News

Paznic la un spital din București, filmat când cerea șpagă de la pacienți cu urgențe

31.08.2020 | 20:56
Paznic la un spital din Bucuresti filmat cand cerea spaga de la pacienti cu urgente
ADVERTISEMENT

Un paznic al Spitalului Municipal de Urgență din București a fost înregistrat în timp ce le sugera pacienților să-l plătească pentru a-i ajuta să treacă mai repede de triaj și să ajungă la camera de gardă.

Situaţia a ajuns la conducerea spitalului, care a anunțat că triajul este făcut doar de cadre medicale și că este vorba de un caz singular.

ADVERTISEMENT

În noaptea de duminică spre luni, bărbatul a abordat în mod repetat cel puțin un pacient și pe însoțitorul acestuia. Le-a spus că îi poate ajuta să treacă de triaj înaintea altor pacienți și că vor putea afla informații de la medici.

Paznicul a fost filmat spunându-le pacienților cu urgențe că-i poate ajuta să treacă mai repede de triaj

Paznicul a fost surprins lăsându-l pe pacientul care acuza o fractură de antebraț circa 20 de minute fără să-l înregistreze oficial pe foaia de triaj și fără să anunțe cazul. În acest timp, îl asigură că „rezolvă” atât cu colegul său, cât și cu un doctor – totul pentru binele pacientului, care suferea de dureri atroce.

ADVERTISEMENT

Individul a încercat să demonstreze că are trecere la medici și a chemat un cadru medical să-l examineze pe pacient în curtea spitalului. Medicul a înțeles rapid că paznicul nu a procedat corect, conform procedurii prevăzute.

Folosind des expresia „ne putem înţelege” paznicul i-a sugerat unui alt însoțitor că poate să-i ofere informații despre un alt pacient în schimbul unei recompense materiale.

ADVERTISEMENT

“Deci am ajuns la spitalul Universitar pentru un cunoscut care păţise ceva aseară. La intrare nu m-au lăsat să intru paznicii, nu m-au lăsat să obţin nici o informaţie despre el, iar după vreo două minute, unul dintre ei m-a chemat să stau lângă el pe bancă şi mi-a spus că ne putem înţelege să se ducă el să obţină informaţii pentru mine. În acel moment i-am spus că nu mă interesează şi am plecat. I-am spus că nu dau bani pentru ceva ce ar trebui să obţin gratuit. A tot insistat pe «ne înţelegem noi»”, a declarat o rudă a unui pacient.

Luni, la prânz, cel puțin 7 persoane așteptau laolaltă cu rudele altor pacienți să intre la Camera de Gardă a Spitalului Universitar.

ADVERTISEMENT

„În Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Universitar de Urgență București triajul epidemiologic și medical este făcut de un asistent medical instruit în acest sens, în colaborare cu un medic din UPU”, au transmis reprezentanții Spitalului Universitar de Urgență București.

Aceștia au anunţat că vor lua măsurile necesare şi ca la nivelul spitalului a fost declanșată o anchetă internă.

ADVERTISEMENT