Pe ce lot se bazează Dan Petrescu la CFR Cluj – AS Roma! Cum poate arăta primul “11”

SPECIAL FANATIK
Bogdan Ciutacu   
în CFR Cluj
23/11/2020, 22:30
Pe ce lot se bazează Dan Petrescu la CFR Cluj – AS Roma! Cum poate arăta primul “11” SPECIAL FANATIK

Dan Petrescu are mari probleme de lot înainte de meciul cu AS Roma de la Cluj și alcătuirea primului „11″ va fi o provocare pentru antrenorul clujenilor. 

CFR Cluj va întâlni în „Gruia” AS Roma, în cea de-a patra partidă din Europa League a grupei A, iar „feroviarii” se află pe locul al treilea, cu patru puncte, la egalitate cu elvețienii de la Young Boys Berna, care însă au un meci mult mai ușor, în Bulgaria, cu TSKA Sofia.

Doar printr-un nou miracol, CFR-ul lui Dan Petrescu ar putea produce un rezultat pozitiv, ținând cont de problemele de lot cu care se confruntă campioana României, iar pesimismul „Bursucului” și înfrângerea cu UTA Arad, cu siguranță au afectat moralul cfr-iștilor.

Cum arată lotul pe care se bazează Dan Petrescu cu AS Roma

Dan Petrescu se teme că la meciul cu AS Roma nu va avea suficienți jucători pentru meciul din Europa League și amenința că CFR Cluj nu se va prezenta la meciul cu italienii și că e inuman ca fotbaliștii săi să joace nouă partide în 30 de zile: Dacă înainte de Roma eram rău, acum e și mai rău. Eu cred că e bătaie de joc să joci 9 meciuri într-o lună, niciodată nu am mai văzut așa ceva, 9 meciuri în 30 de zile. E inuman la ce e supus CFR-ul, suntem singura echipă din România care suportă așa ceva, eu mă îngrozesc”, a declarat Petrescu în conferința de presa dinaintea meciului cu UTA și în care a mai declarat că va fi o minune dacă CFR ca câștiga cu UTA.

Totuși, dacă nu vor intervine alte accidentări neprevăzute, CFR Cluj va avea 20 de jucători disponibili pentru meciul cu AS Roma, iar față de lista inițială trimisă la UEFA la începutul grupelor lipsesc șase jucători: Vinicius, Cestor și Omrani sunt accidentați, Bordeianu a fost vândut în Arabia Saudită, iar Deac și Hoban au fost infectați cu coronavirus.

Cum arăta lista fotbaliștilor lui CFR Cluj, care vor fi pe foaia de joc la meciul cu AS Roma:

  • Portari: Cristian Bălgrădean, Grzegorz Sandomierski
  • Fundași: Andrei Burcă, Cristi Manea, Denis Ciobotariu, Mateo Susic, Mario Camora, Iasmin Latovlevici
  • Mijlocași: Alex Chipciu, Damjan Djokovic, Michael Pereira, Raul Haiduc, Cătălin Itu, Adrian Păun, Valentin Costache, Nicolae Carnat
  • Atacanți: Mario Rondon, Gabriel Debeljuh, Jakub Vojtus, Dodi Joca

După înfrângerea cu UTA Arad, CFR Cluj a ajuns la două înfrângeri consecutive pe teren propriu, ceea ce nu s-a mai întâmplat de doi ani de zile, însă Dan Petrescu se aștepta o la astfel de cădere după toate problemele de la echipă: „Ştiam că va veni o perioadă mai grea după trei ani în care a fost totul perfect. Am prevenit că sunt probleme de lot mari, dar nu am avut capacitatea să opresc această alunecare”, a mai spus „Bursucul” după înfrângerea cu arădenii.

Ce prim „11″  poate trimite Dan Petrescu la meciul din Europa League cu AS Roma

Dan Petrescu poate opta pentru un sistem cu trei fundași și va avea la dispoziție un lot suficient de numeros, chiar dacă în ultima vreme s-a plâns că nu va avea 14 jucători eligibili la meciul cu italienii. Astfel, CFR Cluj ar putea alinia următorul unsprezece:

Bălgrădean – Susic, Manea, Burcă, Ciobotariu, Camora – Păun, Djokovic, Pereira, Chipciu – Rondon

Fotbalistul revenit de la echipa națională, Andrei Burcă, este și el destul de îngrjiorat de rezultatele din ultima vreme și de celelalte probleme de la echipă: „Anul trecut am făcut meciuri bune, i-am studiat pe cei de la Roma cum am putut, o echipă de top în Italia, trebuie să fim concentrați pe teren altfel pierdem tot și campionat și Europa”, a declarat fundașul lui CFR Cluj.

Dintre toți jucătorii indisponibili ai clujenilor, Ciprian Deac este fără doar și poate cel mai important, fiind cel a tras echipa după el în ultimii ani și cu siguranță unul dintre cei mai mari fotbaliști din istoria clubului, un „Francesco Totti de Gruia”.

În ultima etapă din Serie A, AS Roma a câștigat clar cu 3-0 în fața echipei lui Valentin Mihăilă, AC Parma, însă fostul atacant al Universității Craiova este în continuare accidentat. Roma este într-o formă bună și e pe locul trei în campionat cu 17 puncte după opt etape, la doar trei puncte de Milanul lui Zlatan Ibrahimovic, care are zece goluri în opt partide din Serie A.

Închide ×