News

Paul Stănescu: ”Liberalii încearcă să se convină singuri că PSD nu va depune moțiune de cenzură”

26.06.2020 | 16:13
Paul Stanescu Liberalii incearca sa se convina singuri ca PSD nu va depune motiune de cenzura
ADVERTISEMENT

Senatorul Paul Stănescu, secretar general al PSD, a dat asigurări că social-democrații vor duce la capăt demersul de depunere a unei moțiuni  de cenzură împotriva guvernului  Orban, astfel încât alegerile locale să fie organizate de altă echipă guvernamentală.

Liberalii sunt  speriați de moțiunea de cenzură și încearcă să se convingă singuri că n-o vom depune. Le dau o veste tristă: teama lor este justificată”, a afirmat Paul Stănescu într-un comunicat de presă citat de Mediafax.

ADVERTISEMENT

Senatorul susține că principalii susținători din partid ai demiterii actualului  guvern sunt primarii PSD, nemulțumiți de relația cu Palatul Victoria.

Moțiunea de cenzură, depusă după 18 iulie

Astfel, s-a început deja lucrul la textul moțiunii de cenzură urmând ca aceasta să fie depus la Parlament după încheierea stării de alertă, adică după  18 iulie.

ADVERTISEMENT

Am arătat în Parlament, la rectificarea bugetară, că știm să facem dreptate primăriilor  și consiliilor județene, alocând fondurile ce acoperă cheltuielile făcute în pandemie. Ne vom bate să-i apărăm pe toți aleșii locali și membri ai partidului de această guvernare aberantă, care a eșuat în a-i proteja pe români împotriva coronavirusului, dar  spune că vina este a PSD”, susține secretarul  general al  PSD.

El a menționat și faptul că un alt guvern ar trebui să organizeze alegerile locale. ”Cabinetul Orban trebuie demis, iar alegerile locale organizate de o echipă care chiar muncește, nu  chefuiește în sediul Guvernului”, a mai spus Paul Stănescu.

ADVERTISEMENT

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a  anunțat pe 17 iunie că partidul său va iniția  o moțiune de cenzură împotriva guvernului  Orban, după ce acesta nu a cerut încuviințarea Parlamentului pentru prelungirea stării de alertă.

În fața acestui abuz, categoric, vom face o trimitere la Curtea Constituțională, respectiv o sesizare și vreau să vă anunț public, începând de azi parlamentarii PSD încep să lucreze la textul moțiunii de cenzură și la strângerea de semnături pe care o vom depune a 2-a zi după ce starea de alertă se va încheia. Aceasta e decizia”, a declarat Ciolacu.

ADVERTISEMENT