Fotbal international

Pavel Nedved a dezvăluit cum l-a luat Juventus pe Cristiano Ronaldo! ”Dorea să plece de la Real Madrid”

09.09.2018 | 18:20
Pavel Nedved a dezvaluit cum la luat Juventus pe Cristiano Ronaldo Dorea sa plece de la Real Madrid

Vicepreședintele clubului Juventus Torino, Pavel Nedved, a dezvăluit modul în care campioana ultimilor șapte sezoane din Serie A l-a luat pe atacantul Cristiano Ronaldo de la Real Madrid. Fostul internațional ceh a spus clar care este obiectivul ”Bătrânei Doamne” în următoarele sezoane, după aducerea superstarului portughez.

”Suntem foarte fericiți că am avut onoarea să-l primim alături de noi pe Cristiano Ronaldo. În numele clubului, pot să spun că am făcut un pas înainte și vrem ca această colaborare să ducă la câștigarea Champions League, obiectivul nostru principal pentru următorii ani”, a declarat oficialul grupării torineze într-un interviu pentru idnes.cz.

Pavel Nedved a dezvăluit cum l-a luat Juventus pe Cristiano Ronaldo: ”Este uimitor din orice poziție l-ai privi”

”Unii ar fi crezut că este nebun… Noi, Juventus, suntem într-o poziție în care ne este dificil să cumpărăm jucători mai buni decât ce avem în primul 11. Directorul nostru sportiv ne-a spus într-o zi că putem să-l cumpărăm pe Ronaldo. Asta, după ce clauza sa de cumpărare a fost redusă la 100 de milioane de euro. Nu ne venea să credem. Ne-am văzut cu președintele și, în cele din urmă, am hotărât să-l cumpărăm”, a afirmat Pavel Nedved.

Cristiano Ronaldo se bucură după un gol marcat la un antrenament la Juventus Torino
Cristiano Ronaldo se bucură după un gol marcat la un antrenament la Juventus Torino

Fostul mijlocaș ceh a precizat că Ronaldo a fost cel care a ales să vină la Juventus: ”Adevărul este că nu ne-a fost greu să-l convingem, pentru că el a vrut să vină la noi. A dorit să plece de la Real Madrid. El a ales Juventus, iar noi suntem foarte fericiți. Sperăm să devină campion și în Italia. Este uimitor din orice poziție l-ai privi. Este un fotbalist care lucrează foarte mult pentru el însuși. Este un lider și nu trebuie să vorbească prea mult pentru a fi urmat de colegii din vestiar. Este adevărat că în Italia este mai greu să marchezi, dar și el și-a dat seama de asta. Totuși, este o chestiune de timp până când va începe să marcheze”.

Venirea lui Ronaldo a dus la creșterea salariilor în Serie A

Cristiano Ronaldo a jucat deja trei partide în Serie A cu Juventus Torino, dar nu a reușit încă să înscrie. Roberto Mancini, selecționerul naționalei Italiei, consideră că portughezul beneficiază de mai puține spații decât avea în campionatul Spaniei, acesta fiind principalul motiv pentru care nu a găsit încă drumul spre gol în Serie A. Sunt momente în viața unui fotbalist când pur și simplu lucrurile nu merg. Cristiano Ronaldo a marcat ceva goluri de-a lungul carierei sale și nu cred că va fi o problemă să înceapă din nou să marcheze. E un moment dificil, dar, în același timp, e normal pentru un atacant. E fundamental să deschizi apărarea adversă, dar asta e o sarcină care revine întregii echipe. Adversarii se apără în totalitate în jumătatea proprie, iar Cristiano nu are spațiile pe care le avea în La Liga. Acolo se joacă un alt tip de fotbal”, a spus Roberto Mancini.

Venirea superstarului în această vară la Juventus Torino a dus la o creștere uriașă a salariilor în Serie A, fotbalul italian ajungând la un record în această privință.