ADVERTISEMENT
Fotbal intern

Paul Pârvulescu a scăpat de suspendarea pentru dopaj. Explicațiile comisiei ANAD

Autor: Traian Terzian | 13.08.2020 | 13:33
Paul Pârvulescu a scăpat de suspendarea pentru dopaj. Explicațiile comisiei ANAD
Jucătorul echipei Academica Clinceni, Paul Pârvulescu, a scăpat de suspendarea pentru dopaj, la trei luni după ce a fost prins. Sursă foto: Sport Pictures

Jucătorul echipei Academica Clinceni, Paul Pârvulescu, a scăpat de suspendarea pentru dopaj, la trei luni după ce a fost prins.

ADVERTISEMENT

Paul Pârvulescu a recunoscut că s-a dopat în România. El a refuzat să dezvăluie numele clubului la care era legitimat în acel moment, dar a precizat că a făcut ozonoterapie.

La scurt timp după ce jucătorul în vârstă de 31 de ani a recunoscut faptele, el a fost suspendat provizoriu, iar Agenția Națională Anti-Doping a dispus o anchetă în acest caz.

ADVERTISEMENT

Suspendare pentru dopaj ridicată în cazul lui Paul Pârvulescu

Conform gsp.ro, ANAD a decis ridicarea suspendării pentru dopaj în cazul lui Paul Pârvulescu, după ce ”nu au existat suficiente dovezi care să demonstreze încălcarea prevederilor din lege”.

”S-a decis încetarea măsurii suspendării provizorii din activitatea sportivă întrucât nu subzistă temeiurile care au impus luarea acestei măsuri”, ar fi motivarea deciziei luate de comisia ANAD.

ADVERTISEMENT

Cel mai mult în luarea acestei hotărâri a stat faptul că Paul Pârvulescu a acceptat testul poligraf: ”În cadrul laboratorului, subiectul a fost informat că nimeni nu-l poate obliga să se supună testului poligraf, având opțiunea să accepte sau să refuze examinarea”.

”În fața acestor variante, subiectul a ales să se supună testului poligraf, completând în acest sens o declarație de consimțământ la examinare”, se mai arată în expertiză.

ADVERTISEMENT

La scurt timp după începerea scandalului, Paul Pârvulescu a declarat că nu a trișat niciodată și a ținut să-și ceară scuze în fața fiului său Lucas: ”Nu înțelege de ce nu mai merg la antrenamente, deși campionatul urmează sa înceapă. Sper să mă întorc cât mai curând pe teren”.

Terapia cu ozon este o metodă de tratament menită să crească gradul de oxigenare a ţesuturilor. Ea poate fi de folos în pregătirea şi recuperarea sportivilor. Dar, dacă se recurge la scoaterea sângelui din organism, îmbogăţirea lui şi reintroducerea în corpul uman, se consideră o formă de doping, metoda fiind interzisă de WADA.

ADVERTISEMENT
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 841. 32 pagini + CD. Doar 10lei!