Sporturi

Pe ce loc poate ajunge Simona Halep în clasamentul WTA după eliminarea de la Cincinnati!

16.08.2019 | 04:46
Pe ce loc poate ajunge Simona Halep in clasamentul WTA dupa eliminarea de la Cincinnati

Simona Halep a fost eliminată în optimi de americanca Madison Keys după un meci de peste două ore, jucătoarea noastră pierzând dramatic în decisiv. Înaintea debutului la Cincinnati, Halep acuza unele probleme medicale, după ce a suferit o accidentare în timpul turneului de la Rogers Cup, unde a fost nevoită să abandoneze. 

Pe ce loc poate ajunge Simona Halep în clasamentul WTA după eliminarea de la Cincinnati

În urma acestu eșec, Halep va pierde aproximativ 480 de puncte în clasamentul WTA, are 4743 în clasamentul LIVE,  iar locul 4 este în pericol. Simona va fi devansată în ierarhia WTA de Elina Svitolina, dacă ucraineanca va ajunge cel puțin în finală la turneul de la Cincinnati. Nu este o veste tocmai grozavă, ținând cont că în mai puțin de două săptămâni începe US Open, ultimul turneu de Mare Șlem al anului.

Halep și-a propus să ajungă pentru prima dată în finală la US Open, însă traseul său se va complica dacă va pica pe locul 5 WTA. Cea mai bună performanță a Simonei la US Open este prezența în semifinale.

Halep a fost eliminata in turul 2 la Cincinnati
Halep a fost eliminata in turul 2 la Cincinnati

Totuși, dacă va fi refăcută din punct de vedere fizic, Simona poate spera la trofeu la US Open, sportiva noastră venind cu un moral grozav după ce a câștigat în premieră titlul de la Wimbledon. Nimeni nu-i dădea nicio șansă Simonei la Wimbledon, pe o suprafață unde mai disputase o singură finală în toată cariera. Totuși, Halep a făcut un turneu de vis, pierzând un singur set pe toată durata competiției, chiar împotriva româncei Mihaela Buzărnescu.

Cele mai bune recenzii carti din literatura universală.

Titlul de la Wimbledon este singurul câștigat de Halep în 2019, care și-a mai trecut în palmares două finale pierdute la Doha și la Madrid. La Australian Open, Simona a dezamăgit, ieșind încă din faza optimilor de finală, în timp ce la Roland Garros a pierdut în sferturi în fața unei jucătoare de numai 17 ani.