Sport

Pe ce loc va fi Simona Halep în clasamentul WTA dacă va câștiga turneul de la Madrid. Motivul pentru care sezonul de zgură o duce în top 10

Simona Halep s-a calificat în sferturile de finală la WTA Madrid după ce a învins-o pe Cori Gauff, scor 6-4, 6-4. Este văzută de specialiști ca favorita numărul 1 la câștigarea turneului.
03.05.2022 | 10:11
Pe ce loc va fi Simona Halep in clasamentul WTA daca va castiga turneul de la Madrid Motivul pentru care sezonul de zgura o duce in top 10
eliminată prematur la Roma, Simona Halep nu renunță la luptă și caută noi succese în circuitul WTA. Sursă foto: Hepta.ro
ADVERTISEMENT

Simona Halep s-a asigurat deja că va fi pe plus după WTA Madrid. Și-a depășit peformanța din 2021, când era eliminată în turul 3. Are 2067 puncte în clasamentul WTA Live, cu 95 mai multe decât în ierarhia afișată luni, 2 mai. Și poate continua să adune puncte dacă trece de Ons Jabeur și va mai avansa în competiție.

Simona Halep urcă pe locul 18 în clasamentul WTA dacă o învinge pe Jabeur! Și poate ajunge pe 12 dacă ia trofeul la Madrid

Simona Halep va urca trei locuri în clasamentul WTA Live, până pe 18, dacă o învinge pe Ons Jabeur miercuri. Le depășește pe Anastasia Pavlyuchenkova, Angelique Kerber și Leylah Fernandez, jucătoare care nu mai sunt în competiție. Kerber nu a participat la Madrid, celelalte două au fost eliminate.

ADVERTISEMENT

În cazul în care va câștiga turneul, Simona Halep va acumula un total de 2852 de puncte, ceea ce ar duce-o garantat în top 15 WTA, cel mai probabil pe locul 12. Mai mult, Simona face pași importanți pentru revenirea în top 10. Ajutată și de numeroasele surprize înregistrate la Madrid.

Ons Jabeur, adversara Simonei din sferturile de finală, este singura jucătoare din top 10 care a rămas în competiție.Halep se poate apropia la aproximativ 300 de puncte de primul loc în cazul în care va reuși să câștige turneul de la Madrid. Iar programul în următoarea perioadă îi este favorabil.

ADVERTISEMENT

Simona Halep, fără puncte de apărat în clasamentul WTA în următoarele 4 luni. A urcat pe locul 7 în WTA Race după succesul cu Gauff!

Urmează două turnee foarte importante pe zgură, Roma și French Open, care pun în joc nu mai puțin de 2900 de puncte. Iar Simona Halep nu va avea presiunea punctelor de apărat. În 2021 era nevoită să se retragă încă de la primul meci de la Roma și nu a participat la Roland Garros. A ratat, de asemenea, și sezonul de iarbă, astfel că pentru Simona Halep urmează patru luni în care nu va mai avea puncte de apărat!

De asemenea, revenirea în top 10 a Simonei Halep este susținută de jocul româncei. Iar pe zgură, suprafața ei favorită, este de așteptat ca Simona Halep să mai adune multe puncte în următoarea lună.

ADVERTISEMENT

După victoria cu Gauff, Simona Halep urcă pe locul 7 în clasamentul WTA Race. O altă dovadă că revenirea în top 10 a româncei este doar o chestiune de timp. Iar dacă Halep se va impune la Madrid, ea va fi pe locul 2 în ierarhia Race, cea care ține cont exclusiv de rezultatele obținute pe parcursul anului în curs.