Sport

Paul Pogba s-a operat şi va rata Campionatul Mondial. Care sunt starurile ce vor lipsi din Qatar

Cu 75 de zile înainte de startul Campionatului Mondial 2022, naționala Franței primește o lovitură dură: Paul Pogba, operat, va rata competiția!
07.09.2022 | 09:02
Paul Pogba sa operat si va rata Campionatul Mondial Care sunt starurile ce vor lipsi din Qatar
Operat la meniscul genunchiului drept, mijlocașul lui Juventus, Paul Pogba, va rata Cupa Mondială din Qatar. Foto: hepta.ro
ADVERTISEMENT

Se scurg, implacabil, zilele care ne despart de startul în Campionatul Mondial 2022. Și, pe lista starurilor care vor absenta la întrecerea din Qatar apare un nume greu. Este vorba despre francezul Paul Pogba. Care a fost supus, pe 5 septembrie, unei intervenții chirurgicale.

Max Allegri, antrenorul lui Juventus, a dat verdictul în cazul Paul Pogba: ”Dacă suntem realiști, el va reveni în ianuarie”

Venit la Juventus, gratis, de la Manchester United, Paul Pogba s-a accidentat pe 25 iulie, în turneul de pregătire din vară al lui Juventus.

ADVERTISEMENT

Mijlocașul central a încercat să evite o intervenție chirurgicală. Conștient că timpul de refacere o să fie destul de lung și acest lucru i-ar putea periclita prezența la Campionatul Mondial.

În cele din urmă însă, n-a mai avut încotro. Și a fost operat de profesorul Roberto Rossi, la intervenție asistând și directorul medical al lui Juventus, Luca Stefanini.

ADVERTISEMENT

Operația a fost reușită. Însă, Massimiliano Allegri, antrenorul torinezilor, a fost cel care a anunțat vestea proastă pentru Didier Deschamps.

”De dimineață, el s-a antrenat a doua oară, dar s-a oprit. Dacă suntem realiști, el va reveni în ianuarie. Campionatul Mondial nu e problema mea”, a spus Allegri la conferința de presă premergătoare meciului din Liga Campionilor, cu PSG.

ADVERTISEMENT

Pogba este doar ultimul nume important, dintre jucătorii ale căror naționale sunt calificate la Campionatul Mondial, care va rata întrecerea. Pe listă se aflau deja, de asemenea din pricina accidentărilor grave, Ricardo Perreira sau Gini Wijnaldum.

Absențe de calibru la Mondialul din Qatar

Paul Pogba nu este singurul nume mare care lipsește în Qatar. Desigur, lista absenților este deschisă de Donnaruma și pleiada de staruri ale campioanei europene en-titre, Italia.

ADVERTISEMENT

Apoi, desigur, Mo Salah și Erling Haaland, vedetele din Premier League ale căror naționale, Egipt, respectiv Norvegia, nu au izbutit să obțină calificarea.

La fel, și Pierre-Emerick Aubameyang, recent transferat de Chelsea, Ryad Mahrez, aripa lui City, ori Victor Osimhen, atacantul lui Napoli. Căci nici Gabon, Nigeria sau Algeria nu au obținut biletele pentru Qatar.

Situație similară, în America de Sud, pentru James Rodriguez, Radamel Falcao, Luis Díaz și celelelalte vedete ale Columbiei. Ori Alexis Sanchez și Artur Vidal, ca să-i numim doar pe cei mai cunoscuți dintre chilieni.

Iar din Europa, pe lângă Haaland, nume importante pentru echipe de Champions League, precum slovenul Oblak, bosniacii Edin Dzeko și Miralem Pjanić.

Ghinionistul Vahid Halilhodzic

Privind spre băncile tehnice, fără îndoială, nu putem să nu remarcăm pățania lui Vahd Halihodzic. Dat afară de federația din Maroc după ce a izbutit să ducă echipa la Mondiale.

Și nu este prima dată când pățește acest lucru. I s-a mai întâmplat în 2010 și 2018, atunci când a fost demis, chiar înaintea turneului final, de la conducerea echipelor din Coasta de Fildeș, respectiv Algeria.

De această dată i-au fost fatale contrele cu vedetele marocane Hakim Ziyech, Noussair Mazraoui, Abderrazak Hamdallah. Care este de așteptat să revină la sentimente mai bune față de echipa națională după ce echipa i-a fost încredințată unui marocan, Walid Regragui.

ADVERTISEMENT