Sport

Pe aici nu se trece! Blocajul de pe Valea Oltului complică deplasarea Universității Craiova la Sibiu

Blocajul de pe Valea Oltului complică deplasarea Universității Craiova la Sibiu. S-ar putea adăuga peste 100 de kilometri la traseul „alb-albaștrilor”.
10.07.2024 | 08:00
Pe aici nu se trece Blocajul de pe Valea Oltului complica deplasarea Universitatii Craiova la Sibiu
Pe aici nu se trece! Blocajul de pe Valea Oltului complică deplasarea Universității Craiova la Sibiu. sursă foto: Fanatik
ADVERTISEMENT

Lucrările de pe Valea Oltului încurcă traseul formațiilor și suporterilor din SuperLiga. Universitatea Craiova pleacă spre Sibiu pentru jocul cu FC Hermannstadt, iar FANATIK vă prezintă detalii despre deplasarea „alb-albaștrilor”.

Blocajul de pe Valea Oltului complică deplasarea la Sibiu! Peste 100 de kilometri în plus pentru Universitatea Craiova și suporteri

Valea Oltului s-a închis, pe parcursul zilei,  de pe 8 iulie până pe 9 august. Ministrul Transporturilor și Infrastructurii, Sorin Grindeanu, a văzut această soluție drept necesară pentru realizarea lucrărilor pentru autostrada Sibiu – Pitești.

ADVERTISEMENT

„În această lună, din 8 iulie până în 9 august, vor fi făcute aceste lucrări absolut necesare pentru a realiza autostrada Sibiu-Piteşti. Sigur, mă aştept la cunoscători care vor critica acest lucru. Nu există altă variantă”, a spus Sorin Grindeanu.

Astfel, Valea Oltului a devenit inaccesibilă șoferilor între orele 06:00 și 20:00. Blocajul de pe drumul care leagă Râmnicu Vâlcea și Sibiu ar urma să fie o adevărată lovitură atât pentru suporterii din SuperLiga, dar și pentru cluburile românești.

ADVERTISEMENT

Prima formație din SuperLiga care va ajunge la Sibiu este chiar Universitatea Craiova. Oficialii grupării din Cetatea Băniei au solicitat să joace în deplasare în prima etapă, din cauza lucrărilor de montare a gazonului pe stadionul „Ion Oblemenco”.

Deoarece nu există zboruri charter disponibile, trupa lui Costel Gâlcă are cele mai mari șanse să plece cu autocarul spre stadionul Municipal din Sibiu. „Alb-albaștrii” nu au stabilit încă ruta pe care vor merge, urmând să fie aleasă cea mai bună opțiune în funcție de trafic.

ADVERTISEMENT

Ce rute pot alege „alb-albaștrii”?! Și suporterii au aceeași problemă

De la Craiova la Sibiu pe Valea Oltului sunt de parcurs 230 de kilometri, iar drumul petrecut în mașină se ridică undeva la aproximativ 3 ore și 40 de minute. Cealaltă variantă după închiderea Văii Oltului este Valea Jiului.

Traseul are 360 de km și se parcurge în aproximativ 5 ore. Pe această rută, oltenii trebuie să treacă Filiași, Târgu Jiu, Petroșani, Hațeg și Deva, de unde se intră pe Autostrada A1.

ADVERTISEMENT

Mai există și o altă variantă pentru „alb-albaștrii”, care au autovehicule cu o greutate mai mică de 3,5 tone, valabilă pentru suporteri. Aceștia ar putea să meargă pe Transalpina, unde călătoria durează aproximativ 5 ore și 20 de minute.

Și suporterii de la Rapid București au de suferit de pe urma blocajului de pe Valea Oltului

Și Rapid București are de suferit în urma lucrărilor de pe Valea Oltului. Giuleștenii se deplasează la UTA Arad, iar suporterii de obicei mergeu în deplasarea de la „Bătrâna Doamnă” pe traseul București – Pitești – Râmnicu Vâlcea – Sibiu – Deva – Arad.

Suporterii giuleștenilor sunt nevoiți astfel să schimbe traseul și să pună kilometri în plus. Ultrașii Rapidului ar putea alege ruta București – Pitești – Vâlcea – Târgu Jiu – Drobeta Turnu-Severin, Timișoara – Arad.

Absențe, dar și reveniri la Universitatea Craiova! Pe cine se bazează Costel Gâlcă cu FC Hermannstadt

Costel Gâlcă a primit vești bune, dar și mai puțin plăcute înaintea debutului din SuperLiga cu FC Hermannstadt. FANATIK a anunțat în exclusivitate că Ștefan Baiaram, Jovan Markovic și Ștefan Vlădoiu ar putea să fie în lotul „alb-albaștrilor”.

Tehnicianul Universității Craiova nu se va putea baza pe Nicușor Bancu, Anzor Mekvabishvili și Vladimir Screciu. Site-ul nostru a dezvăluit că mijlocașul „alb-albaștrilor” va reveni în programul echipei după partida cu UTA Arad.

ADVERTISEMENT
2,32 este cota Betano pentru pronosticul „2 solist” la FC Hermannstadt - Universitatea Craiova