Fotbal international

Pe Camp Nou s-a declanșat scandalul Barcagate. Facturi umflate pentru firma care trebuia să îi denigreze și pe jucători

13.04.2020 | 19:13
Pe Camp Nou sa declansat scandalul Barcagate Facturi umflate pentru firma care trebuia sa ii denigreze si pe jucatori
ADVERTISEMENT

Hotărât lucru, pe Camp Nou lucrurile încep să o ia într-o direcție chiar periculoasă, după ce cotidianul Sport, care e unul dintre cele două ziare de casă ale Barcelonei, s-a hotărât să iasă la atac. Afacerea a căpătat denumirea de Barcagate.

Scandalul Barcagate a început de la plata unor facturi pentru un provider uruguayan

Concret este vorba despre o sumă de bani, în total 980.000 de euro, care ar fi ajuns în mai multe etape la compania i3Ventures și al cărei scop a fost de a ridica în slăvi acțiunile președintelui Josep Bartomeu și de a denigra posibilii adversari ai acestuia, dar inclusiv pe jucători.

ADVERTISEMENT

Recent, șase persoane au înaintat demisiile din consiliul de conducere al catalanilor, nemulțumiți de politica dusă de Bartomeu și de încercarea acestuia de a se transforma într-un dictator.

Fostul vicepreședinte Emili Rousaud acuză

Cea mai importantă demisie este clar a unuia dintre vicepreședinți, Emili Rousaud, cel care juca un rol cheie, pentru că prin mâinile sale treceau spre avizare toate facturile clubului.

ADVERTISEMENT

Și acesta a trecut acum la acuzații directe, cu singura mențiune doar că nu a dat explicit numele vinonvatului, adică al președintelui Bartomeu. „Cred că cineva a băgat mâna în seif!”

Cum s-a făcut manevra

Compania i3Ventures este un provider uruguayan care a creat special, în favoarea lui Bartomeu, peste 100 de conturi pe Twitter și pe Facebook. Și pentru asta a încasat 980.000 de euro.

ADVERTISEMENT

Problema este însă că acești bani nu i-au fost virați toți odată, ci, în mod inteligent, în tranșe de 198.000 de euro. cinci la număr. De ce inteligent? Pentru că explicația vine tot de la Rousaud.

Ce spune un candidat la președinția clubului

„Aceste facturi umflate de 6-7 ori n-au ajuns în Comisia de Control, pentru că au fost defalcate în cinci plăți de câte 198.000 de euro, sub cota de 200.000 necesară aprobării speciale”. Rousaud avertiza înainte să plece: „Cineva trebuie să dea socoteală pentru tot ceea ce s-a întâmplat!”

ADVERTISEMENT

Cotidianul Sport a mai descoperit că și la Academia Barcelonei, La Masia, au fost cheltuiți nejustificat suma de 99.000 de euro. Iată ce spune Victor Font, candidat la președinția clubului: „Trebuie s-o luăm de la zero. Lipsa transparenței și dorința de a genera venituri mari, cheltuind și mult și apoi apelând la transferuri pripite pentru a regla situația financiară, nu e model sustenabil”

ADVERTISEMENT