Fotbal intern

PCH, mesaj de mobilizare înaintea derby-ului: “Zilele acestea Dinamo va renaște!”

11.02.2020 | 12:09
PCH mesaj de mobilizare inaintea derbyului Zilele acestea Dinamo va renaste
ADVERTISEMENT

Ultrașii din „Peluza Cătălin Hîldan” au emis un comunicat mobilizator, în săptămâna derby-ului cu FCSB. Suporterii dinamoviști transmit că o prezența mare pe „Arena Națională” duminică seară ar ajuta, din punct de vedere financiar, clubul, aflat în situație delicată.

Mesajul „Peluzei Cătălin Hîldan” înainte de meciul cu FCSB

Dinamo a ratat, matematic, prezența în play-off, pentru a treia stagiune consecutivă, după înfrângerea suferită la Voluntari și victoria reușită de Botoșani cu Hermannstadt.

ADVERTISEMENT

Chiar dacă echipa se află într-o situație dificilă, atât din punct de vedere sportiv, cât și financiar, suporterii din „Peluza Cătălin Hîldan” au asigurat că vor fi în număr mare la derby-ul cu FCSB, pentru a demonstra atașamentul față de club.

Imaginează-ți că mâine te-ai trezi cu titluri de felul ăsta pe toate canalele: “A murit Dinamo!” “Dinamo a încetat să mai existe!” Anunțul ar fi pe buzele tuturor. Mai ales pe buzele subțiri și arse ale celor care ar da vestea asta cu toată satisfacția.

ADVERTISEMENT

‘Arse’ pentru că unora chiar le arde buza s-o vadă pe Dinamo la groapă. Și dorința lor este aproape să se împlinească… – al treilea an la rând în playout; – mai aproape de retrogradare decât de jumătatea clasamentului; – zvonuri plasate cu stil prin presă în care antrenorul este concediat; – un patron care nu mai bagă bani nici măcar de-o îmbălsămare.

Ar fi în stare să țină mortul în geam doar ca să-i mai ridice câteva luni pensia sau banii din drepturile de televizare… – un club care vinde jucătorii la prima strigare, ca pe niște saci de cartofi, sau mai nou, ca pe-o legătură de ‘ceapă’; – un club care și-a lustruit trofeele de prin vitrină și le-a dus la casa de amanet a LPF-ului pentru a supraviețui până mâine…

ADVERTISEMENT

Parcă nu e așa departe ‘Doamna cu coasa’. Parcă îi vezi rânjetul de sub gluga aia neagră… Până la urmă toți suntem datori cu o moarte. De ce ar fi Dinamo scutită? La 72 de ani cam începi să-ți cumperi prosoape… Cum putem să mai prelungim viața muribundului nostru? Dinamo nu este o ființă ca să poată alege ce este bine pentru sine și nici nu se poate salva prin sine. Dinamo depinde de noi”, transmite PCH.

„Dinamo nu va muri niciodată”

Își găsește seva supraviețuirii în noi și în încăpățânarea noastră de a n-o lăsa să moară. Neuro-psihiatrul vienez Viktor Emil Frankl a dezvoltat un concept terapeutic denumit Logoterapie, bazat pe responsabilitate și conștientizare.

ADVERTISEMENT

Frankl vorbește despre valorizarea vieții: ‘Dacă am fi nemuritori, am fi tentați să amânăm în fiecare zi chiar și cele mai importante acțiuni. N-ar mai avea nicio importanță să facem ceva astăzi, când putem face mâine, poimâine, peste un an sau peste zece’. Amenințarea morții nu trebuie să prejudicieze sensul vieții. Cu cât e mai scurtă trecerea noastră, cu atât mai urgentă este nevoia de a face ceva.

ÎN VIAȚA ASTA MAI AVEM CEVA DE FĂCUT! NU CU BANII noștri vom salva Dinamo, ci cu PREZENȚA NOASTRĂ ÎN MOMENTELE GRELE. Pe Cătău și pe Dan Cucu nu i-am salvat cu banii pe care i-am strâns pentru tratamentul lor. Pe băieți i-a salvat gândul că nu-i vom abandona niciodată.

Boala și moartea au cedat, copleșite de solidaritatea zecilor de mii de oameni care au arătat că le pasă. Le-am promis că nu-i lăsăm și ne-am ținut de cuvânt. La fel i-am promis acum lui Dinamo. Și ne vom ține de cuvânt. Dinamo e pe moarte, DAR NU VA MURI NICIODATĂ! Zilele acestea DINAMO VA RENAȘTE! Duminică NOI VOM FI ACOLO UNDE ESTE DINAMO pentru a-i arăta că NE PASĂ. VINO ȘI TU!”, se arată în comunicatul emis de PCH.

La finalul etapei a 24-a, Dinamo este pe locul nouă în clasamentul ierarhiei interne, cu 31 de puncte, la șapte lungimi în spatele celor de la Viitorul, care ocupă ultima poziție ce garantează prezența în play-off la finalul sezonului regular.

Dinamo – FCSB, al doilea episod al „Derby de România” din acest sezon, se va juca duminică, de la ora 20:00, pe Arena Națională.

ADVERTISEMENT