Fotbal intern

STEAUA-OSMANLI. Ei TREBUIE bătuţi! SLABI pe apărare, atac tare

Steaua trebuie să câştige meciul de acasă cu Osmanlispor, programat diseară, de la ora 20:00, liveTEXT cu VIDEO pe FANATIK.RO, pentru a păstra şanse la accederea în şaisprezecimile Europa...
24.11.2016 | 11:47
STEAUAOSMANLI Ei TREBUIE batuti SLABI pe aparare atac tare
ADVERTISEMENT

Steaua trebuie să câştige meciul de acasă cu Osmanlispor, programat diseară, de la ora 20:00, liveTEXT cu VIDEO pe FANATIK.RO, pentru a păstra şanse la accederea în şaisprezecimile Europa League. În acelaşi timp, turcii vin la Bucureşti cu gândul de a lua punctul de care mai au nevoie ca să-şi asigure matematic calificarea.

Oaspeţii se laudă cu una dintre cele mai prolifice ofensive din Turcia, însă au mari slăbiciuni pe faza de apărare. Exact opusul roş-albaştrilor, puternici pe apărare, dar previzibili în atac. Steaua a înscris numai două goluri în primele patru meciuri din grupa L şi vine după o înfrângere la zero împotriva Chiajnei, în campionat.

ADVERTISEMENT

Forţa ofensivă, atuul turcilor

Osmanlispor are în lot trei atacanţi care pot face oricând diferenţa. În primul rând experimentatul camerunez Pierre Webo, ajuns între timp la 34 de ani. Chiar dacă a înscris doar două goluri în acest sezon, Webo este un jucător exponenţial pentru jocul turcilor. Desigur, pe această listă a oamenilor care pot produce pericol în defensiva lui Reghecampf nu-l putem omite pe Raul Rusescu. Fostul idol din Ghencea a marcat cinci goluri şi a oferit alte trei assist-uri în actuala stagiune.  În avanposturi se mai află şi Cheick Diabate, un puternic atacant central de 1,94 metri care a înscris deja în poarta roş-albaştrilor în partida din tur. Diabate a evoluat în trecut la Bordeaux, formaţie de prima jumătate a clasamentului în Franţa.

ruse

Apoi vin talentaţii mijlocaşi ofensivi care le-au făcut viaţa imposibilă jucătorilor lui Reghecampf la Ankara. Francezul Adrien Regattin, fost la Toulouse, nigerianul Aminu Umar, congolezul Dzon Delarge şi, mai ales, senegalezul Badou Ndiaye şi-au etalat în dese rânduri calităţile tehnice împotriva unor adversari de top. Spre exemplu, doar Ndiaye a contribuit la opt goluri marcate de echipa sa în acest sezon, în cinci rânduri fiind chiar el marcator, iar de trei ori pasând decisiv.

ADVERTISEMENT

Excelenţi pe contraatac

Steaua este obligată să atace în acest meci. Este stilul de joc care le convine de minune turcilor. Aceştia n-au pierdut cu niciun adversar puternic în noul sezon. Cu Villarreal, formaţie obişnuită să menţină posesia, au luat patru puncte, remizând 2-2 acasă şi câştigând cu 2-1 pe El Madrigal, într-un meci în care jocul de contraatac a funcţionat perfect. Osmanli n-a pierdut nici cu Fenerbahce, Trabzonspor şi Basaksehir, ultima echipă fiind tocmai liderul la zi din campionatul Turciei, cu cel mai prolific atac.

Tot mai vulnerabili în apărare

Din pricina lacunelor pe faza defensivă, Osmanlispor a bifat doar două victorii în ultimele zece meciuri oficiale. Rezultate neaşteptat de modeste ţinând cont că jucătorii din ofensivă au marcat în nouă dintre aceste partide. O principală cauză ar fi lipsa unui titular cert în poartă. Zydrunas Karcemarskas a fost pe teren în 14 partide, în vreme ce Hakan Arikan a prins şapte meciuri.

ADVERTISEMENT

osmanli

Totodată, au fost transferaţi patru fundaşi în pauza de vară, plus un mijlocaş defensiv şi doi mijlocaşi centrali. În aceste condiţii, antrenorul Mustafa Resit Akcay poate acuza lipsa relaţiilor de joc din cadrul defensivei. În ultimele trei jocuri din Europa League, Osmanlispor le-a permis adversarelor să expedieze 42 de şuturi spre poartă, în condiţiile în care a suferit o singură înfrângere.

Echipa probabilă (4-2-3-1): Arikan – Bayir, Curuksu, Porchazka, Pinto – Caigran, Ndiaye – Umar, Maher, Regattin – Rusescu


49,5 milioane de euro este valoarea totală a jucătorilor lui Osmanli

4,25 milioane de euro este cota de piaţă a lui Badou Ndiaye cel mai valoros jucător din lot

27,5 ani este media de vârstă a jucătorilor din lotul lui Osmanlispor