Simona Halep

Pe ce loc va fi Simona Halep în clasamentul WTA după eliminarea din sferturile de finală de la Eastbourne! Veste bună pentru româncă în ierarhia Race

27.06.2019 | 16:34
Pe ce loc va fi Simona Halep in clasamentul WTA dupa eliminarea din sferturile de finala de la Eastbourne Veste buna pentru romanca in ierarhia Race
ADVERTISEMENT

Simona Halep a fost eliminată în sferturile de finală ale turneului de la Eastbourne, după ce a cedat în minimum de seturi partida cu Angelique Kerber, scor 4-6, 3-6. Jucătoarea din Germania, deținătoarea titlului de la Wimbledon, a demonstrat că este redutabilă pe iarbă și a făcut un meci excelent. Simona Halep nu i-a putut face față, deși a avut câteva momente în care a dat senzația că poate întoarce soarta partidei.

Turneul de la Eastbourne este de categorie Premier, iar Simona Halep nu avea puncte de apărat de anul trecut. În 2018, românca decidea să joace direct la Wimbledon și sărea restul sezonului de iarbă. Astfel, după prestația de la acest turneu, Simona va fi pe plus din punct de vedere al punctajului WTA. În contul ei se vor aduna cele 100 de puncte acordate pentru sfertul de finală de la Eastbourne.

ADVERTISEMENT

Simona Halep câștigă 100 de puncte în clasamentul WTA, dar rămâne pe locul 7

Astfel, la actualizarea care va avea loc pe 1 iulie, ultima înaintea turneului de la Wimbledon, Simona Halep va avea un total de 4063 de puncte. Suficient pentru a nu fi în pericol să piardă poziția a șaptea în clasamentul WTA. Elina Svitolina, jucătoarea care se află pe locul 8, a părăsit turneul încă din turul 2. Va rămâne cu 3868 de puncte. În schimb, Simona ar putea pierde teren în fața câtorva dintre jucătoarele aflate în fața ei.  Karolina Pliskova, Kiki Bertens și Angelique Kerber sunt încă în cursă pentru titlul de la Eastbourne.

Joi, organizatorii de la Wimbledon au anunțat că Simona Halep va fi cap de serie numărul șapte la ediția din acest an a turneului de la Wimbledon. Tragerea la sorți va avea loc vineri, de la ora 12:00. Este de așteptat ca Simona să aibă un traseu complicat. Ar putea înfrunta o jucătoare mai bine clasată decât ea, posibil din nou Kerber, chiar în sferturile de finală de la All England Club, așa cum s-a înâmplat și la Eastbourne.

ADVERTISEMENT

Veste bună pentru Halep în clasamentul Race. Cresc șansele ei de a merge la Turneul Campioanelor, din Shenzhen

O veste bună pentru Simona Halep vine în ceea ce privește clasamentul Race, în care se contabilizează exclusiv rezultatele obținute pe parcursul anului 2019. În această ierarhie, în funcție de care se decid cele opt participante la Turneul Campioanelor, care în 2019 va avea loc la Shenzhen, Simona Halep reușește să câștige o poziție. Românca urcă pe șapte și își crește șansele de a fi prezentă la WTA Finals.

2427 de puncte va contabiliza Simona Halep la actualizarea de luni, 1 iulie, după ce se vor adăuga și cele 100 pe care le primește la Eastbourne. Românca reușește să treacă peste Marketa Vondrousova, finalista de la Roland Garros, cea care a fost eliminată în turul 2 la Eastbourne și va avea doar 2380 de puncte la actualizarea de luni. Angelique Kerber și-ar putea crește și ea considerabil șansele de a se califica la Shenzhen. Va ajunge la 2210 puncte dacă se impune la turneul britanic și ar urca pe 9 în WTA Race.

ADVERTISEMENT