Sport

Paul Pogba, o afacere nereușită pentru Juventus! Suma colosală primită de francez, care va rata și meciul cu Sevilla

Paul Pogba reprezintă o afacere nereușită pentru Juventus, mijlocașul francez jucând doar 10 meciuri în acest sezon pentru torinezi.
18.05.2023 | 12:47
Paul Pogba o afacere nereusita pentru Juventus Suma colosala primita de francez care va rata si meciul cu Sevilla
Paul Pogba, o afacere nereușită pentru Juventus. Sursă foto: goal.com
ADVERTISEMENT

Paul Pogba câștigă 10.000.000 de euro pe an la Juventus și mai are contract până în vara anului 2026, însă acest sezon a fost cumplit pentru francez, care a suferit mai multe accidentări, a fost implicat într-un scandal cu fratele său Mathias, ratând și Campionatul Mondial din Qatar.

Paul Pogba, o afacere nereușită pentru Juventus

Revenirea lui Paul Pogba la Juventus a creat multe speranțe în rândul fanilor torinezi, ținând cont și de evoluțiile excelente pe care mijlocașul francez le-a avut în prima perioadă a sa în Italia, însă forma sa din prezent este cu totul alta.

ADVERTISEMENT

Pogba a ajuns în vara anului 2022 la Juventus, din postura de jucător liber de contract, de la Manchester United, la fel cum se întâmpla și în 2012, când „diavolii roșii” îl lăsau să plece pe gratis, făcând o greșeală imensă.

Din păcate, revenirea sa în Italia a fost total opusă față de prima sa perioadă la Juventus, Pogba jucând în acest sezon doar 10 meciuri, din care a fost titular într-o singură partidă, împotriva lui Cremonese, scor 2-0, în care a rezistat 24 de minute, fiind înlocuit din cauza unei accidentări cu Arkadiusz Milik.

ADVERTISEMENT

Verdictul medicilor a fost dur, iar francezul va rata finalul sezonului, inclusiv returul cu Sevilla din Europa League. În tur, Pogba a contribuit decisiv la egalul scos de „Juve” pe teren propriu împotriva andaluzilor, scor 1-1, pasând decisiv la golul lui Federico Gatti din minutul 90+7.

  • 30 de ani are Paul Pogba

Cea mai bună perioadă a lui Paul Pogba a fost la Juventus

Chiar dacă în prezent revenirea lui Paul Pogba reprezintă o cheltuială imensă a lui Juventus, privind salariul mare al fotbalistului, dacă ne întoarcem în timp, lucrurile au stat complet diferit.

ADVERTISEMENT

Juventus a reușit să îl ia pe gratis pe Pogba în 2012 după ce mijlocașul nu a reușit să convingă la Manchester United, iar din acel moment ascensiunea sa a fost remarcabilă, pornind de la un puști necunoscut și ajungând la statutul de vedetă a fotbalului mondial.

În 178 de meciuri jucate pentru Juventus în toate competițiile, Paul Pogba a marcat nu mai puțin de 34 de goluri și a oferit 40 de pase decisive, fiind un lider incontestabil în echipa torinezilor. Alături de Juventus, Paul Pogba a câștigat: 4 titluri de campion, 3 Supercupe ale Italiei și 2 Cupe ale Italiei.

ADVERTISEMENT

În vara anului 2016, Manchester United uimea pe toată lumea și îl aducea înapoi pe „Old Trafford” pe Paul Pogba în schimbul sumei de 105.000.000 de euro, sumă colosală ținând cont că îl lăsaseră să plece pe gratis, ceea ce a reprezentat o afacere excelentă pentru Juventus.

Din păcate pentru Pogba, revenirea în Anglia nu a fost la nivelul așteptărilor și chiar dacă a reușit să iasă în evidență pe teren în mai multe rânduri, acesta s-a făcut remarcat negativ și prin scandalurile în care a fost implicat, inclusiv într-o dispută cu Jose Mourinho.

Nici trofeele câștigate alături de „diavolii roșii” nu au mai avut importanța celor pe care le câștigase cu Juventus, cucerind de două ori Cupa Ligii Angliei și trofeul Europa League.

  • 20.000.000 de euro este cota de piață a lui Paul Pogba, conform transfermarkt.com
ADVERTISEMENT