Sport

Pe ce loc urcă Simona Halep în clasamentul WTA, după titlul de la Melbourne Summer Set 1. E la doar 26 de puncte de Naomi Osaka

Simona Halep a câștigat titlul la Melbourne Summer Set 1, după 6-2, 6-3 cu Veronika Kudermetova, și își începe revenirea spre top 10 în clasamentul WTA. Va urca nu mai puțin de cinci locuri, până pe 15.
09.01.2022 | 11:38
Pe ce loc urca Simona Halep in clasamentul WTA dupa titlul de la Melbourne Summer Set 1 E la doar 26 de puncte de Naomi Osaka
ADVERTISEMENT

Simona Halep terminase pe locul 20 un an 2021 foarte dezamăgitor pentru ea, fără trofeu câștigat. Dar startul excelent din 2022, cu titlu la Melbourne Summer Set 1, aduce și o ascensiune consistentă.

Simona Halep urcă pe locul 15 în clasamentul WTA după titlul de la Melbourne Summer Set 1. Și e la doar 26 de puncte de Naomi Osaka

În clasamentul WTA care va fi actualizat luni, 10 ianuarie, Simona Halep va fi pe locul 15, cu 2855 de puncte. Le depășește astfel, față de ierarhia din 3 ianuarie, pe Elina Svitolina, Angelique Kerber, Emma Răducanu și Petra Kvitova.

ADVERTISEMENT

În plus, Simona Halep vine și foarte aproape de Naomi Osaka, cea care este pe locul 14 în clasamentul WTA, cu 2881 de puncte, doar 26 mai multe decât Simona Halep.

Simona Halep nu va mai putea aduna puncte și săptămâna viitoare, după ce s-a retras de la WTA Sydney, turneu de categorie WTA 500. A decis să se retragă din această competiție și rămâne la Melbourne pentru a pregăti turneul de la Australian Open.

ADVERTISEMENT

Simona Halep ar putea avea de suferit în clasamentul WTA după retragerea de la Sydney. Svitolina și Emma Răducanu vor să profite

Mai multe jucătoare vor încerca săptămâna viitoare să profite de absența Simonei din circuit și să o depășească în clasament. Printre ele și Elina Svitolina, care va concura la Adelaide, dar și Emma Răducanu, care merge la Sydney.

Clasamentul WTA este condus în continuare, de o manieră autoritară, de Ashleigh Barty. De altfel, jucătoarea din Australia a reușit să se impună în această săptămână la Adelaide și să își mărească avansul.

ADVERTISEMENT

Simona Halep va avea o misiune destul de complicată la Australian Open, unde are nevoie de un parcurs cât mai lung pentru a face un nou pas spre revenirea în top 10.

Simona Halep are de apărat 430 de puncte la Australian Open 2022. Are nevoie de un parcurs bun pentru a-și continua drumul spre top 10

Mai ales că Simona Halep are de apărat 430 de puncte de la ediția din 2021 a turneului, când reușea să ajungă până în sferturile de finală. Era eliminată în acea fază a competiției de Serena Williams.

ADVERTISEMENT

Simona Halep a ieșit din top 10 WTA în a doua parte a sezonului precedent, după o accidentare care a obligat-o să renunțe la mai multe competiții importante. Inclusiv Roland Garros și Wimbledon.

Simona Halep intrase în top 10 WTA încă din ianuarie 2014, după ediția din acel an a Australian Open. Iar până în 2021 nu părăsise deloc această zonă de elită a tenisului feminin.

ADVERTISEMENT