Fotbal intern

PCH, explicaţii după ce coregrafia de la Dinamo – FCSB a fost criticată. Foto

14.11.2018 | 10:54
PCH explicatii dupa ce coregrafia de la Dinamo  FCSB a fost criticata Foto

Suporterii din PCH (Peluza Cătălin Hîldan) au oferit explicaţii după ce coregrafia de la meciul jucat de Dinamo cu FCSB, scor 1-1, în etapa a 15-a din Liga 1 Betano, sezonul 2018 – 2019, a fost criticată.

Dinamoviştii au impresionat prin coregrafia făcută pe “Arena Naţională”, dar show-ul “câinilor” a picat testul acurateţii istorice. “Câinii” au desenat o serie de personaje istorice pe fondul României Mari, dar acestea nu au nimic de-a face cu perioada la care se făcea referire. De exemplu, soldatul român care purta un drapel al României a fost luat din celebra pictură a lui Nicolae Grigorescu, “Atacul de la Smârdan”, moment din timpul Războiului de Independenţă (1877-1978).

Explicaţiile PCH după ce coregrafia de la Dinamo – FCSB a fost criticată

MOMENTUL CHEIE al coregrafiei a fost acesta:

– figurile celor 3 generali ruși au ajuns sus, cizmele lor fiind înfipte în harta ROMÂNIEI MARI, 
– din pământul patriei a apărut soldatul român și Acvila cu crucea creștină în cioc, cu sabia și sceptrul suveranității în gheare,
Cântecele noastre patriotice, steagul tricolor și aparția acvilei, au biruit și au făcut să dispară semeția celor 3 militari ruși. Gestul lor era un act de curaj îndreptat împotriva ocupanților ruși care luaseră Basarabia în 1812“, au scris cei de la “Peluza Cătălin Hîldan” pe Facebook.

La 1848 drapelul cu fâșiile orizontale adoptat de către tinerii revoluționari ca steag al Țării Românești a fost tricolorul albastru-galben-roșu (cu albastrul, simbolul cerului, în partea de sus). Pe fâșia galbenă scria ”DPEПTATE ФPЪЦIE” („Dreptate, Frăție”). Acest tricolor apare în același timp și în Moldova, în Ardeal (la Adunarea de la Blaj) și la Paris unde este arborat la 26 aprilie 1848 de către studenții români și moldoveni care salutau noul guvern revoluționar cu un tricolor „ca semn al unirii moldovenilor cu muntenii”, au mai transmis suporterii.

Mesajul PCH postat pe Facebook
Mesajul postat de PCH pe Facebook

Dinamo – FCSB, scor 1-1, în etapa a 15-a din Liga 1 Betano, pe “Arena Naţională”.