Alegeri 2024

Paul Stănescu, despre șansele lui Marcel Ciolacu la prezidențiale. „Este cel mai bine plasat în toate sondajele de opinie”

Marcel Ciolacu, lider PSD și după un eșec la prezidențiale. Paul Stănescu: „În orice scenariu, poate să rămână preşedintele partidului”
08.07.2024 | 12:46
Paul Stanescu despre sansele lui Marcel Ciolacu la prezidentiale  Este cel mai bine plasat in toate sondajele de opinie
Paul Stănescu afirmă că nu vede un candidat mai bine plasat în sondaje ca Marcel Ciolacu / Foto: captură, Facebook
ADVERTISEMENT

Paul Stănescu, secretarul general al PSD, a afirmat, luni, că președintele partidului, Marcel Ciolacu, are cea mai bună poziție în toate sondajele de opinie pentru a candida la alegerile prezidențiale. Chiar dacă nu ar ajunge la Cotroceni, Ciolacu va rămâne lider al PSD, a spus Stănescu.

„Trebuie să decidă el ca persoană”

Paul Stănescu, secretarul general al PSD, a spus, luni, că premierul și președintele social-democraților, Marcel Ciolacu, are cea mai bună poziție în toate sondajele pentru a intra în cursa pentru alegerile prezidențiale dar că trebuie să decidă el însuși cu privire la candidatură.

ADVERTISEMENT

„Domnul Ciolacu trebuie, în primul rând, să vrea (să candideze la alegerile prezidențiale). Trebuie să decidă el ca persoană, pentru că e vorba şi de partid, dar e vorba şi de el ca persoană. Domnul Ciolacu va lua decizia asta, nu ce spunem noi neapărat. Noi spunem ce dorim, dar domnul Ciolacu va fi cel care va decide dacă va fi candidatul PSD la alegerile prezidenţiale sau nu. Din punctul meu de vedere şi din punctul multor colegi de vedere, şi-au exprimat un punct de vedere în sensul că domnul Ciolacu, preşedintele partidului nostru, este cel mai bine plasat în toate sondajele de opinie şi e normal să ne dorim un coleg de-al nostru care are potenţial să câştige Preşedinţia României. (…) Domnul Ciolacu este cel mai bine plasat membru de partid în toate studiile sociologice pe care eu le-am văzut până astăzi”, a declarat Paul Stănescu, la sediul central al partidului.

Rămâne președinte al partidului, în orice scenariu

Secretarul general al PSD a adăugat că nu vede un risc ca, în cazul unei eventual eșec la alegerile prezidențiale, Marcel Ciolacu să nu mai fie președinte al partidului, cum a fost cazul în trecut cu alți lideri ai PSD.

ADVERTISEMENT

„Dacă mă întrebaţi pe mine, poate sunt şi subiectiv, eu cred că nu, pentru că Marcel Ciolacu a fost poate singurul preşedinte de partid care a reuşit să aibă o relaţie foarte bună cu toţi colegii noştri de partid. Eu spun că nu, nu e un pericol pentru el. Ar putea să fie în continuare preşedinte. În orice scenariu, eu cred că Marcel Ciolacu poate să rămână în continuare preşedintele partidului”, a spus Stănescu.

Colaborare și anul viitor cu PNL

Secretarul general al PSD a mai spus că social-democrații își doresc și anul viitor o colaborare cu PNL, „coaliție”, „alianță”, fiindcă în România, în actualul context geopolitic, este nevoie în primul rând de stabilitate. „Noi ne dorim în continuare, ce au spus toţi colegii mei, inclusiv preşedintele Marcel Ciolacu, ne dorim să avem şi din 2025 o colaborare cu PNL-ul, nu ştiu coaliţie, alianţă, nu ştiu ce să vă spun la ora asta, pentru că e prematur să-mi dau cu părerea la ora asta, dar sigur că e nevoie. Toată lumea a dus în derizoriu termenul de stabilitate. Eu chiar cred, chiar cred, sunt convins de lucrul ăsta. Am o vârstă, ştiu multe lucruri, sunt convins că în România e nevoie de stabilitate în contextul geopolitic actual”, a spus Paul Stănescu.

ADVERTISEMENT
De ce Romina Gingașu a refuzat să ia numele de familie al soțului...
De ce Romina Gingașu a refuzat să ia numele de familie al soțului Piero Ferrari: „Știți ce se întâmpla după?”
ÎPS Teodosie cheamă ploaia, în această seară, pe câmpurile din Constanța. În jumătate...
ÎPS Teodosie cheamă ploaia, în această seară, pe câmpurile din Constanța. În jumătate de județ a fost deja potop
EXCLUSIV Antena 1 l-a “îngropat” în bani pe Ianis Hagi și i-a plătit...
EXCLUSIV Antena 1 l-a “îngropat” în bani pe Ianis Hagi și i-a plătit fotbalistului cea mai mare sumă din istoria televiziunii! . Fiul Regelui s-a îmbogățit peste noapte
Admitere facultate 2024. Cea mai căutată specializare: 25 de candidaţi pe un loc
Admitere facultate 2024. Cea mai căutată specializare: 25 de candidaţi pe un loc
Cât a costat?! Aroganţa uriaşă de aproape un milion de euro a lui...
Cât a costat?! Aroganţa uriaşă de aproape un milion de euro a lui Ion Ţiriac în faţa tuturor: Gratis! Nu ştiu de ce nu am luat două
Naomi Hedman a renunțat la sutien și a întors toate privirile pe litoral....
Naomi Hedman a renunțat la sutien și a întors toate privirile pe litoral. Cum s-a afișat fosta iubită a lui Florin Ristei / FOTO
Se dau 250 de lei de STAT! Vezi dacă te ÎNCADREZI
Se dau 250 de lei de STAT! Vezi dacă te ÎNCADREZI
Bianca Drăgușanu, săltată de Poliție în această dimineată. Vedeta este acuzată de lucruri...
Bianca Drăgușanu, săltată de Poliție în această dimineată. Vedeta este acuzată de lucruri grave
Viața la bloc. Spațiul vânat de toți locatarii. Regulile sunt stricte
Viața la bloc. Spațiul vânat de toți locatarii. Regulile sunt stricte
Încă o NUNTĂ la Națională. Andrei Burcă s-a căsătorit. Cine este Mara, soția...
Încă o NUNTĂ la Națională. Andrei Burcă s-a căsătorit. Cine este Mara, soția lui. Este superbă și are siluetă de model! Nașii sunt și ei foarte cunoscuți!
FOTO. Cum a fost surprinsă Diana Șoșoacă, după ce a fost dată afară...
FOTO. Cum a fost surprinsă Diana Șoșoacă, după ce a fost dată afară din plenul Parlamentului European
Tatăl lui Salman Khan rupe tăcerea! De ce nu s-a căsătorit actorul cu...
Tatăl lui Salman Khan rupe tăcerea! De ce nu s-a căsătorit actorul cu Iulia Vântur: „Femeia să fie dedicată, să gătească...”