News

Pe cine a băgat Gigi în WC şi cum l-a înjurat pe Chiricheş!

Pe 23 ianuarie s-au împlinit 11 ani de cînd Gigi Becali se află la conducerea clubului din Ghencea! “L-am ajutat să fure Steaua!”, dezvăluia Dumitru Dragomir în urmă cu ceva vreme. Însă,...
25.01.2014 | 00:21
Pe cine a bagat Gigi in WC si cum la injurat pe Chiriches

Pe 23 ianuarie s-au împlinit 11 ani de cînd Gigi Becali se află la conducerea clubului din Ghencea! “L-am ajutat să fure Steaua!”, dezvăluia Dumitru Dragomir în urmă cu ceva vreme. Însă, cu Gigi la timonă, Steaua a realizat performanţe notabile, ajungînd  în sezonul 2005-2006 în semifinala Cupei UEFA. De notat că şi pe plan intern Steaua a adunat trei titluri, o Cupă a României şi două Supercupe!

Tot cu Gigi Becali în frunte, Steaua a reuşit cel mai scump transfer din istoria campionatului intern, vînzîndu-l pe Vlad Chiricheş la Tottenham, pentru 8,5 milioane de euro. www.fanatik.ro vă dezvăluie cinci episoade neştiute, absolut memorabile, din activitatea lui Gigi Becali la conducerea celui mai galonat club din România.

Episodul 1

A cumpărat o garsonieră unui angajat de la Steaua!

În urmă cu aproximativ cinci ani, cînd roş-albaştrii aveau echipa a doua, Gigi Becali a mers să vizioneze o partidă oficială din Liga a II-a, disputată în Ghencea. Şi, pînă să ajungă la meci, la barul de lîngă terenul de rugby, latifundiarul a zărit un angajat al clubului, care trăgea de o saltea de dormit. “Bă, cine eşti mă, tu? Ce faci tu cu salteaua aia? Tu lucrezi la Steaua?”, l-a întrebat Becali. Imediat a venit şi răspunsul: “Nea Gigi, eu sînt angajat la Steaua, dar m-a dat nevasta afară din casă şi nu mai am unde dormi. Aşa, dorm la stadion de vreo cîteva zile, şi apoi văd eu”, i-a răspuns, necăjit, angajatul.

Sensibil, latifundiarul a rezolvat în mare viteză cazul: ”Bă, tată, îţi iau eu casă! Nu te mai necăji!” La aproape o săptămînă distanţă, Gigi Becali i-a cumpărat angajatului o garsonieră în cartierul Ghencea!

Episodul 2

Luţu îi spunea poveşti să adoarmă!

“L-am adus pe Luţu la Steaua pentru că are şi el un copil, trebuie să se şi căsătorească, să aibă şi el un salariu de 3000 de euro pe lună. Nu ştiu dacă va lucra la Steaua, poate îl pun să facă ceva pe la Palat. Poate îl fac şi sofer, nu cred că îi interesează pe ceilalţi. E un băiat cu caracter pe care îl plac. I-am promis că îi găsesc ceva de muncă şi asta e. Şi-a cheltuit toţi banii şi nu mai are nimic. A încercat şi el nişte afaceri şi nu i-a ieşit nimic”, spunea Becali în ianuarie 2011.

Însă, la nici o lună de la angajare, Gigi Becali a dezvăluit un alt motiv pentru care l-a adus pe fostul fotbalist al Craiovei la Steaua. “Să vă spun eu cum l-am adus pe Luţu la Steaua! Pe Kanal D este o telenovelă, cu Suleiman, iar acest Suleiman are un valet sau cum să-i spun? Un om care-l făcea să rîdă, să distreze împăratul, înţelegeţi ce vreau să spun. Şi aşa l-am adus pe Luţu”, a spus Becali la aproape două luni de la prima declaraţie, în martie 2011.

Sursele FANATIK au povestit că între Gigi Becali şi Luţu s-a înfiripat o adevărată prietenie, cei doi discutînd atît despre echipă, cît şi despre viaţă, dar şi de lumea mondenă. La prînz, finanţatorul avea un program bine stabilit, ca şi prietenul Dumitru Dragomir, şi încerca să adoarmă preţ de două ore pentru a se odihni. Şi, de multe ori, fiind agitat din cauza schimbărilor tactice de la echipă, pe care le dezvăluia şi în direct, la emisiunile tv, latifundiarul nu avea somn, iar din acest motiv, Luţu îl însoţea în dormitorul de la “Palat”. “Stătea Luţu cu el şi cîte o oră jumătate pînă adormea, vorbea singur, parcă era radio! Scena părea desprinsă din celebrul film românesc Operaţiunea Monstrul. Spunea tot felul de poveşti, numai să-l ia somnul pe Gigi. Dar nu să aţipească, Luţu stătea în dormitor pînă începea Gigi să sforăie”, au povestit sursele FANATIK.

Episodul 3

Stanciu ascuns în WC!

