Fotbal intern

El a SALVAT Rapidul de la faliment! Toate CULISELE

Alexandru Ioniţă reprezintă în continuare cea mai încurcată telenovelă a perioadei de transferuri, fotbalistul fiind şi în prezent jucătorul Rapidului! Legitimarea mijlocaşului de 19 ani la...
02.02.2014 | 00:02
El a SALVAT Rapidul de la faliment Toate CULISELE
ADVERTISEMENT

Alexandru Ioniţă reprezintă în continuare cea mai încurcată telenovelă a perioadei de transferuri, fotbalistul fiind şi în prezent jucătorul Rapidului! Legitimarea mijlocaşului de 19 ani la Astra Giurgiu se va perfecta pe 10 februarie, cînd administratorul judiciar şi creditorii importanţi ai giuleştenilor vor aproba contractul semnat de cele două cluburi. FANATIK prezintă toate detaliile înţelegerii dintre Rapid şi liderul campionatului românesc. Ioan Niculae, patronul Astrei, prin transferul perlei Rapidului, Alex Ioniţă, a salvat practic Giuleştiul de la faliment!

Transferul lui Alexandru Ioniţă de la Rapid la liderul campionatului, Astra Giurgiu, a generat una dintre “telenovelele” fotbalului românesc, jucătorul aflîndu-se la un moment în poziţia în care să nu ştie la ce echipă să se prezinte. Lucrurile s-au clarificat în urmă cu cîteva zile, cînd cele două cluburi s-au înţeles asupra tuturor detaliilor din cadrul tranzacţiei, suma de transfer urmînd să fie supusă aprobării pe 10 februarie în cadrul Adunării Generale a Creditorilor.

ADVERTISEMENT

Costă 500.000 de euro!

Conform surselor din cadrul grupării feroviare, Adrian Zamfir urmează să primească în schimbul jucătorului suma netă de 500.000 de euro, plătibilă în trei tranşe, TVA-ul urmînd să fie suportat tot de finanţatorul giurgiuvenilor, Ioan Niculae. La perfectarea înţelegerii un cuvînt greu de spus l-a avut Cristina Andronache, administratorul judiciar al Rapidului, care în urmă cu cîteva săptămîni depunea cereri la LPF şi FRF ca transferul mijlocaşului să nu se realizeze. “Administratorul judiciar al Rapidului s-a opus transferului atunci cînd nu avea toate detaliile tranzacţiei, însă în acest moment totul este în regulă, iar pe 10 februarie majoritatea Adunării Creditorilor ai clubului Rapid o să aprobe mutarea”, au dezvăluit surse din cadrul formaţiei fin Grant.

Liderul trimite jucători la Rapid! Se întoarce Ioniţă?

Prima clauză importantă dintre cele stipulate în cadrul contractului prevede ca Astra Giurgiu să trimită liderului din eşalonul secund anumiţi jucători pînă la finalul sezonului sub formă de împrumut. Cei vizaţi de astrali sînt Alexandru Giurgiu (21 de ani – fundaş stînga),  Sergiu Ungurean (24 de ani – mijlocaş) şi Uriah Asante (21 de ani – mijlocaş central), însă Viorel Moldovan este încîntat doar de primii doi, dorind să îl aducă şi pe al treilea portar din lotul giurgiuvenilor, George Gavrilaş (24 de ani). Mai mult, oficialii din Grant încearcă să obţină  şi împrumutul lui Alexandru Ioniţă pînă la vară, însă omologii de la Astra se opun, atît Dinu Gheorghe, preşedintele Astrei, cît şi antrenorul Daniel Isăilă nefiind de acord cu cedarea mijlocaşului de 19 ani. “Pe Ioniţă l-am adus la Astra ca să fie titular, nu să fie împrumutat. Are potenţialul de a se impune, totul depinde doar de el”, a declarat Dinu Gheorghe în repetate rînduri.

ADVERTISEMENT

Stadionul Astrei e şi al Rapidului!

O altă clauză de menţionat în contractul dintre Rapid şi Astra susţine că giuleştenii pot să folosească ori de cîte ori au nevoie stadionul liderului din Liga 1, inclusiv pentru dosarul de licenţiere! “Dacă giuleştenii vor avea stadionul suspendat sau nu îl vor putea folosi din diferite motive, Astra Giurgiu este obligată, conform contractului, să pună arena din Giurgiu la dispoziţia feroviarilor, cheltuielile aferente urmînd să fie suportate de Ioan Niculae. Dar această clauză este trecută cel mai mult pentru obţinerea licenţierii, stadionul Astrei avînd sistem de încălzire”, au dezvăluit surse din cadrul grupării giurgiuvene.

Ioniţă a “explodat” în FANATIK! “M-au vîndut, nu m-am vîndut!”

Alexandru Ioniţă a refuzat dialogul cu mass-media din momentul în care cele două cluburi s-au înţeles şi a ales, după două luni de tăcere, să vorbească pentru fanatik.ro. Mijlocaşul de 19 ani a oferit detalii incredibile despre negocieri, declarînd că Adrian Zamfir l-a împins să plece din Grant, motivînd cu faptul că Rapid scapă de faliment dacă feroviarii încasează suma oferită de giurgiuveni. “Fanii trebuie să înţeleagă că eu am fost vîndut, nu m-am vîndut! Rapid este casa mea şi oricînd m-aş întoarce, dar trebuie să mă gîndesc şi la carieră. Domnul Zamfir mi-a transmis că ar fi bine să îmi dau acordul că aşa voi salva clubul de la faliment”, a fost una din declaraţiile lui Ioniţă pentru fanatik.ro.

ADVERTISEMENT
Tags: