Life

Pe cine reprezintă Statuia Libertății? Persoana care l-a inspirat pe sculptorul celebrului monument

Persoana care a inspirat sculptarea Statuii Libertății. Ce chip reprezintă monumentul. O storie învăluită într-un mister.
20.06.2024 | 23:43
Pe cine reprezinta Statuia Libertatii Persoana care la inspirat pe sculptorul celebrului monument
Pe cine reprezintă Statuia Libertății. Sursa foto: HistoryExtra
ADVERTISEMENT

Te-ai întrebat vreodată pe cine reprezintă Statuia Libertății? Persoana care l-a inspirat pe sculptorul celebrului monument, Frederic Auguste Bartholdi, este învăluită în mister și puțini sunt cei care știu despre ea.

Ce chip simbolizează Statuia Libertății?

Dacă vei reuși să ajungi în SUA, în mod cert trebuie să vezi și Statuia Libertății, unul dintre cele mai importante obiective turistice de pe continentul american, care are o istorie pe care cu toții ar trebui să o cunoaștem.

ADVERTISEMENT

Primul detaliu pe care este necesar să-l memorezi este faptul că statuia a fost proiectată de un sculptor francez pe nume Frederic Auguste Bartholdi. Structura metalică a fost construită de Gustave Eiffel, monumentul presupunând o colaborare strânsă între SUA și Franța.

Pe 28 octombrie 1886 s-a inaugurat Statuia Libertății și s-au iscat diferite semne de întrebare, inclusiv cele legate de chipul după care a fost făcută. Se ia în calcul ca zeița romană Libertas să fi fost sursă de inspirație, deoarece ea este reprezentată ținând o torță în sus, având pe cap o coroană.

ADVERTISEMENT

Libertas, la finalul anilor 1800, era una dintre cele mai relevante reprezentante ale feminității și ale libertății. Ea pleda mereu pentru protejarea clasei muncitoare, nu-și dorea ca unii oameni să fie forțați să fie sclavii societății. O mulțime de romani o iubeau.

Libertas era o figură prezentă și pe monedele americane, în secolul al XIX-lea. Era asociată cu femeia puternică, în stare să facă față tuturor provocărilor care i se iveau în cale, inclusiv piedicilor puse de puterea masculină.

ADVERTISEMENT

Statuia Libertății, o combinație de chipuri?

De asemena, se mai speculează că designe-ul statuii nu este altceva decât o combinație între mai multe modele. Sunt istorici care au sugerat că Frederic Auguste Bartholdi și-a dorit să o sculpteze pe mama sa sau chiar pe amantă.

Frederic Auguste Bartholdi a evitat să ofere detalii despre chipul statuii cu care a reușit să creeze istorie în lumea întreagă. Multe persoane au observat că există, totuși, o asemănare între mama francezului și opera sa de artă.

ADVERTISEMENT

Ochii severi, nasul lung și maxilarul dur sunt detalii care i-au determinat pe specialiști să concluzioneze că este vorba despre mama artistului. Totodată, nu se exclude și varianta cea mai simplă, ca Frederic Auguste să fi realizat totul la întâmplare.

ADVERTISEMENT
Tags:
Soția lui Lionel Messi, criticată după imaginile apărute: „Scene grele când apare ghemuită...
Soția lui Lionel Messi, criticată după imaginile apărute: „Scene grele când apare ghemuită pentru străini pe internet”
Surse: Dani Mocanu a rămas fără permis după ce a fost prins „zburând”...
Surse: Dani Mocanu a rămas fără permis după ce a fost prins „zburând” pe A2. Ce viteză avea manelistul
Hăituită fără milă, Zoia Ceaușescu s-a ascuns în casa unui fotbalist imens al...
Hăituită fără milă, Zoia Ceaușescu s-a ascuns în casa unui fotbalist imens al României. Cum a ajuns fiica dictatorilor României exilată în locuința acestuia
O fotografie incredibilă surprinde glonţul zburând pe lângă capul lui Donald Trump. I-a...
O fotografie incredibilă surprinde glonţul zburând pe lângă capul lui Donald Trump. I-a străpuns urechea dreaptă: "Am auzit un şuierat, împuşcături"
Reacție uluitoare după tentativa de asasinat împotriva lui Donald Trump: E în Pennsylvania...
Reacție uluitoare după tentativa de asasinat împotriva lui Donald Trump: E în Pennsylvania și scuipă gloanțe!
Incredibil ce s-a aflat despre Toto Cutugno la opt luni de la moartea...
Incredibil ce s-a aflat despre Toto Cutugno la opt luni de la moartea sa. Fiul său a dezvăluit totul: ”Nu l-a văzut niciodată să...”
CINE l-a ÎMPUȘCAT pe TRUMP! Atacatorul a fost IDENTIFICAT de FBI
CINE l-a ÎMPUȘCAT pe TRUMP! Atacatorul a fost IDENTIFICAT de FBI
Versurile care anunțau ce urmează să pățească Diana: ”Mori, draga mea, iubita mea...”
Versurile care anunțau ce urmează să pățească Diana: ”Mori, draga mea, iubita mea...”
Nunta în familia Hagi, după vechi obiceiuri. Ce tradiții neștiute au aromânii
Nunta în familia Hagi, după vechi obiceiuri. Ce tradiții neștiute au aromânii
💔💔💔Bomba MOMENTULUI! Betty Salam și-a părăsit soțul și a fugit cu un manelist...
💔💔💔Bomba MOMENTULUI! Betty Salam și-a părăsit soțul și a fugit cu un manelist celebru. S-a mutat deja cu acesta, iar fiul ei a rămas cu Cătălin Vișănescu
Tentativa de asasinare asupra lui Donald Trump marchează debutul unui nou capitol întunecat...
Tentativa de asasinare asupra lui Donald Trump marchează debutul unui nou capitol întunecat și periculos pentru politica americană | Analiză BBC
Care este timpul real de așteptare în vama Giurgiu - Ruse. Cea mai...
Care este timpul real de așteptare în vama Giurgiu - Ruse. Cea mai bună oră pentru românii care trec granița din Bulgaria: „Pe pod am așteptat...”