Sport

Pe ce loc va fi Simona Halep în clasamentul WTA după Wimbledon 2021. Ashleigh Barty o ajută pe româncă

Pe ce loc va fi Simona Halep în clasamentul WTA după Wimbledon 2021. Nu poate să cadă mai jos de locul 10!
05.07.2021 | 21:28
Pe ce loc va fi Simona Halep in clasamentul WTA dupa Wimbledon 2021 Ashleigh Barty o ajuta pe romanca
ADVERTISEMENT
05-07-2021
18:28

Asheligh Barty o ajută pe Simona Halep să rămână în top 10 WTA

Ahsleigh Barty a învins-o pe Barbora Krejcikova, scor 7-5, 6-3, astfel că jucătoarea din Cehia nu va putea trece peste Simona Halep după Wimbledon 2021. Avea nevoie să ajungă în semifinale.

Karolina Pliskova, în schimb, nu a avut probleme cu Samsonova. S-a calificat în sferturile de finală, unde o înfruntă pe Viktorija Golubovic. Dacă merge în semifinale, Pliskova trece peste Halep şi o trimite pe locul 9.

În fine, Keys, Gauff şi Ribakina au fost deja eliminate şi nu mai pot trece nici ele peste Halep. Simona Halep poate fi trimisă pe locul 10 de una dintre Ons Jabeur şi Karolina Muchova. Asta dacă una dintre ele se va impune la All England Club.

Simona Halep nu a participat la Wimbledon 2021, din cauza unei rupturi la gamba stângă pe care a suferit-o în luna mai, la Roma. Este al doilea turneu de Grand Slam pe care îl ratează românca, iar acest lucru se vede şi în clasamentul WTA. De asemenea, Simona ratează şi prezenţa la Jocurile Olimpice.

Simona Halep nu poate fi mai sus de locul 8 la următoarea actualizare a ierarhiei din tenisul feminin, care se va face pe 12 iulie, după Wimbledon 2021. Totuşi, situaţia ar fi putut fi chiar mai dificilă, dar numeroasele surprize din prima săptămână au lucrat în favoarea Simonei Halep.

ADVERTISEMENT

Pe ce loc va fi Simona Halep în clasamentul WTA după Wimbledon 2021. Scenariul de coşmar prin care ar ieşi din top 10

Simona Halep este încă în pericol să piardă locul în top 10 WTA, acolo unde se află de mai bine de şapte ani. Pierde 2000 de puncte în clasament, cele obţinute pentru succesul de la Wimbledon 2019, şi va rămâne cu 4330.

Au fost nu mai puţin de 20 jucătoare care o puteau depăşi pe Simona Halep, în diferite condiţii. Dar multe dintre acestea au fost deja eliminate în prima săptămână, sau s-au retras din competiţie. În acest moment mai sunt doar 7 care pot trece peste Halep după Wimbledon. Dar majoritatea dintre ele au nevoie să câştige turneul pentru ca asta să se întâmple.

ADVERTISEMENT

Pliskova şi Krejcikova sunt cele mai mari pericole, jucătoare care trec peste Simona Halep dacă se califică în semifinale la Wimbledon 2021. Iar una dintre Ribakina, Gauff, Jabeur, Muchova şi Keys poate trece peste Halep dacă va câştiga turneul.

Condiţii ca Simona Halep să iasă din top 10. Care sunt cele patru jucătoare care a trebui să câştige competiţia pentru ca asta să se întâmple

Simona Halep va fi pe un loc între 8 şi 11 după Wimbledon 2021, asta pentru că majoritatea jucătoarelor care pot trece peste ea nu se vor înfrunta între ele până în faza semifinalelor. Cert este că una dintre Ribakina, Gauff, Jabeur şi Muchova să câştige la All England Club. Ar fi o premieră pentru oricare dintre ele la un Grand Slam. Cealaltă condiţie ar fi ca Pliskova şi Krejcikova să ajungă ambele în semifinale.

ADVERTISEMENT

Jucătoare care trec peste Simona Halep dacă ajung în semifinale la Wimbledon 2021

  • Karolina Pliskova. Are meci cu Samsonova în optimile de finală, iar în sferturi va juca împotriva învingătoarei dintre Viktorija Golubic şi Madison Keys.
  • Barbora Krejcikova. Are meci cu Barty în optimi, iar în sferturi o va înfrunta pe învingătoarea dintre Răducanu şi Tomljanovic.

Jucătoare care trec peste Simona Halep dacă vor câştiga trofeul la Wimbledon 2021

  • Elena Ribakina. O înfruntă pe Sabalenka în optimile finală, apoi cu Swiatek sau Jabeur pentru semifinale.
  • Coco Gauff. Are meci cu Angelique Kerber în optimi şi cu învingătoarea dintre Badosa şi Muchova în sferturi.
  • Ons Jabeur. Meci cu Swiatek în optimile de finală, apoi cu Rybakina sau Sabalenka.
  • Karolina Muchova. Meci cu Badosa în optimi, Gauff sau Kerber în sferturi.
  • Madison Keys. Are meci cu Viktorija Golubic în optimi, apoi cu Pliskova sau Samsonova în sferturile de finală.
ADVERTISEMENT

Simona Halep, de 368 de săptămâni în top 10 WTA! Dezastru pentru ea în ierarhia WTA Race

Simona Halep reuşea să intre în top 10 pe 27 ianuarie 2014, după parcursul de la acea ediţie a Australian Open, când atingea sferturile de finală. Este pe 8 în clasamentul all time al jucătoarelor cu cele mai multe săptămâni consecutive în top 10, aceasta fiind a 368-a.

Lucrurile stau foarte rău pentru Simona Halep în clasamentul WTA Race, în care se contabilizează exclusiv rezultatele din 2021. Este pe 36 în acest moment, în clasamentul live, cu 901 puncte. Şi ar putea să mai piardă poziţii. Este depăşită inclusiv de Sorana Cîrstea, locul 27 în acest moment, cu 1168 de puncte.

Primele opt clasate la finalul sezonului în clasamentul WTA Race vor obţine calificarea la Turneul Campioanelor. În acest moment, şansele Simonei Halep de a mai prinde această competiţie sunt foarte mici.

 

ADVERTISEMENT