PDL cere demisia lui Victor Ponta. “Responsabilitatea politică în cazul accidentului aviatic îi aparţine”

Răzvan Scarlat   
în Nicio categorie
23/01/2014, 14:22
PDL cere demisia lui Victor Ponta. “Responsabilitatea politică în cazul accidentului aviatic îi aparţine”

Vicepreşedintele PDL, senatorul Alin Tişe, a declarat că PDL cere demisia premierului Victor Ponta, considerînd că acesta ar avea „responsabilitatea politică supremă” în cazul gestionării acţiunilor de căutare şi salvare a victimelor accidentului aviatic din Munţii Apuseni. Alin Tişe a declarat, joi, într-o conferinţă de presă, că premierul Victor Ponta este „ineficient, incompetent şi regretabil de inconştient”.

„Responsabilitatea politică supremă în cazul accidentului aviatic îi aparţine premierului Ponta. Luni, la ora 21.00, Ponta a afirmat la un post de televiziune că toţi pasagerii au fost găsiţi, spunînd că a primit un SMS şi că <>, deşi la acea oră doi erau morţi. Din postura de premier, să spui aceste lucruri în baza unui SMS, înseamnă că fie e incompetent, sau cel care l-a anunţat prin SMS este un incompentent şi un cretin, fie e vorba de un dezinteres total. A batjocorit familiile victimelor spunînd că toate sînt în viaţă. O astfel de declaraţie a premierului demonstrează haosul, Ponta fiind ineficient, incompetent şi regretabil de inconştient. PDL cere demisia lui Ponta, el e principalul vinovat că şase ore România nu a funcţionat, responsabilitatea politică e a lui Ponta, nu a directorului ROMATSA sau a şefului IGSU”, a a declarat Alin Tişe, scrie Mediafax.

El consideră că premierul trebuia să se implice în operaţiunile de căutare şi salvare a victimelor din accidentul aviatic din Munţii Apuseni, nu să stea la televizor.

Alin Tişe a afirmat că în cazul în care comisia parlamentară de anchetă în cazul accidentului pe care a cerut-o nu se va constitui, „PDL poate să îşi asume o moţiune simplă împotriva ministrului MAI, Radu Stroe”. „Sper ca PNL să îl retragă din funcţie”, a subliniat vicepreşedintele PDL.

 

Închide ×