Fotbal intern

Paul Pîrvulescu, suspendat provizoriu pentru dopaj! Decizia finală ANAD se va da după meciul contra FC Voluntari

10.06.2020 | 12:59
Paul Pirvulescu suspendat provizoriu pentru dopaj Decizia finala ANAD se va da dupa meciul contra FC Voluntari
Paul Pîrvulescu, suspendat provizoriu pentru dopaj! Totul a venit din cauza unei declaraţii (sursă foto: sportpictures.eu)
ADVERTISEMENT

Paul Pîrvulescu, fostul fotbalist al FCSB-ului, a fost suspendat provizoriu pentru dopaj. Jucătorul în vârstă de 31 de ani a recunoscut recent că a folosit ozonoterapia.


UPDATE 10 iunie, 12:59 / Paul Pârvulescu a discutat cu Agenţia Naţională Anti-Doping prin intermediul unei videoconferinţă. Fotbalistul a răspuns tuturor întrebărilor primite, explicând declaraţiile făcute anterior, în ceea ce priveşte folosirea ozonoterapiei.

ADVERTISEMENT

ANAD va da un verdict final în termen de 5-6 zile. În acest interval, jucătorul legitimat la Academica Clinceni rămâne suspendat provizoriu, ceea ce înseamnă că nu are voie să se antreneze sau să joace cu echipa. Academica dispută primul joc pe 13 iunie, contra celor de la FC Voluntari, iar Paul Pârvulescu nu va avea voie să participe, conform suspendării provizorii primite pe 3 iunie.


Paul Pîrvulescu, suspendat provizoriu pentru dopaj

Paul Pîrvulescu a fost suspendat provizoriu pentru dopaj, conform gsp.ro, după ce fotbalistul a recunoscut că a folosit ozonoterapia în timpul unei emisiuni.

ADVERTISEMENT

Acesta nu va mai putea să joace din data de 3 iunie, după ce clubul Academica Clinceni, unde era legitimat, LPF şi FRF au fost notificate de ANAD.

“Comisia de Audiere a Agenției se ocupă de acest caz. Va trebui să vină să spună tot ce știe! Nu este corect că unul care face totul perfect să fie dezavantajat în detrimentul altuia care păcălește și care-l ajută să performeze în meci.

ADVERTISEMENT

Există o prezumție de nevinovăție, doar că în momentul în care ai spus că te-ai dopat e greu să te apere cineva. Trebuie să vii să explici concret la ce te-ai referit când ai făcut aceea declarație. Indiscutabil, e pasibil de suspendare! Nu facem exces de zel, dar nici nu există concesii”, a declarat Cristi Balaj, preşedintele ANAD (Agenţia Naţională Anti-Doping).

Ce spunea Paul Pîrvulescu în urmă cu o lună

Paul Pîrvulescu a recunoscut că a folosit ozonoterapia la o echipă, însă nu a dezvăluit despre ce club a fost vorba. În plus, fotbalistul de 31 de ani a susţinut că în perioada petrecută la FCSB nu a folosit această procedură.

ADVERTISEMENT

“Eu la FCSB n-am făcut ozonoterapie. Am făcut în altă parte, dar nu la Steaua, am făcut la o altă echipă din ţară. Când făceam ozonoterapie, a doua zi mă simţeam rău. Apoi, în următoarea zi eram ok.

Nu pot să spun unde am făcut, la ce echipă, pentru că aş pune doctorul de acolo într-o situaţie delicată. Eu n-am făcut insuflaţii rectale, ci injecţii în venă. Nu era ceva wow, iar din punctul de vedere al sănătăţii e OK. Dar e doping, da”, spunea Paul Pîrvulescu pentru sursa citată.

Paul Pîrvulescu nu a putut să joace în amicalul jucat de Academica Clinceni cu FCSB, partidă disputată în acest weekend. Fotbalistul de 31 de ani a primit înştiinţarea de la ANAD înainte de acest meci.

ADVERTISEMENT