Sporturi

Pe ce suprafață se joacă Franța – România în semifinalele Fed Cup? FANATIK a luat legătura cu Federația Franceză de Tenis

11.02.2019 | 22:16
Pe ce suprafata se joaca Franta  Romania in semifinalele Fed Cup FANATIK a luat legatura cu Federatia Franceza de Tenis

România a reușit o victorie superbă în fața Cehiei în Fed Cup, scor 3-2 și a obținut calificarea în semifinalele competiției. Partida se va juca în perioada 20-21 aprilie, iar Franța va găzdui meciul. Imediat după calificarea României, au apărut întrebările privind duelul care va avea loc în luna aprilie. Cea mai importantă întrebare este legată de suprafața de joc pe care se vor întâlni cele două echipe.

Partida se joacă într-o perioadă interesantă pentru sezonul tenis. Astfel, la sfârșitul lunii aprilie se va termina prima perioadă a turneelor de hard, printre care se numără Doha, Indian Wells sau Miami. Totodată, sezonul de zgură va începe va lua start abia după meciul de Fed Cup. Până în weekendul 20-21 aprilie se va desfășura un singur turneu de zgură, cel de la Charleston. Așadar, alegerea suprafeței de joc este una destul de importantă pentru jucătoare.

România s-a calificat în semifinalele Fed Cup, acolo unde va întâlni Franța

Pe ce suprafață se joacă Franța – România în semifinalele Fed Cup

Site-ul nostru a cerut un punct de vedere de la Federația Franceză de Tenis pentru a afla unde vor să organizeze partida Franța – România. FANATIK a și primit un răspuns: „Dacă se va juca pe zgură sau hard? Nu s-a luat nicio decizie momentan cu privire la suprafața de joc. E devreme, abia ce s-au terminat meciurile”, ne-a scris Federația Franceză de Tenis.

Așadar, pe lângă suprafața de joc care s-ar putea să ne pună probleme, nici echipa franceză nu e de ignorat. Trupa din „Hexagon” are nume importante în componență, printre care se numără Caroline Garcia, locul 19 WTA, Alize Cornet, numărul 51 WTA și Pauline Parmentier, locul 55 mondial. De asemenea, în componența Franței este și Kristina Mladenovic, care la simplu este pe locul 64 WTA, dar la dublu ocupă locul 3 mondial!

„Va fi un meci foarte greu. Din câte știu eu Mladenovic se hrănește din energia publicului, la fel ca și mine. Deocamdată ne bucurăm însă de acest succes și vedem în aprilie ce vom putea face în semifinale”, a spus Monica Niculescu, imediat după sosirea pe Aeroportul Otopeni.