Life

Pe ce dată este sărbătorită Intrarea Maicii Domnului în Biserică. Tradiţiile care se respectă cu sfinţenie

Intrarea Maicii Domnului în Biserică este o sărbătoare extrem de importantă din Calendarul Ortodox și este încărcată de nenumărate tradiții respectate de la an la an.
18.11.2022 | 12:02
Pe ce data este sarbatorita Intrarea Maicii Domnului in Biserica Traditiile care se respecta cu sfintenie
Tradiții și obiceiuri de Intrarea Maicii Domnului în Biserică. Sursă foto: Doxologia
ADVERTISEMENT

Una dintre cele mai importante sărbători din luna noiembrie este Intrarea Maicii Domnului în Biserică, care mai este numită în popor și Vovidenia.

Pe ce dată este sărbătorită Intrarea Maicii Domnului în Biserică

În fiecare, an, Intrarea Maicii Domnului în Biserică este sărbătorită la data de 21 noiembrie și de asemenea, este unul dintre Praznicele Împărătești închinate Sfintei Fecioare Maria.

ADVERTISEMENT

Pentru că am intrat deja în Postul Crăciunului, în ziua Intrării Maicii Domnului în Biserică, tradiția spune că toți credincioșii trebuie să meargă la Sfânta Liturghie cu preparate de post.

Pe de altă parte, aceștia pot veni și cu pește, iar mâncărurile sunt sfințite, iar mai apoi împărțite oamenilor săraci.

ADVERTISEMENT

De asemenea, pe 21 noiembrie, se pot împărți și turte de mălai, dar și nuci sau colaci persoanelor care nu au posibilități materiale.

O altă tradiție vizează tinerele care nu sunt căsătorite. Acestea trebuie să meargă, în ziua Intrării Maicii Domnului în Biserică, cu o lumânare la fântână pentru a-și putea afla ursitul.

ADVERTISEMENT

Tradiții și obiceiuri de Intrarea Maicii Domnului în Biserică

Conform tradiției, dimineața, tinerele se așează pe marginea fântânii și pot vedea chipul ursitului în luciul apei.

O altă tradiție cunoscută este cea conform căreia trebuie aprinse lumânări atât pentru copiii nebotezați, cât și pentru cei trecuți în neființă, astfel încât să aibă o cale luminată în cealaltă lume.

ADVERTISEMENT

Se spune că pe 21 noiembrie, de Intrarea Maicii Domnului în Biserică cerurile se deschid, iar oamenii au puterea de a înțelege graiul animalelor.

De asemenea, aceasta este ziua în care ne putem ruga pentru a ne împlini cele mai mari dorințe, pentru că puterea aceste sărbători este una extrem de mare.

În această zi există însă și câteva lucruri care sunt complet interzise. De Intrarea Domnului în Biserică nu avem voie să facem curățenie, să spălăm haine, sau alte treburi casnice.

De asemenea, se spune că nu este bine să te cerți în această zi de mare sărbătoare, pentru că vei avea mare ghinion în restul anului.

ADVERTISEMENT