fost pe banca la un singur joc, chiar la debutul în victoria din Cupa României, scor 1-0, cu FC Botoșani. De atunci, timp de nouă meciuri, fundașul a fost titular cert. A fost înlocuit doar în partida cu FCSB, fiind pe teren timp de 70 de minute.

ADVERTISEMENT

A mai fost dorit de Universitatea Craiova și în urmă cu câțiva ani, dar a ales să meargă la Astra Giurgiu

În 2014, Paul Papp a fost aproape să semneze cu Universitatea Craiova. Fotbalistul originar din Dej era sub contract cu Chievo, în Italia, după ce făcuse deja o figură frumoasă la FC Vaslui. Până la urmă, Papp a plecat împrumut la Astra Giurgiu. Ulterior, fundașul a ajuns și în curtea FCSB-ului, echipă cu care a reușit să-și treacă un titlu de campion în palmares. A mai evoluat pentru FC Will, Karabukspor și Sivasspor.

Papp și Mihai Rotaru se cunoșteau de mai mult timp, lucru recunoscut de jucător, iar mutarea la echipa din Bănie s-a perfectat foarte rapid: „Domnul Rotaru m-a sunat duminică dimineață, am discutat. A fost destul de ușor să mă convingă, mai ales că ne cunoșteam deja. Este un om serios, mi-a pus la dispoziție tot ce mi-a promis, iar familia mea este fericită aici. Ne vom lupta cu noi la titlu, în primul rând,” spunea Paul Papp la puțin timp după ce a semnat cu Universitatea Craiova, în vara anului 2020.

ADVERTISEMENT

Papp este un fotbalist polivalent în defensivă, iar Marinos Ouzounidis îl poate folosi pe toate posturile. A evoluat fundaș central, fundaș dreapta și chiar fundaș de bandă stângă. „Am văzut că și Papp și-a dat drumul la joc, îmi place de el. Se completează foarte bine cu Marius Constantin,” spunea Silviu Lung într-un interviu pentru FANATIK.

  • 3 goluri are Paul Papp pentru echipa națională
  • 18 meciuri a bifat fundașul pentru Universitatea Craiova
  • 3 trofee a strâns Papp în cariera sa: un titlu cu FCSB (2014-2015) și două Cupe ale României cu Astra Giurgiu (2013-2014) și FCSB (2014-2015)

  • (P) Cota BETANO pentru U Craiova – Viitorul Târgu Jiu: 1,98 este cota pentru „peste 2,5 goluri”. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT
Tags: