Fotbal intern

Paul Pârvulescu, dezvăluiri șocante. Recunoaște că s-a dopat în România: „Am făcut injecţii în venă!” UPDATE. ANAD s-a autosesizat!

08.05.2020 | 11:24
Paul Parvulescu dezvaluiri socante Recunoaste ca sa dopat in Romania Am facut injectii in vena UPDATE ANAD sa autosesizat
Paul Pârvulescu a recunoscut că s-a dopat la un club din România. Dar nu e FCSB
ADVERTISEMENT

Paul Pârvulescu, fotbalist în activitate la Academica Clinceni, a recunoscut că s-a dopat în România. El a refuzat să dezvăluie numele clubului la care era legitimat în acel moment, dar a precizat că nu este vorba despre FCSB, echipă acuzată că a recurs la practici ilegale.


UPDATE, 8 mai. ANAD s-a autosesizat după declarațiile date de Paul Pârvulescu și-l va notifica pe jucătorul Clinceniului pentru a da detalii referitor la ceea ce a spus. Se va deschide cât de curând o procedură a ANAD în acest caz.

ADVERTISEMENT

ȘTIREA INIȚIALĂ. joi, 7 mai, ora 14:01

Paul Pârvulescu recunoaşte dopajul: „Am făcut injecţii în venă. Nu e ceva wow, dar e doping, da“

„Eu la FCSB n-am făcut ozonoterapie, am făcut în altă parte, dar nu la Steaua. Pentru mine, era suficient să stau 2-3 minute în apă rece, apoi în apă caldă, după care alternam și eram ok. Când făceam ozonoterapie, a doua zi mă simțeam rău, dar următoarea zi eram ok“, a mărturisit fundaşul pentru gsp.ro.

„Nu pot să spun unde am făcut, pentru că aș pune doctorul de-acolo într-o situație delicată. Eu n-am făcut insuflații rectale, ci injecții în venă. Nu e ceva wow, iar din punctul de vedere al sănătății e ok. Dar e doping, da”, a continuat fotbalistul.

ADVERTISEMENT

Ce este ozonoterapia

Terapia cu ozon este o metodă de tratament menită să crească gradul de oxigenare a ţesuturilor. Ea poate fi de folos în pregătirea şi recuperarea sportivilor. Dar, dacă se recurge la scoaterea sângelui din organism, îmbogăţirea lui şi reintroducerea în corpul uman, se consideră o formă de doping, metoda fiind interzisă de WADA.

FCSB este clubul despre care se ştie că a folosit ozonoterapie. Mai mult, clubul lui Gigi Becali a cumpărat un aparat care putea fi folosit la manipularea şi îmbunătăţirea sângelui (metoda interzisă), dar a precizat că a fost folosit numai pentru insuflaţii rectale, care sunt permise de regulamentele antidoping.

ADVERTISEMENT

Echipele la care a jucat

Paul Pârvulescu a debutat în prima divizie românească la Gaz Metan Mediaş, în 2006, pentru care a jucat în 118 partide şi a marcat de 11 ori. S-a mutat la Steaua, în ianuarie 2012, unde a adunat 63 de meciuri şi 2 goluri. De la începutul lui 2015 şi până în iunie 2016, a fost plimbat sub formă de împrumut la Viitorul, FC Voluntari şi ASA Târgu Mureş.

În cele din urmă, aventura lui s-a mutat în străinătate, prin transferul în Austria, la St. Pölten, unde a prins 22 de jocuri în 2016-17. Sezonul următor l-a găsit în Polonia, la Wisla, pentru care a bifat 3 partide, dar după 6 luni a revenit la Mediaş, unde a stat până în iulie 2018. A trecut în tabăra celor de la Poli Iaşi pentru jumătate de sezon, iar din ianuarie 2019 joacă pentru Academica din Clinceni.

ADVERTISEMENT

Ce spune despre penalty-ul apărat de Moţi

Ruptura lui Paul Pârvulescu de Steaua s-a produs la meciul-şoc din preliminariile Ligii Campionilor, în august 2014. După egalitate în dublă manşă şi prelungiri, s-a ajuns la executarea loviturilor de departajare. Poarta bulgarilor era apărată de fundaşul român Moţi, intrat după eliminarea portarului. În jocul psihologic dinainte executării penalty-ului, câştig de cauză a avut fostul dinamovist.

„Eu mă gândeam să dau tare pe mijloc, dar, când mă îndreptam să bat, mă gândeam de ce să dau pe mijloc, fiind el în poartă. (…) Când am pus mingea pe punctul cu var, mi-a strigat că s-a uitat la meciul de Supercupă și știe unde o să bat. Am bătut tocmai acolo, m-am gândit că a spus la mișto, la intimidare. Trebuia să dau cum am gândit la început. Am simțit o mare dezamăgire”, s-a confesat Pârvulescu.

ADVERTISEMENT