Fotbal international

Paulo Dybala are o mască personalizată după felul cum sărbătorește golurile! El e Gladiatorul fotbalului

27.11.2018 | 18:20
Paulo Dybala are o masca personalizata dupa felul cum sarbatoreste golurile El e Gladiatorul fotbalului

Atacantul echipei Juventus Torino, Paulo Dybala, are propria mască, care se aseamănă cu cea purtată de actorul Russell Crowe în filmul Gladiatorul. De doi ani, internaționalul argentinian sărbătorește golurile marcate cu un gest al mâinii la față care imită o mască din celebra peliculă care a câștigat cinci premii Oscar.

”Uneori când ne luptăm trebuie să punem masca războinicului pentru a fi mai puternici, dar fără a ne pierde zâmbetul sau bunătatea. Gladiatorul nu este doar unul dintre filmele mele preferate, este abordarea pe care o am în meciuri”, a explicat Paulo Dybala la începutul anului 2017 gestul pe care îl face după ce înscrie.

Paulo Dybala sărbătorește în stil propriu un gol marcat pentru Juventus Torino
Paulo Dybala sărbătorește în stil propriu un gol marcat pentru Juventus Torino

Un chinez a creat masca de Gladiator pentru Paulo Dybala

De la gest și până la masca de Gladiator a lui Paulo Dybala nu a mai fost decât un pas, iar accesoriul a fost creat de designerul chinez Zhijun Wang în colaborare cu firma de echipament sportiv Adidas. Masca a fost creată din diferite părți ale unei ghete de fotbal care au fost date jos și reutilizate. Călcâiul de la gheata a fost folosit pentru a acoperi nasul, iar cele trei dungi ce reprezintă logo-ul Adidas au fost amplasate pe ambele laterale.

Paulo Dybala va juca marți seară, de la ora 22:00, în meciul Juventus Torino – FC Valencia, din etapa a cincea a fazei grupelor Champions League. Deși este unul dintre cei mai importanți jucători ai campioanei Italiei, atacantul argentinian ar păutea părăsi Serie A. El este dorit cu insistență de Bayern Munchen, oficialii clubului din Bundesliga fiind dispuși să plătească 100 de milioane de euro sau o sumă mai mică și să-l cedeze pe mijlocașul columbian James Rodriguez.

În urmă cu o săptămână, Paulo Dybala a reușit primul gol la echipa națională a Argentinei. Fotbalistul lui Juventus a reușit golul de 2-0 în meciul amical cu reprezentativa Mexicului la a 18-0a selecție în formnația ”pumelor”.