News

Pe cine ar vota Traian Băsescu la alegerile prezidențiale, chiar dacă nu îl simpatizează: ”E mai hârșâit, mai în vârstă”

13.07.2019 | 16:13
Pe cine ar vota Traian Basescu la alegerile prezidentiale chiar daca nu il simpatizeaza E mai harsait mai in varsta

Fostul președinte al României, Traian Băsescu, a analizat cursa electorală pentru alegerile prezidențiale. Alianța USR – PLUS încă nu a ales persoana care va candida pentru fotoliul de la Cotroceni. Lupta se dă între Dan Barna și Dacian Cioloș.

Pe cine susține Traian Băsescu la alegerile prezidențiale

Traian Băsescu a ocupat timp de 10 ani funcția de președinte al României. Acum fostul președinte ocupă un loc în Parlamentul European. Traian Băsescu a analizat cursa electorală pentru alegerile prezidențiale din toamnă și a spus pe cine ar vota.

Alianța USR – PLUS nu și-a ales până la această oră candidatul pentru alegerile prezidențiale din toamnă. Lupta pentru fotoliul de la Cotroceni se dă între Dan Barna și Dacian Cioloș, iar Traian Băsescu a spus că l-ar vota pe cel din urmă pentru că „e mai hârşâit, mai în vârstă, are experienţa Bruxelles-ului”. 

„Barna pleacă de la o premiză greştită că analiza SWOT o să spună cine e cel mai potrivit. Nu, sondajele o să îţi spună, analizele sociologice, nu analizele SWOT, este de multe ori extrem de subiectivă şi atunci un indiciu îţi pot da sondajele. Cred că Barna face o greşeală, încă dă impresia pentru prea tânăr pentru funcţia de preşedinte. Cioloş e mai hârşâit, mai în vârstă, are experienţa Bruxelles-ului şi o spun în condiţiile în care nu simpatizez deloc personajul. Dacă ar fi să aleg între cei doi, aş opta pentru Cioloş”, a declarat Traian Băsescu, conform capital.ro.

Fostul președinte al României Traian Băsescu l-ar vota pe Dacian Cioloș la alegerile prezidențiale.
Alianța USR – PLUS încă nu a ales persoana care va candida la alegerile prezidențiale. Lupta se dă între Dan Barna și Dacian Cioloș. Sursa foto: hepta.ro

Traian Băsescu: ”Barna trebuie să se mai maturizeze”

Liderul PMP Traian Băsescu a spus că Dan Barna trebuie să se maturizeze și că poate candida abia în 2024. „Domnul Barna probabil va fi un candidat potrivit peste 4 ani odată cu Ponta, că între timp se mai maturizează şi Ponta şi atunci vom avea 2 candidaţi potriviţi”, mai spune fostul președinte.

Traian Băsescu a vorbit și despre situația în care premierul Viorica Dăncilă ar reprezenta partidul la alegerile rpezidențiale. „Nu dă PSD lovitura cu Viorica Dăncilă, categoric nu. Eu nu cred în lipsa de maturitate a doameni Dăncilă, sunt convins că, încercând să mă transpun în astfel de situaţii pentru că şi eu am fost în ele. Are un sondaj în faţă, va trebui să îl arate colegilor. Probabil sondajul arată Teodorovici 3% la prezidenţiale, Firea 4%, cam aşa arat, nu trebuie făcut confuzie între încredere şi vot. Aduceţi-vă aminte de Oprescu care avea 50% încredere şi la prezidenţiale a luat un 3% de nu s-a văzut. […] Părerea mea este că doamna Dăncilă este conştientă că nu există niciun candidat în PSD şi întrezăreşte riscul de a face ce trebuie să facă un şef de partid. Adică nu am altă soluţie, trebuie să mă bag eu. Nu îşi doreşte să candideze, de aia speră să mai găsească ceva”, a declarat liderul PMP.