News

Pe cine trebuie să suni de Florii. Lista completă de nume care sunt sărbătorite duminică

20.04.2019 | 14:42
Pe cine trebuie sa suni de Florii Lista completa de nume care sunt sarbatorite duminica

Peste 1,4 milioane de români se pregătesc de petrecere. Pe 21 aprilie 2019 se sărbătorește Duminica Floriilor, astfel că toți cei ce poartă nume de flori vor avea parte de momente frumoase în compania familiei și prietenilor.

Tot ce trebuie să știi despre Duminica Floriilor

Creștinii ortodocși celebrează duminica asta Floriile sau Duminica Stâlpărilor, cea mai importantă sărbătoare care vestește venirea Paștelui. Potrivit datinilor străvechi, această zi marchează momentul în care Iisus Hristos a intrat în Ierusalim, fiind întâmpinat de credincioși cu frunze de palmier.

Duminica Floriilor este una dintre cele 12 sărbători împărătești din cursul anului bisericesc. A fost menționată pentru prima dată în secolul al IV-lea și marchează momentul intrării mântuitorului Iisus Hristos în  Ierusalim. De altfel, acest oraș este și locul în care Duminica Floriilor s-a celebrat pentru prima dată, fiind preluată ulterior de întreaga lume creștină.

Pe 21 aprilie credincioșii sărbătoresc Duminica Floriilor
Astăzi sunt sărbătoriți cei care poartă nume de flori

Lista completă de nume sărbătorite duminică

Duminica Floriilor este ziua în care toți cei care poartă nume de flori se vor afla în centru atenției. În România, peste 1,4 milioane de persoane se pregătesc de petrecere, pentru că vor fi sărbătoriți astăzi cum se cuvine. Nu îi sărbătorim în această zi, însă pe cei care au decedat. Cei care purtau nume de floare și nu mai sunt printre noi sunt comemorați în noaptea de Înviere, atunci când li se duce lumină la cimitir, potrivit tradiției.

Anemona, Angela, Angelica, Brândușa, Camelia, Codrin, Codrina, Codruț, Codruța, Crăița, Crina, Crin, Crinu, Crinuța, Crizantema,  Daria, Delia (de la dalie), Dumitrița (denumire populară a crizantemei), Eugenia, Floarea, Flora, Florența, Florentin, Florentina, Florica, Florin, Florina, sunt doar câteva dintre numele ce vor fi sărbătorite în Duminica Floriilor.

Garofița, Gherghina, Gențiana, Hortensia, Iris, Iasmin, Iasmina (derivate de la Iasomie), Lacrămioara, Laur, Laura, Laurențiu, Laurian, Lauriana, Luminița, Lucia, Liliana, Lilian (de la liliac sau de la crin – Lilly, în engleză), Zambila și Zambilica sunt alte exemple în acest sens.

Mălin, Mîlina, Margareta, Micșunica, Mugurel,  Narcis, Narcisa,  Ortansa, Panseluța, Romanița, Roza, Trandafira, Violeta, Viorel, Viorela, Viorica, Veronica, sunt alte nume care se adaugă sărbătoriților de astăzi.

Duminica Floriilor este precedată de Sâmbăta lui Lazăr. În această zi, Iisus Hristos a săvârșit una dintre cle mai mari minuni ale sale,  înviindu-l pe Lazăr, la patru zile de la moarte. În urma acestui miracol, mulţimea strânsă la porţile cetăţii l-au întâmpinat cu flori şi l-au aclamat pe Mântuitor, la intrarea în Ierusalim, întâmpinându-l cu frunze de palmier, conform obiceiurilor locului.

Astăzi este ziua florilor și am rugat adierea vântului să îți dăruiască un buchet mare stropit cu acorduri muzicale și arome inspititoare. Îți doresc să ai parte de o zi magică de Florii!” ,Multă bucurie, sănătate, gânduri bune și vise împlinite celei mai frumoase flori de pe pământ. La mulți ani de ziua numelui!” , „ Fie ca viața ta să fie că un buchet de flori: colorată și plină de esențe frumoase. La mulți ani unei flori speciale!” , sunt doar câteva dintre mesajele superbe ce pot fi trimise cu această ocazie.