Paula Ungureanu pleacă de la CSM București după trei ani! Se transferă tot în România

Alin Miu   
în Handbal
25/03/2019, 17:17
Paula Ungureanu pleacă de la CSM București după trei ani! Se transferă tot în România
Paula Ungureanu pleacă de la CSM București după trei ani

CSM București are parte de un sezon complicat. „Tigroaicele” au șanse uriașe să piardă titlul în România în favoarea celor de la HCM Râmnicu Vâlcea, iar în Liga Campionilor se pregătesc pentru dueluri de foc cu franțuzoaicele de la Metz, în faza optimilor de finală. 

Paula Ungureanu pleacă de la CSM București după trei ani!

Conducerea clubului a efectuat numeroase schimbări de lot în această perioadă, iar echipa va arăta complet schimbată din vară. Telekom Sport anunță că o altă jucătoare se va despărți de CSM București. Este vorba despre Paula Ungureanu (38 ani), care nu-și va mai prelungi contractul scadent la finalul sezonului.

Veterana din poarta CSM-ului va semna tot în Liga Florilor, cu Bistrița. Ocupanta locului 6 în acest moment, Bistrița își face mici speranțe pentru un loc ce ar asigura prezența în cupele europene anul viitor.

Paula Ungureanu pleacă de la CSM București după trei ani
Paula Ungureanu pleacă de la CSM București după trei ani

Paula Ungureanu este cel mai valoros portar pe care l-a avut România în ultimii ani, ea făcând pare și din echipa Oltchimului, în perioada 2009-2013. A semnat apoi cu HCM Baia Mare, iar din 2016 joacă la CSM București. A câștigat de șase ori titlul național.

Interesant este că în perioada 2004-2009 a evoluat doar în străinătate, la Hypo, Dunaferr și Podravka. Cariera și-a început-o însă în țară, la Rulmentul Brașov. A mai evoluat pentru doi ani și la Deva.

Are medalii de argint și de bronz cu România la Campionatul Mondial din 2005, respectiv cel din 2015. Totodată, și-a trecut în palmares o medalie de bronz la Europeanul din 2010. A fost desemnată handbalista anului în 2012 și în 2014. A strâns 163 de selecții în tricoul României, marcând și două goluri din poartă în poartă. S-a retras de la națională în 2016.

CSM București are nevoie ca HCM Râmnicu Vâlcea să se încurce o dată în ultimele șase etape, iar CSM să aibă un parcurs perfect până la final.

Închide ×