Fotbal intern

Rămâne Mititelu fără numele scris pe sediul clubului? Pavel Badea: „Putem cere să o dea jos, în baza deciziei instanţei! Deținem mărcile FC Universitatea și Fotbal Club Universitatea”

02.06.2020 | 16:24
Ramane Mititelu fara numele scris pe sediul clubului Pavel Badea Putem cere sa o dea jos in baza deciziei instantei Detinem marcile FC Universitatea si Fotbal Club Universitatea
ADVERTISEMENT

Așa cum FANATIK a dezvăluit în exclusivitate, Adrian Mititelu a pierdut procesul cu privire la numele „Universitatea Craiova”, astfel că nu va mai avea voie să folosească denumirea echipei istorice a Băniei în activitatea comercială a clubului său. Pavel Badea, președintele Clubului Sportiv Universitatea Craiova, a oferit primele reacții după decizia Instanței.

Pavel Badea a reacționat după ce Instanța a dat dreptate Clubului Sportiv: „Clubul Sportiv Universitatea Craiova este titularul mărcilor Fotbal Club Universitatea Craiova și FC Universitatea Craiova”

Președintele entității câștigătoare în acest proces, Pavel Badea, a vorbit pentru FANATIK despre victoria obținută și a explicat cum se va pune în practică: „Clubul Sportiv Universitatea Craiova este titularul mărcilor Fotbal Club Universitatea Craiova și FC Universitatea Craiova. Noi credem că dânsul este un om echilibrat și care nu ne va pune în situația să apelăm la un executor judecătoresc.” 

ADVERTISEMENT
Pavel Badea - Conferinta Universitatea Craiova
Pavel Badea, reacție după decizia instanței: „Deținem mărcile FC Universitatea și Fotbal Club Universitatea! Putem cere să dea jos sigla și numele de pe sediul clubului din liga a 2-a” sursă foto: ucv1948.ro

„Putem să dăm jos sigla și numele de pe hotelul unde are sediul!”

„Din punct de vedere legal, există posibilitatea să îl obligăm să dea jos sigla și denumirea de pe Hotelul „New York”, acolo unde are sediul. Nouă nu ne plac scandalurile și circul, am încercat întotdeauna să ne apărăm în justiție.

Se vând tricouri cu Universitatea Craiova, cu sigla, mi se par incorecte aceste metode. Numele acesta trebuie apărat, a făcut istorie la nivel de comunitate, este un brand pentru craioveni și trebuie să îl păstrăm curat. Noi avem mărcile FC Universitatea și Fotbal Club Universitatea de câțiva ani, dar nu am vrut să ieșim în față. Nu am nevoie de promovare, vreau doar să se respecte deciziile judecătorești.

ADVERTISEMENT

Înalta Curte de Casație și Justiție: „Familia Mititelu a înregistrat cu rea credință numele Universitatea Craiova. Știți bine că există o decizie a Înaltei Curți de Casație și Justiție în care spune clar că familia Mititelu a înregistrat cu rea credință numele „Universitatea Craiova”. Singura entitate abilitată să poarte acest nume este Clubul Sportiv Universitatea, noi facem doar să apărăm ceea ce este al nostru.. Să fie clar, Clubul Sportiv Universitatea Craiova are în exclusivitate dreptul de a folosi brandul. Am înregistrat la OSIM mărcile acestea.”

„Noi suntem clubul mamă! Voi apăra mereu interesele clubului condus de mine. Noi nu am făcut decât să cerem o ordonanță prezidențială de interzicere de folosire a acestui nume, indiferent de cine v-a încerca să facă acest lucru, iar eu voi apăra mereu interesele clubului condus de mine. . Instanțele judecătorești ne-au dat ceea ce am cerut, nimic altceva! Noi suntem chiar clubul mamă, directorul Pavel Badea doar apără clubul. Orice fel de asociere de nume între Universitatea și el este lovită de nulitate, dată fiind decizia ÎCCJ”, a continuat președintele Clubului Sportiv Universitatea Craiova.

ADVERTISEMENT

Dovezi ale înregistrării mărcilor de către Clubul Sportiv Universitatea, condus de către Badea

De la începutul anului 2018, Clubul Sportiv Universitatea Craiova a înregistrat mărcile FC Universitatea și Fotbal Club Universitatea, iar Pavel Badea poate să meagă în Instanță ori de câte ori un club va încerca să abuzeze de aceste denumiri.

Document care atestă faptul că Pavel Badea a înregistrat mărcile
Pavel Badea, reacție după decizia Instanței: „Deținem mărcile FC Universitatea și Fotbal Club Universitatea! Putem cere să dea jos sigla și numele de pe sediul clubului din Liga 2”. Sursa foto: prosport.ro
Document care atestă faptul că Pavel Badea a înregistrat mărcile
Pavel Badea, reacție după decizia instanței: „Deținem mărcile FC Universitatea și Fotbal Club Universitatea! Putem cere să dea jos sigla și numele de pe sediul clubului din Liga 2” Sursa foto prosport.ro

Ce se întâmplă dacă Adrian Mititelu refuză să pună în aplicare decizia instanţei. Părerea unui avocat

FANATIK a discutat și cu un avocat, care a încercat să ne lămurească despre ceea ce se va întâmpla dacă Adrian Mititelu nu va respecta deciziile instanței: „În cazul în care partea care a pierdut procesul nu va respecta decizia, aceasta va trebui să plătească daune interese, fiind vorba de prejudicierea imaginii. Clubul  Sportiv ar putea cere și o executare silită.”

ADVERTISEMENT

Universitatea Craiova, echipă ce evoluează în prima ligă, se află într-o asociere cu entitatea condusă de către Pavel Badea, astfel că poate evolua cu numele istoric al Științei și să aibă siglele clubului mamă pe echipamentele de joc. Echipa se află în lupta pentru câștigarea campionatului, fiind la 4 puncte de CFR Cluj, formație clasată pe primul loc în Liga 1.

Pavel Badea, unul dintre artizanii proiectului de renaștere al fotbalului craiovean

Pavel Badea, 52 de ani, a fost un fotbalist emblematic pentru Universitatea Craiova și a fost persoana care a insistat pentru renașterea fotbalului craiovean în anul 2013, atunci când secția de fotbal de la Clubul Sportiv Universitatea a fost reactivată și a început să evolueze din nou în competiții. În acest moment, Badea se ocupă de destinele Clubului Sportiv, ocupând funcția de președinte.

ADVERTISEMENT