Paul Pogba dezminte zvonurile despre retragerea de la națională: „Fake news inacceptabil”

Gabriela Gheorghe   
în Fotbal international
26/10/2020, 14:21
Paul Pogba dezminte zvonurile despre retragerea de la națională: „Fake news inacceptabil”
Paul Pogba dezminte zvonurile despre retragerea de la națională: „Fake News inacceptabil”. Sursa foto: Hepta.ro

Paul Pogba a intrat în conflict cu o publicație din Anglia, care a pretins că francezul se va retrage din reprezentativa țării sale după ce Emmanuel Macron a făcut comentarii legate de Islam.

Jucătorul de la Manchester United a câștigat Cupa Mondială cu francezii, în urmă cu doi ani. El a bifat 71 de meciuri pentru Franța și a înscris de 10 ori.

Adept al religie musulmane, Paul Pogba este cunoscut drept un tip religios, iar imediat după comentariile lui Macron a apărut informația cum că ar fi decis să se retragă din fotbalul la nivel de naționale.

Paul Pogba dezminte retragerea de la națională: „Inacceptabil”

Publicația The Sun a susținut că Pogba a decis să se retragă din naționala Franței, după declarațiile președintelui Macron la adresa poporului islamic. Macron a emis o declarație prin care anunță că „terorismul islamist” nu mai poate fi tolerat, după ce un profesor din Franța a fost omorât deoarece a făcut publice poze ofensatoare cu profetul Mahomed.

Samuel Paty (47 de ani) a primit un premiu de la Guvernul francez pentru că a dorit să arate importanța libertății de exprimare, iar acest lucru l-a costat viața.  Președintele francez a spus despre uciderea lui Paty că este “un atac terorist islamic” și a zis că “unitatea și hotărârea sunt singurele răspunsuri viabile pentru monstruozitatea terorismului islamic”, scriu cei de la The Sun.

Hotărârea de a-i da profesorului francez omorât cea mai importantă decorație a statului francez și declarațiile lui Macron ar fi stat la baza deciziei lui Pogba de a se retrage din echipa națională a Franței. Jucătorul de 27 de ani a dezmințit, însă, informația și i-a acuzat pe britanici de „fake news”.

Francezul va continua la Manchester United

Paul Pogba și-a prelungit înțelegerea cu echipa de club. Jucătorul se afla în ultimul an de contract cu Manchester United, iar la sfârșitul sezonului putea pleca gratis la o altă formație.

Francezul s-a întors la echipa engleză în urmă cu patru ani de la Juventus Torino după ce Manchester a plătit 105 milioane de euro în schimbul său.

Paul Pogba a fost dorit de FC Barcelona. Catalanii au vrut să-l aducă în ianuarie 2021. Chiar dacă Pogba a revenit la United, englezii nu au reușit să se apropie de titlul din Premier League.

Închide ×