Sport

Pe ce loc va urca Sorana Cîrstea în clasamentul WTA după finala de la Strasbourg! Super ascensiune în 2021

Cât urcă Sorana Cîrstea în clasamentul WTA după finala de la Strasbourg? Putea intra în top 50 dacă ar fi învins-o pe Krejcikova.
29.05.2021 | 18:42
Pe ce loc va urca Sorana Cirstea in clasamentul WTA dupa finala de la Strasbourg Super ascensiune in 2021
ADVERTISEMENT

Sorana Cîrstea a cedat finala de la Strasbourg, 3-6, 3-6, după ce a fost dominată clar de Barbora Krejcikova. Românca a avut o prestație foarte modestă, cu mari probleme la serviciu. Asta în ciuda faptului că statistica ar indica o situație diferită.

Krejcikova a comis 10 greșeli neforțate, fără să dea vreun as pe parcursul partidei. De partea cealaltă, Sorana a avut trei ași și nu a comis nicio dublă. Dar nu și-a asumat deloc riscuri și a fost pedepsită pe serviciul doi.

ADVERTISEMENT

Cât urcă Sorana Cîrstea în clasamentul WTA după finala de la Strasbourg? Va fi pe locul 53 începând de luni

În 2021, Sorana Cîrstea a ajuns până în turul 3 la Australian Open. Dar a continuat cu performanțe excelente, inclusiv titlul de la Istanbul. Primul după o pauză de 13 ani la nivel de WTA. Iar după finala de la Strasbourg continuă să urce în clasament. Chiar dacă a fost învinsă de Barbora Krejcikova în ultimul act.

La actualizarea clasamentului WTA care se va face luni, 31 mai, Sorana Cîrstea va fi pe locul 53, cu 1444 de puncte. Ar fi urcat în top 50, pe 49, dacă reușea să o învingă pe Krejcikova în ultimul act de la Strasbourg.

ADVERTISEMENT

Sunt opt locuri pe care le câștigă Sorana Cîrstea în clasamentul WTA. Iar jucătoarea din România va avea ocazia să își continue ascensiunea cu un parcurs bun la Roland Garros. O va înfrunta pe Johanna Konta în turul 1 la Paris.

Sorana Cîrstea era pe locul 71 la începutul acestui an. A câștigat turneul de la Istanbul, primul pentru ea de nivel WTA după 13 ani

Pe 4 ianuarie, la prima actualizare din 2021, Sorana Cîrstea era pe locul 71 în clasamentul WTA, cu 999 de puncte. Asta chiar dacă închidea anul 2020 cu un titlu la Dubai, chiar dacă de nivel ITF, totuși cu multe jucătoare importante pe tablou. Și o finală câștigată în fața Katerinei Siniakova.

ADVERTISEMENT

În clasamentul WTA, Simona Halep rămâne pe locul 3, în ciuda faptului că a avut un an foarte modest, serios afectat de numeroasele accidentări. 6520 de puncte păstrează Simona în ierarhia tenisului feminin.

Patricia Țig rămâne a treia cea mai bună jucătoare din România, pe locul 63 în clasamentul WTA. Irina Begu va începe Roland Garros de pe locul 75, iar Ana Bogdan rămâne în afara top 100, pe 102.

ADVERTISEMENT

Șase jucătoare din România sunt prezente pe tabloul principal la Roland Garros 2021. Simona Halep lipsește din cauza unei accidentări

Șase jucătoare din România sunt prezente pe tabloul principal la Roland Garros 2021, competiție care va lua startul duminică: Sorana Cîrstea, Patricia Țig, Irina Begu, Ana Bogdan, Mihaela Buzărnescu și Irina Bara.

Simona Halep lipsește din cauza unei accidentări. A suferit o ruptură la gambă în primul meci pe care l-a disputat în turneul de la Roma, cu Angelique Kerber.

Patricia Țig va juca duminică, de la ora 12:00, pe arena Philippe Chatrier, cu Naomi Osaka. De la aceeași oră, Ana Bogdan o va înfrunta pe Elisabetta Cocciaretto. Irina Begu – Serena Williams, Irina Bara – Astra Sharma, Sorana Cîrstea – Johanna Konta și Mihaela Buzărnescu – Arantxa Rus sunt celelalte partide ale româncelor.

ADVERTISEMENT