Sport

Pe ce loc va fi Simona Halep la următoarea actualizare a clasamentului WTA! Are toate şansele să urce în Top 10 după sezonul pe zgură

Simona Halep a fost eliminată în sferturile de finală de la WTA Madrid, dar acest lucru nu va avea un impact în locul ocupat de fostul număr 1 mondial în clasament.
04.05.2022 | 20:26
Pe ce loc va fi Simona Halep la urmatoarea actualizare a clasamentului WTA Are toate sansele sa urce in Top 10 dupa sezonul pe zgura
Pe ce loc va fi Simona Halep în clasamentul WTA după eliminarea de la Madrid
ADVERTISEMENT

Simona Halep a părăsit turneul de la Madrid, după 3-6, 2-6 cu Ons Jabeur, şi a ratat calificarea în semifinale. Un eventual succes în faţa jucătoarei din Tunisia era echivalent cu un salt în clasamentul WTA, până pe locul 18.

Simona Halep, locul 21 la următoarea actualizare a clasamentului WTA

Pentru parcursul de la WTA Madrid 2022, Simona Halep a primit 180 de puncte şi va rămâne pe locul 21 în clasament, acesta urmând să fie actualizat luni, 9 mai, când va începe turneul de la Roma. De asemenea, românca a încasat 169.650 de euro după ce s-a oprit în sferturile de finală.

ADVERTISEMENT

Simona Halep va avea 2.067 de puncte de luni, iar de acum încep să apară veştile bune. La WTA Roma 2022, fostul număr 1 mondial nu are puncte de apărat, după ce la ediţia de anul trecut s-a accidentat în meciul cu Angelique Kerber, din turul 2, când a fost nevoită să se retragă.

WTA Roma 2022 se va disputa în perioada 9-15 mai, iar Simona Halep nu va fi pe lista capilor de serie, la fel cum s-a întâmplat şi la Madrid. Sportiva din Constanţa va intra în turneu din turul 1 şi ar putea avea parte de o adversară dificilă încă de la primul meci.

ADVERTISEMENT

Patru luni în care Simona Halep nu are puncte de apărat

De acum şi până la începutul lunii august, Simona Halep nu are niciun punct de apărat. Accidentarea de la Roma, din 2021, a ţinut-o departe de teren timp de patru luni, ceea ce a însemnat absenţe la ediţiile de anul trecut de la Roland Garros şi Wimbledon.

În aceste condiţii, Simona Halep are toate şansele să reintre în Top 10 WTA, obiectiv pe care şi l-a setat pentru acest an. Înainte să înceapă sezonul, sportiva de 30 de ani şi-a anunţat planul pentru 2022.

ADVERTISEMENT

“Succes ar însemna să mă întorc în top 10 WTA. Acesta este principalul obiectiv și, de fapt, și singurul. Tot ce va veni pe lângă va fi un bonus, dar ne focalizăm pe revenirea în top 10”, spunea Simona Halep la începutul anului.

Abia la US Open are de apărat puncte importante

În 2021, după ce a revenit pe teren, Simona Halep a participat la turneele de la Montreal şi Cincinnati, însă la ambele competiţii nu a avut prestaţii prea strălucite. La ambele turnee, fostul număr 1 mondial a fost eliminată în turul 2 şi ar avea de apărat 61 de puncte.

ADVERTISEMENT

Abia la US Open va avea Simona Halep de apărat puncte importante, după ce la ediţia din 2021 a ajuns până în optimile de finală, unde a fost eliminată de Elina Svitolina. Pentru prestaţia de la New York, românca va avea de apărat 240 de puncte în 2022.

ADVERTISEMENT
Tags: