ADVERTISEMENT
Fotbal intern

Pe cine laudă Cornel Dinu la FCSB: „Eu l-am trimis la Coverciano, iar Nevoiță în curtea lui Gigi Becali” Exclusiv

Autor: Cosmin Crăciun | 29.01.2021 | 19:30
Pe cine laudă Cornel Dinu la FCSB: „Eu l-am trimis la Coverciano, iar Nevoiță în curtea lui Gigi Becali” Exclusiv
Ilie „Bebe” Alexe (în dreapta), pe când era la Dinamo

FCSB conduce Liga 1 cu ajutorul multor fotbaliști tineri. Cornel Dinu atrage atenția, în exclusivitate pentru FANATIK, asupra meritului lui Ilie „Bebe” Alexe, coordonatorul centrului de copii și juniori al roș-albaștrilor.

ADVERTISEMENT

„Mister” a dezvăluit că omul din spatele centrului de copii și juniori care a ajuns să propună jucători importanți pentru liderul Ligii 1 a fost adus în curtea lui Dinamo de către el și îndepărtat de Ionuț Negoiță.

Alexe a fost și secund al formației alb-roșii, în sezonul 2011-2012, în perioada în care Liviu Ciobotariu era tehnicianul principal al grupării din Ștefan cel Mare. El a devenit coordonatorul academiei FCSB în 2017.

ADVERTISEMENT

Pe cine laudă Cornel Dinu la FCSB: „Nevoiță l-a trimis în curtea lui Gigi Becali”

În vârstă de 40 de ani, Ilie „Bebe” Alexe este considerat a fi cel mai important om pentru academia de fotbal a celor de la FCSB. Cu sprijinul lui Alexe, roș-albaștrii au ajuns să beneficieze de unii dintre cei mai talentați jucători tineri din România. Grăitor pentru calitatea muncii depuse la academia din Berceni este și parcursul excelent al formației FCSB II, din Liga 3.

Echipa a doua a liderului Ligii 1 este principala amenințare pentru CSA Steaua în cursa către promovarea în Liga 2, bazându-se pe foarte mulți jucători tineri. Cornel Dinu, legenda lui Dinamo, a făcut trimitere într-un editorial scris în exclusivitate pentru FANATIK la parcursul lui Alexe, cel pe care îl consideră a fi printre cei responsabili de modul în care FCSB produce jucători de perspectivă.

ADVERTISEMENT

„„Fecesebecaliuța” are patru, cinci jucători, chiar și fără „Ciao Man din Parma”, adică Tănase, Coman, Moruțan, Oaidă, acum și Octavian Popescu, care pot crea combinații și inventa execuții, curse cu mingea sigură la picior, surprinzătoare, nimicitoare pentru adversari.

Aduși sau crescuți în „Academia” din Berceni a lui Geambazi, prin Vali Argăseală și profesorul Bebe Alexe, trimis de mine la Coverciano, readus tot de mine de la Steaua și trimis de Nevoiță tot în curtea lui Gigi Becali, are mai puțină importanță”, a spus Cornel Dinu.

ADVERTISEMENT
  • 40 de ani are Ilie „Bebe” Alexe;
  • În 2017 a devenit coordonatorul centrului de copii și juniori al FCSB.

A plecat de la Dinamo odată ce Negoiță a devenit acționar majoritar

Dumul lui „Bebe” Alexe în fotbalul românesc a început la Dinamo, însă pe parcursul carierei, el a petrecut câțiva ani sl a FCSB. În 2008 a ajuns pentru prima dată în tabăra roș-albaștrilor, care evoluau pe atunci în Ghencea. Era campion național la juniori C, cu Dinamo, însă vechea conducere l-a ignorat atunci când a venit vorba despre prelungirea contractului. A decis, astfel, să plece.

ADVERTISEMENT

Între 2008 și 2011, Alexe a devenit șeful Acedemiei Steaua, la care a încercat să atragă copii și tineri din sectoarele 5 și 6 ale capitalei. Chiar dacă proiectul său a atras foarte mult interes, lucrurile n-au mai funcționat pentru Alexe începând din 2011, atunci când FCSB a plecat din Ghencea, iar Academia Steaua s-a închis.

Rămas fără loc de muncă, Alexe s-a întors la Dinamo și a preluat rolul de șef al centrului de copii și juniori din „Groapă”, iar apoi a fost promovat în postura de antrenor secund. A colaborat cu diverși antrenori, printre care și Cornel Țălnar, însă venirea lui Ionuț Negoiță în poziția de acționar majoritar, în 2013, a provocat plecarea sa din curtea „câinilor”. A ajuns apoi să coordoneze o academia de juniori Top Eleven Academy, iar din 2017 este la FCSB.

ADVERTISEMENT
  • Între 2008 și 2011 a lucrat Alexe pentru Academia Steaua;
  • În 2013 a plecat definitiv de la Dinamo, după ce a fost în „Groapă” și până în 2008.

Cornel Dinu crede că tinerii sunt cheia succesului: „O gândire practică în această sărăcie”

Dennis Man a plecat de la FCSB, după ce Parma a făcut o ofertă formidabilă pentru situația actuală a fotbalului românesc. Giovani Becali a dezvăluit în exclusivitate pentru FANATIK toate detaliile mutării, confirmate ulterior și de către patronul Gigi Becali.

Chiar și după plecarea lui Man, Cornel Dinu crede că FCSB este principala favorită la titlu și laudă din nou strategia roș-albaștrilor de a se baza pe tineri români de perspectivă. Formația care conduce Liga 1 a mărit contingentul străinilor după ce l-a transferat pe croatul Ante Vukusic, însă se bazează în continuare pe foarte mulți români.

„Constituie o strategie diferită, recentă, de ce-i în prima noastră ligă, produc jocuri de calitate. Câștigă și au, în viziunea mea, prima șansă la titlu. După atâția ani de cocktail înșelător de străini și români mediocri trimiși pe teren.

Cred că aceasta este o gândire practică pentru sărăcia în care, din prea multe puncte de vedere, se zbate fotbalul nostru. În criză profundă, privindu-l și interpretându-l, firesc, în oglinda opacă, ciobită, murdară și decadentă, cel puțin moral, a haosului conflictual din orice al societății românești, cam de două decenii…”, a mai spus Cornel Dinu.

  • 3 străini are FCSB în lot: Soiledis, Radunovic și Vukusic
  • 18 ani are Octavian Popescu, cel care a adunat 14 apariții în actuala ediție a Ligii 1 pentru FCSB

  • (P) Cota BETANO pentru FCSB – Poli Iași: 2,80 este cota pentru „peste 3,5 goluri”. Vezi aici toate cotele!

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 842. 32 pagini. Doar 5 lei!