În aprilie 2013, cînd Gigi Becali era în libertate, la palatul din Aleea Alexandru era prezent, în fiecare zi, Daniel Stanciu, care pentru o perioadă de cîteva luni a ocupat funcţia de manager sportiv. Apropiat al verilor Becali, Stanciu nu a fost agreat de Mihai Stoica, dar nici de Laurenţiu Reghecampf şi Anamaria Prodan, însă latifundiarul a dorit să-l aducă la Steaua la insistenţele lui Victor Becali. ”I-am zis lui Stanciu, stai mă liniştit, nu mai ieşi şi tu la televizor şi nu mai da declaraţii urîte, că nu se mai ia nici Meme de tine, nici Reghecampf, nici Ana! El nu înţelege, se tot ceartă, se înţeapă, dar pe mine mă amuză! Păi, Reghe nu-l înghite, că cică la nu ştiu ce meci l-ar fi înjurat”, spunea Gigi Becali la acea vreme.

Pe la mijlocul lunii aprilie, Mihai Stoica a venit la “Palat” pentru a discuta cu Gigi Becali eventualele transferuri. Însă, în Aleea Alexandru era prezent şi Daniel Stanciu, dar sursele FANATIK au povestit că nu au dat nas în nas: “Cînd Stanciu a văzut maşina lui Meme parcată, nu mai ştia ce să facă. Gigi a început să rîdă şi l-a rugat pe Virgil să îl ascundă undeva pentru a nu se întîlni cu Meme, să nu iasă un mare scandal. Iar Virgil l-a trimis pe Stanciu în toaletă, unde a stat 40 de minute!”

Episodul 4

Cum l-a făcut albie de porci pe Chiricheş

În urmă cu un an şi jumătate ani, în toamnă, Steaua cîştiga pe bandă rulandă, iar suporterii erau mulţumiţi de ce a reuşit Reghecampf în Ghencea. Fotbaliştii erau cu salariile la zi, dar la capitolul prime situaţia era complicată. Finanţatorul îi uitase cu recompensele de joc pentru campionat şi Europa League, iar în dreptul fiecărui fotbalist se adunaseră sume importante. Şi, pentru că se simţeau nedreptăţiţi, elevii lui Reghecampf au făcut grevă timp de o zi şi nu s-au antrenat! Veştile au ajuns şi la urechile lui Gigi Becali, care a doua zi a fost prezent la stadion pentru a discuta cu echipa.

Liderul mitingului era Vlad Chiricheş, care, în momentul în care latifundiarul a păşit pe gazon, şi-a cerut cu fermitate drepturile. Sursele FANATIK au dezvăluit că Gigi Becali l-a făcut praf pe fotbalistul care în acest moment evoluează la Tottenham, înjurîndu-l şi aruncîndu-i vorbe grele: “Ce vrei, mă, tu? Ce se întîmplă aici? Bă, Chiricheş, cine erai tu, mă? Tu în loc să îmi mulţumeşti că te-am adus la Steaua de la Pandurii, unde erai un nimeni, tu îmi faci mie proteste pe la antrenamente şi îmi strici atmosfera în vestiar? Odată să se mai întîmple şi echipa a doua scrie pe voi, pe termen nelimitat! Staţi acolo pînă uitaţi cum se joacă fotbal”, ar fi urlat Gigi Becali.

“Mulţi dintre jucători erau tineri şi erau şocaţi de modul în care patronul a ales să discute cu ei, dar urmarea a fost pozitivă. Pentru patron… De atunci nu s-a mai creat nici o grevă, iar jucătorii nu au mai strîmbat din nas că îşi primeau salariile sau primele cu întîrziere de o lună sau două. Mai ales că niciodată Gigi nu i-a păcălit la bani”, povestesc sursele FANATIK.

Episodul 5

Pavlovici, descoperit şi salvat din ziar!

În urmă cu cîţiva ani, în timp ce facea revista presei la Palat, Gigi Becali a descoperit drama financiară pe care o traversa Cornel Pavlovici. Şi-a întrebat apropiaţii: “Cine e acest Pavlovici? Aşa rău o duce omul ăsta?” Unul dintre apropiaţi i-ar fi dezvăluit finanţatorului din Ghencea că Pavlovici a fost golgeterul Stelei în 1963-1964 şi a fost unul dintre atacanţii reprezentativi din acea perioadă! Mirat, Gigi Becali a recunoscut că nu a ştiut istoria clubului stelist. “Păi, atunci dacă omul ăsta a făcut aşa de multe pentru Steaua, să-l ajutăm!”

Pavlovici a fost chemat la Palatul din Aleea Alexandru a doua zi. “Gigi a făcut rost de numărul lui de telefon şi l-a chemat la o discuţie. L-a ajutat financiar, din cîte îmi aduc aminte, Gigi îi dăduse 5.000 de euro. În acea discuţie ţin minte că i s-a spus că dacă mai are nevoie de bani să-l sune, dar Pavca nu l-a mai sunat”, au povestit surse din Ghencea. Anul trecut, la începutul lunii ianuarie, fostul mare atacant al Stelei s-a stins din viaţă, la 70 de ani, în urma unei comoţii cerebrale.