Fotbal intern

Oficial: Gigi Mulțescu e noul antrenor al lui Dinamo. Când debutează. Prima reacție a tehnicianului. Video

14.07.2020 | 20:26
Oficial Gigi Multescu e noul antrenor al lui Dinamo Cand debuteaza Prima reactie a tehnicianului Video
ADVERTISEMENT

PCH anunţă demiterea antrenorului Adrian Mihalcea și cer înlocuirea acestuia cu Gigi Mulţescu în încercarea de a salva echipa de la retrogradare.

UPDATE, 14 iulie, ora 20:27 / Cornel Țălnar și Gigi Mulțescu au oferit primele reacții de la preluarea lui Dinamo: „Nu vreau să iau în seamă un scenariu negru, o retrogradare, dar e posibil orice. Luăm în calcul să nu se întâmple.

ADVERTISEMENT

Ne canalizăm toate energiile pentru a revitaliza echipa, iar jucătorii să fie performanți și să fie responsabili. Să gândească, atunci când sunt la balon, că acea minge poate să fie ultima din cariera lor!

Această responsabilitate să aibă. Țin minte ce mi-a zis cândva un om bătrân: „Măi băiatule, în viața asta, cele mai mari nenorociri sunt boala și moartea, restul putem face!

ADVERTISEMENT

Este unul dintre cele mai grele momente din cariera mea. Cam cum a fost în 1990, când echipa fusese golită de fotbaliști, toți plecând în străinătate. Mai rămăseseră 3-4 jucători, dar am construit. Se voia și desființarea echipei!

Mi s-a spus „SMURD” după ce-am preluat Petrolul pe penultimul loc în clasament, nu se înghesuia nimeni s-o facă, dar am avut curajul și-am salvat acea echipă.

ADVERTISEMENT

Simt că pot resuscita echipa. Mă gândesc și să schimb sistemul de joc. Dar trebuie să fie materializată această idee și cu soluții practice”.

Succes, Gheorghe Mulțescu și Cornel Țălnar!

VIDEO. O altfel de prezentare oficială la Dinamo, Gheorghe Mulțescu (antrenor principal) și Cornel Țălnar (director tehnic) răspund întrebărilor transmise de reprezentanții mass-media!

Posted by FC DINAMO BUCURESTI on Tuesday, July 14, 2020


UPDATE, 14 iulie, ora 15:51 / Gigi Mulțescu a oferit prima reacție în calitate de antrenor al lui Dinamo: „Am fost la Săftica, mi-am făcut testul, am venit aici (n.r. la RIN), acum plecăm la Săftica și pregătim antrenamentul de diseară.

ADVERTISEMENT

E un ritm care trebuie foarte bine cântărit, pentru că este și oboseala fizică, intervine și oboseala mentală, trebuie să cântărim foarte bine și să oferim prospețime jucătorilor.

Dacă Dinamo a apelat la mine într-un moment greu, nu puteam să refuz, pentru că și eu am avut atâtea satisfacții la Dinamo. Am zis să dau un tribut.

Nu e gravă situația, dar este greu, pentru că situația asta afectează și randamentul jucătorilor. Și ei acum au o anumită teamă de joc, de responsabilitate, de greșeală. Noi trebuie să le redăm încrederea și să dea randament”.

„Sigur că m-a durut când am văzut cum pierde și cum se afundă în zonele mlăștinoase, să zic așa. Am suferit, e normal, pentru că atâtea satisfacții am avut și să văd că echipa se duce în jos…

Acum trebuie să performez la maximum ca să poți să salvezi situația”, a mai spus Gigi Mulțescu.


UPDATE, 14 iulie, ora 14:32 / Gigi Mulţescu şi Cornel Ţălnar au preluat oficial banca tehnică a lui Dinamo până la finalul sezonului. Adrian Mihalcea a părăsit clubul după numai 4 luni şi 7 meciuri ca antrenor. Are o victorie, un egal şi trei înfrângeri în Casa Pariurilor Liga 1 şi două eşecuri în semifinala Cupei României, contra FCSB.

Prima partidă în calitate de antrenor a lui Dinamo pentru Gigi Mulţescu va fi joi, 16 iulie, ora 19:00, în restanţa contra Chindiei Târgovişte în play-out-ul Ligii 1. Mulţescu a fost fotbalist la Dinamo, între 1979 şi 1985, câştigând de trei ori campionatul şi de două ori Cupa. De asemenea, a ajuns în semifinalele Cupei Campionilor Europeni. Ca antrenor, a mai fost în Ştefan cel Mare, în 1990-1991 la debut, apoi în 2008 şi 2013-2014.

Cornel Ţălnar este noul director tehnic al echipei. „Ţânţarul“ are 8 sezoane ca jucător, cu 3 titluri de campion şi două Cupe. A fost antrenorul „câinilor“ de 5 ori.

Mulțumim, Adrian Mihalcea! Succes, Gheorghe Mulțescu și Cornel Țălnar!București, 14 iulie 2020. Dinamo București…

Posted by FC DINAMO BUCURESTI on Tuesday, July 14, 2020


UPDATE, 14 iulie, ora 10:02 / Cornel Dinu nu are încredere că fostul său coleg Gigi Mulțescu ar putea salva Dinamo de la dezastru, considerând că problema pleacă în primul rând de la lipsa de valoare a jucătorilor.

