Sporturi

Pe ce loc va fi Sorana Cîrstea în clasamentul WTA după titlul de la Istanbul. Ascensiune impresionantă! Ce se întâmplă cu Simona Halep

25.04.2021 | 19:23
Pe ce loc va fi Sorana Cirstea in clasamentul WTA dupa titlul de la Istanbul Ascensiune impresionanta Ce se intampla cu Simona Halep
ADVERTISEMENT

Sorana Cîrstea și Simona Halep au avut o săptămână importantă în circuitul WTA, prima din sezonul de zgură. Pentru prima a fost un turneu de vis la Istanbul, unde a câștigat al doilea titlu WTA al carierei.

Sorana Cîrstea a învins-o în minimum de seturi pe Elise Mertens, scor 6-1, 7-6 (3). Iar acest rezultat îi va aduce o ascensiune importantă în clasamentul WTA, de nouă locuri.

ADVERTISEMENT

La actualizarea de luni, 26 aprilie, Sorana Cîrstea devine a doua cea mai bună jucătoare din România. Trece peste Patricia Țig, cea care nu poate evolua în această perioadă, din cauza unei accidentări.

Sorana Cîrstea urcă pe locul 58 WTA după victoria de la Istanbul. Dar va fi nevoită să joace calificări la Madrid

După titlul de la Istanbul, Sorana Cîrstea va ajunge pe locul 58 în clasamentul WTA, cu 1429 de puncte. Iar forma ei bună poate continua și la turneele de la Madrid și Roma, tot pe zgură. Dar va fi nevoită să joace în calificări la competiția patronată de Ion Țiriac.

ADVERTISEMENT

Dacă Sorana Cîrstea traversează una dintre cele mai bune perioade ale carierei, Simona Halep nu se regăsește încă. A rămas fără titlu în 2021, chiar dacă problemele medicale par să fi fost rezolvate.

Simona Halep s-a oprit în semifinale la Stuttgart, turneu de categorie WTA 500. A fost învinsă clar de Aryna Sabalenka, scor 2-6, 3-6. Jucătoarea din Belarus a cedat finala în fața liderului Ashleigh Barty. Ceea ce înseamnă că australianca își consolidează prima poziție.

ADVERTISEMENT

Simona Halep se apropie de Naomi Osaka, dar pierde din nou teren față de Barty. Cum stau restul româncelor

Simona Halep va avea 7050 de puncte la actualizarea clasamentului WTA care se va face luni, 26 aprilie. Se apropie, în schimb, de a doua clasată. Naomi Osaka nu a jucat în această săptămână și pierde 185 de puncte în clasamentul WTA. Va avea 7800 de luni. În vreme ce Ashleigh Barty ajunge la 9655.

Patricia Țig rămâne pe locul 64, Irina Begu urcă o poziție, până pe 74, iar Ana Bogdan staționează pe 102. La turneul de la Madrid, care începe săptămâna viitoare, doar Simona Halep este calificată direct pe tabloul principal. Iar Sorana Cîrstea, Irina Begu și Ana Bogdan vor juca în calificări.

ADVERTISEMENT

Pentru jucătoarele din România urmează câteva săptămâni foarte importante. Cu turnee de categorie WTA 1000 la Madrid și la Roma, apoi al doilea Grand Slam al sezonului, Roland Garros. Sunt competiții în care româncele obțin de obicei rezultate bune, în special la Madrid, și ar putea să mai urce în clasament.

ADVERTISEMENT