ADVERTISEMENT
Fotbal international

Pe ce bani se luptă Ianis Hagi şi Nicolae Stanciu în Europa League! Miza financiară a meciului Rangers – Slavia Praga

Autor: Razvan Nicolae | 18.03.2021 | 10:45
Pe ce bani se luptă Ianis Hagi şi Nicolae Stanciu în Europa League! Miza financiară a meciului Rangers - Slavia Praga
Pe ce bani se luptă Ianis Hagi şi Nicuşor Stanciu în Europa League! Miza financiară a meciului Rangers - Slavia Praga

Ianis Hagi şi Nicolae Stanciu se luptă pentru calificarea în sferturile de finală ale Europa League, iar returul dintre Rangers şi Slavia Praga se anunţă încins. După 1-1 în tur, meci în care ambii au contribuit pe tabela de scor, decisivul din Scoţia are şi o miză financiară importantă.

ADVERTISEMENT

FANATIK îţi prezintă banii pe care Ianis Hagi şi Nicuşor Stanciu se vor lupta în Europa League. Rangers şi Slavia Praga şi-au rotunjit bugetele cu participarea în cupele europene, iar calificarea în sferturile de finală aduce o sumă importantă în conturi.

Ianis Hagi şi Nicolae Stanciu, duel pe bani în Europa League

Echipa care va obţine calificarea în sferturile de finală din Europa League va încasa 1.500.000 de euro, bani care se adaugă la suma primită de la UEFA până în această fază a competiţiei. În tur, Nicuşor Stanciu a deschis scorul pentru Slavia Praga, în timp ce Ianis Hagi a oferit pasa decisivă la golul lui Filip Helander.

Până în optimile de finală din Europa League, Slavia Praga a încasat 13.610.338 de euro. Cea mai mare parte din sumă, mai exact 5.000.000 de euro, a venit în urma eliminării din play-off-ul Ligii Campionilor.

ADVERTISEMENT

De cealaltă parte, Glasgow Rangers a primit 10.244.628 de euro de la UEFA. Proaspăt campioană a Scoţiei, echipa lui Ianis Hagi a avut un parcurs perfect în faza grupelor, cu 4 victorii şi 2 remize, ceea ce a adus un plus de 2.660.000 de euro.

Mircea Lucescu a dat lovitura în grupele Ligii Campionilor

Dinamo Kiev a dat un veritabil tun financiar cu ajutorul lui Mircea Lucescu. După ce i-a dus în grupele Ligii Campionilor, obţinând apoi calificarea în 16-imile şi optimile din Europa League, ucrainenii au ajuns la încasări în valoare de 37.306.842 de euro pentru sezonul 2020-2021.

Dinamo Kiev are o misiune aproape imposibilă în returul cu Villarreal. Spaniolii s-au impus în turul din Ucraina, scor 2-0, graţie golurilor marcate de Pau Torres şi Raul Albiol.

ADVERTISEMENT

Trofeul aduce şi un cec generos de la UEFA

Calificatele în semifinalele Europa League primesc câte 2.400.000 de euro, în timp ce echipele care ajung în finală mai încasează câte 4.500.000 de euro. Câştigătoarea trofeului se alege cu încă 4.000.000 de euro, însă şi cu un loc în grupele Ligii Campionilor din sezonul 2021-2022.

UEFA nu a anunţat încă grila de premiere pentru sezonul 2021-2022, însă calificarea în grupele Ligii Campionilor aduce un bonus important. În actuala stagiune, fiecare echipă care a ajuns în această fază din Champions League s-a ales cu 15.250.000 de euro.

ADVERTISEMENT
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut revista SuperEuro
  • SuperEuro, cea mai tare revistă glossy dedicată Euro 2020
  • SUPEREURO: 164 de pagini premium, la doar 10 lei!