News

Pe cine susține propaganda rusă în cursa pentru candidatura PSD la alegerile prezidențiale : „Provine chiar din inima românismului”

15.06.2019 | 14:15
Pe cine sustine propaganda rusa in cursa pentru candidatura PSD la alegerile prezidentiale  Provine chiar din inima romanismului

PSD nu are încă un candidat propriu la alegerile prezidențiale. Rezultatul extrem de slab de la alegerile europarlamentare, dar și condamnarea lui Liviu Dragnea în dosarul angajărilor fictive, au dezlănțuit o adevărată luptă la cuțite în interiorul partidului. Astfel, social-democrații nu au încă un candidat la alegerile care vor avea loc la sfârșitul lui 2019. Cu toate acestea, varianta în limba română a site-ului sputnik, cunoscut pentru faptul că este finanțat de Kremlin, îl propune pe fostul europarlamentar, actorul Mircea Diaconu, drept candidatul PSD.

Mircea Diaconu, propus de sputnik pentru candidatura PSD la alegerile prezidențiale

Mircea Diaconu are parte de o descriere elogioasă din partea Sputnik, atât datorită trecutului său ca actor, ministru al Culturii și europarlamentar, dar și din pricina faptului că este originar din „inima românismului”, Câmpulungul de Muscel, prima capitală românească.

„Mircea Diaconu nu este un personaj anti-sistem, ci un om de cultură și politician rafinat, cu o experiență considerabilă – atât în mandatele din Parlamentul României, cât și în cel de la Bruxelles, dar și ca ministru. În plus, renumitul actor este cel mai votat politician independent din istoria noastră (politică)”, sună descrierea generoasă făcută de sputnik.md lui Mircea Diaconu.

Sputnik susține că Mircea Diaconu ar trebuie să fie candidatul PSD la alegerile prezidențiale
Sputnik susține că Mircea Diaconu ar trebuie să fie candidatul PSD la alegerile prezidențiale *foto: captură sputnik.md

Ce spune Mircea Diaconu despre posibila candidatură la alegerile prezidențiale

De asemenea, site-ul de sorginte rusească a adunat și mai multe declarații ale lui Mircea Diaconu din ultima perioadă, în care nu a negat că i-ar plăcea să candideze pentru fotoliul de la Cotroceni:

Radu Tudor: ”Mi-aș fi dorit să vă văd înscris în cursa prezidențială doar ca să îl aud pe Mircea Diaconu ce spune în dezbaterile prezidențiale care au un impact asupra publicului”.
Mircea Diaconu: ”Mi-e frică să vă iau în serios. A fost o glumă, nu?”
Radu Tudor: ”Nu, nu a fost o glumă”.
Mircea Diaconu: ”Stați un pic să scăpăm de europarlamentare”.

„Nu. Nu că nu m-am gândit, poți să te gândești. Poți să te gândești la orice, și că mergi pe lună. Da, poate că mi-am imaginat tot felul de lucruri. Altfel le-am imaginat”.

Până acum, din PSD și-au anunțat dorința de a candida Șerban Nicolae, Florentin Pandele și Liviu Pleșoianu. De asemenea, printre cei despre care s-a vehiculat că ar putea candida din partea social-democraților se mai numără Eugen Teodorovici, Gabriela Firea sau Lia Olguța Vasilescu.