„Nu mă mai surprinde nimic din decadență. Dinamo e ca pe un derdeluş şi se duce într-un abis al decadenţei. Gigi e un om cu care am lucrat şi un om care ştie fotbal, dar s-au aşezat anii peste el. Nu îmi permit să fac judecăţi de profunzime pentru că ţin la el din multe puncte de vedere. El a creat fotbal. Acum nu ştiu ce capacitate are să mai creeze în continuare şi să se impună într-un vestiar ca cel de la Dinamo. Un vestiar la care s-a ajuns prin faptul că cei care conduceau la Centrul de Copii şi Juniorii, în frunte cu Bălănescu, au devenit mentorii.

Gigi ştie fotbal, dar depinde ce mai poate face şi cu marfa asta. Caii pe care îi are Dinamo acum în grajd sunt o nenorocire făcută în utlimii ani. Nu mai are nimic legătură cu performanţa, cu tradiţia. De aceea situaţia e mai mult decât miraculoasă. E de gen Fatima sau eu ştiu ce apariţie de salvare.

La ora actuală problema la Dinamo e în principal de lot, de atmosferă, de coeziune între jucători, plecând de la tot ce înseamnă valoare de lot. Şi Klopp dacă vine sau Guardiola… Doar miracalul îi salvează cu jucătorii ăştia. Să se împiedice celelalte echipe. Dinamo e apropiată doar de Clinceni şi de Târgovişte, ca lot. Târgovişte cu o omogenitate mai bună de joc”, a declarat Cornel Dinu la Telekomsport.


UPDATE, 13 iulie, ora 23:18 / Gigi Mulţescu a susţinut că marţi dimineaţă va semna contractul cu Dinamo şi îl va avea alături pe Cornel Ţălnar.

“Am văzut ultimele meciuri, sunt înregistrate în cap. Am avut o discuţie la telefon. Am vorbit cu Bogdan Bălănescu, urmează ca mâine dimineaţă să-mi dea răspunsul. Am înţeles că au încheiat cu Mihalcea. Trebuie să fim ambele părţi de acord. Mai mult ca sigur, mâine semnăm contractul în proporţie covârşitoare.

Eu voi fi antrenor principal, Cornel Ţălnar va fi director tehnic, va avea mai multe sarcini. Eu voi răspunde de rezultate. Păstrez o mare parte din staff-ul de acum. E prea puţin timp. În situaţia asta nu ne mai tocmim, e importantă viaţa lui Dinamo, să rămână în Liga 1″, a declarat Gigi Mulţescu la Digi Sport Special.


În acest moment, ”câinii” sunt pe penultimul loc în clasamentul din play-off-ul Casei Pariurilor Liga 1, înregistrând în șapte meciuri, o victorie, o remiză și cinci înfrângeri.

Adrian Mihalcea a fost numit la Dinamo în luna martie, iar de la preluarea echipei are o singură victorie. El a mai înregistrat un egal, o remiză și trei eșecuri în campionat, plus două înfrângeri cu FCSB în Cupă.

Adrian Mihalcea a fost demis de la Dinamo la cererea PCH

”În urma analizei rezultatelor din ultima vreme, ținând cont și de situația critică din clasament, Clubul Dinamo a decis înlocuirea actualului staff tehnic. Propunearea înaintată către boardul DDB este un nou staff tehnic, avându-l ca antrenor pe Gigi Mulțescu. Acesta ar urma să fie ajutat de o altă glorie dinamovistă, Cornel Țălnar”, se arată în mesajul Peluzei Cătălin Hîldan.

”Consultarea boardului DDB s-a făcut în virtutea unei clauze din memorandumul semnat între FC Dinamo și ProgramDDB, care prevede obținerea unui acord din partea DDB înaintea deciziilor majore din cadrul clubului”, scriu suporterii din PCH despre demiterea lui Adrian Mihalcea.

”Boardul DDB și-a exprimat acordul în legătură cu schimarea conducerii tehnice, cu condiția ca din partea conducerii administrative a clubului să existe o asumare totală a deciziei”, au continuat fanii.

Comunicat DDBÎn urma analizei rezultatelor din ultima vreme, ținând cont și de situația critică din clasament, Clubul…

Posted by Peluza Catalin Hildan-Dinamo on Monday, July 13, 2020

”Dorim să precizăm că nimic nu este adevărat din toate speculațiile apărute în presă încă de aseară. Boardul DDB a fost atent la poziția membrilor DDB și a suporterilor în general, dar de aici până la a numi un antrenor este cale lungă”, se mai arată în mesaj.

”Clubul Dinamo nu a fost preluat de către ProgramDDB și deocamdată nu are căderea de a decide strategia sau de a impune un antrenor. Dorim să subliniem că propunerea înaintată către boardul DDB nu conține și alte variante de antrenor”, continuă mesajul.

”Dorim să-i mulțumim lui Adi Mihalcea pentru toată strădania și pentru faptul că a acceptat să vină la Dinamo într-o situație foarte delicată a echipei. A găsit un lot decimat, format din jucători descurajați. Cineva mai sus de poziția antrenorului va trebui să-și asume tot procesul de degradare de la echipă, consideră fanii.

”Apreciem disponibilitatea lui Gigi Mulțescu de a se implica într-un moment delicat ca acesta. Se știe despre el că a salvat și alte echipe aflate într-o situație asemănătoare. Mulțescu este cunoscut ca un antrenor scump. CV-ul său îi permite să aibă astfel de pretenții. Răspunsul dat de Gigi Mulțescu în momentul în care a fost întrebat despre salariu, spune multe despre caracterul acestui om: ‘Nu-mi trebuie niciun ban. Accept să fiu plătit doar în momentul în care Dinamo va fi salvată’”, mai anunță suporterii.

ADVERTISEMENT
Tags: