Sport

PCH, la un pas de a deveni acţionarul majoritar de la Dinamo! Planul de reorganizare a trecut de votul creditorilor. Exclusiv

PCH este la un pas de a deveni acţionarul majoritar de la Dinamo. FANATIK a aflat că planul de reorganizare modificat a trecut de votul creditorilor.
14.10.2022 | 09:54
PCH la un pas de a deveni actionarul majoritar de la Dinamo Planul de reorganizare a trecut de votul creditorilor Exclusiv
Răzvan Zăvăleanu, reprezentantul administratorului judiciar de la Dinamo. Sursa: colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Dinamo este la un pas de a-şi schimba acţionarul majoritar. Asociaţia Peluza Cătălin Hîldan este aproape de a avea 99,17% din acţiunile clubului în timp ce, Dorin Şerdean poate pierde aproape tot, de la 72,87% la doar 0,75%.

Planul de reorganizare de la Dinamo a trecut de votul creditorilor!

Din informaţiile FANATIK, planul de reorganizare modificat întocmit de administratorul judiciar RTZ a trecut de votul creditorilor, iar acum mai urmează un pas de urmat, aprobarea în instanţă, de către judecătorul sindic.

ADVERTISEMENT

Dacă judecătorul sindic îşi va da girul pentru planul de reorganizare modificat, pe data de 24 octombrie, Asociaţia Peluza Cătălin Hîldan va deveni acţionarul majoritar al lui Dinamo, cu 99,17%, iar toţi ceilalţi acţionari vor rămâne cu un procent de acţiuni infime la Dinamo.

Dorin Şerdean şi Nicolae Badea au votat împotriva planului de reorganizare!

Răzvan Zăvăleanu explica într-un interviu pentru FANATIK ce înseamnă planul de reorganizare modificat de la Dinamo: “A trebuit să facem această modificare în ideea în care este necesară ca societatea să poată să îşi continue activitatea.

ADVERTISEMENT

Pe de altă parte, prin această modificare de plan s-a decis şi o modificare a acţionariatului raportat la participarea acţionarilor în ultima perioadă în viaţa societăţii cu sumele de bani necesare”, a spus Zăvăleanu pentru FANATIK.

În acest moment structura acţionariatului de la Dinamo îl plasează pe Dorin Şerdean în postura de acţionar majoritar, cu 72,87%, urmat de APCH, cu 20,06%, CS FC Dinamo, prin Nicolae Badea, cu 7,03% şi Cornel Dinu cu 0,013%. Nicolae Badea şi Dorin Şerdean sunt printre cei care au votat împotriva planului de reorganizare modificat.

ADVERTISEMENT

Dacă planul va fi aprobat în instanţă, PCH va avea 99% din acţiunile clubului

Dacă va fi aprobat în instanţă, APCH va urca de la 20,06% până la 99,17%. Ceilalţi acţionari vor rămâne în cadrul clubului, însă cu procente semnificativ mai mici, cel mai mult având de pierdut Dorin Şerdean, care de la 72,87% va rămâne cu 0,75%.

Data de 24 octombrie este cea în care se va decide în instanţă aprobarea sau nu a planului de reorganizare modificat, de către judecătorul sindic. Eventuala schimbare a ponderii pe care o au acţionarii în club nu va fi făcută uşor.

ADVERTISEMENT

Şerdean: “Totul este să repare un plan nefezabil, din toate punctele de vedere”

Cu siguranţă vor fi contestaţii făcute, în primul rând de Dorin Şerdean, care a explicat pentru FANATIK că planul de reorganizare modificat alungă investitorul pe care susţine că îl are pregătit şi are rolul de a acoperi un plan iniţial nefezabil:

“Unu, eu am o soluţie viabilă. Şi doi, legat de modul acesta de procedură pe care o adoptă el (n.r. – Răzvan Zăvăleanu). Repet, totul este să repare un plan nefezabil, din toate punctele de vedere.

Nu a putut genera venituri nici pentru susţinerea activităţii curente şi acest plan este acoperit cu o modificare, o propunere de modificare de plan, prin care decapitalizează acţionarii existenţi.

Să vedem dacă această decizie este legală şi cât de legală va fi motivarea pe care o propune el acestei decizii, care este numai a lui, nu şi a instanţei”.

Astfel, viitorul lui Dinamo se va decide pe 24 octombrie. Dacă judecătorul sindic va aproba planul de reorganizare modificat, APCH va prelua pachetul majoritar de acţiuni de la Dorin Şerdean.

  • 72,87% din acţiuni are Dorin Şerdean
  • 24 octombrie este data în care noul plan de reorganizare va ajunge în tribunal
ADVERTISEMENT
„Cutremur” la Universitatea Craiova » Mitriță i-a înjurat pe secunzii lui Gâlcă, iar...
„Cutremur” la Universitatea Craiova » Mitriță i-a înjurat pe secunzii lui Gâlcă, iar antrenorul principal a ripostat!
Euro 2024, dincolo de ce s-a văzut la televizor: dovada că „dictatura“ spaniolă...
Euro 2024, dincolo de ce s-a văzut la televizor: dovada că „dictatura“ spaniolă e la putere în fotbal ANALIZĂ
EXCLUSIV Antena 1 l-a “îngropat” în bani pe Ianis Hagi și i-a plătit...
EXCLUSIV Antena 1 l-a “îngropat” în bani pe Ianis Hagi și i-a plătit fotbalistului cea mai mare sumă din istoria televiziunii! . Fiul Regelui s-a îmbogățit peste noapte
Cadavrul din valiză, găsit în Vaslui: imagini-cheie surprinse pe camere. Ce se ştie...
Cadavrul din valiză, găsit în Vaslui: imagini-cheie surprinse pe camere. Ce se ştie despre bărbatul ucis
Vestea la care nimeni nu se aștepta! Sportivul a anunțat că are o...
Vestea la care nimeni nu se aștepta! Sportivul a anunțat că are o relație cu un bărbat! 'Cel mai frumos lucru în viață e să ai alături partenerul potrivit'
RĂSTURNARE de SITUAȚIE în ASASINATUL lui TRUMP! S-a aflat ACUM!
RĂSTURNARE de SITUAȚIE în ASASINATUL lui TRUMP! S-a aflat ACUM!
EXCLUSIV Cât a mers darul la nunta lui Ianis Hagi. Detalii neștiute despre...
EXCLUSIV Cât a mers darul la nunta lui Ianis Hagi. Detalii neștiute despre petrecerea anului
Românul cu pensie de 27.000 de lei pe lună. Mai ia și leafă...
Românul cu pensie de 27.000 de lei pe lună. Mai ia și leafă de la stat
Romina Gingașu a pus ochii pe Piero Ferrari de la început și nu...
Romina Gingașu a pus ochii pe Piero Ferrari de la început și nu s-a lăsat până nu a luat-o de soție. Diferența de 45 de ani nu a contat. ''Îl invitam peste tot, dar mă refuza''
Răsturnare de situație. Gabriel Resources a obținut suspendarea executării hotărârii prin care România...
Răsturnare de situație. Gabriel Resources a obținut suspendarea executării hotărârii prin care România a câștigat procesul de arbitraj pentru Roșia Montană
Cum se folosește, de fapt, corect ventilatorul. Trucul care îți răcorește casa imediat,...
Cum se folosește, de fapt, corect ventilatorul. Trucul care îți răcorește casa imediat, necunoscut de români