Cu cine joacă Simona Halep în turul 3 la WTA Roma şi câţi bani a câştigat pentru victoria cu Paolini

Gabriel Esanu   
în Simona Halep
16/09/2020, 18:50
Cu cine joacă Simona Halep în turul 3 la WTA Roma şi câţi bani a câştigat pentru victoria cu Paolini
Simona Halep va avea un meci foarte complicat în turul 3 de la WTA Roma

Simona Halep s-a calificat în turul 3 la WTA Roma, după ce a învins-o pe Jasmine Paolini, scor 6-3, 6-4. Nu a fost cel mai bun meci al Simonei, care a avut şi mari probleme pe propriul serviciu.

Este important că Simona a obţinut totuşi calificarea, dar are nevoie să îmbunătăţească jocul pentru următoarele runde. Chiar în turul 3 va avea o partidă foarte complicată.

O va înfrunta pe învingătoarea duelului dintre Amanda Anisimova şi Dayana Yastremska, programat să înceapă în doar câteva minute pe arena centrală.


UPDATE 16 septembrie, 18:45 / Dayana Yastremska a învins-o pe Amanda Anisimova în trei seturi, cu scorul de 4-6, 7-6 (3), 6-4, şi o va înfrunta pe Simona Halep în turul următor. Cele două nu s-au întâlnit niciodată în proba de simplu. La dublu, perechea Halep – Niculescu a trecut de cuplul Svitolina – Yastremska, chiar la Roma, în 2020.

Meciul dintre Simona Halep şi Dayana Yastremska se va juca vineri, 18 septembrie.


Ştirea iniţială 16 septembrie, 15:25

Amanda Anisimova, 19 ani, locul 27 WTA, i-a produs Simonei Halep una dintre dezamăgirile carierei. Anul trecut, o învingea în minimum de seturi pe româncă, în sferturile de finală de la Roland Garros. Amanda Anisimova are un singur titlu WTA, obținut în 2019 la Bogota. Mai are și o finală, la Hiroshima, pierdută la Su-wei Hsieh, în 2018.

Simona Halep o va înfrunta pe învingătoarea dintre Amanda Anisimova şi Dayana Yastremska în turul 3 la Roma

Simona Halep nu a înfruntat-o niciodată în proba de simplu pe Dayana Yastremska. Cele două au jucat, în schimb, chiar în această săptămână, în proba de dublu de la Roma. Simona Halep şi Monica Niculescu le-au învins clar pe Elina Svitolina şi Dayana Yastremska, scor 6-0, 6-1.

Dayana Yastremska a câştigat deja trei titluri de WTA în carieră. S-a impus în 2019 la Hua-Hin și Strasbourg, după ce lua primul trofeu al carierei la Hong Kong, în 2018. În acest an, Yastremska a jucat o finală, împotriva lui Ashleigh Barty, la Adelaide, dar a fost învinsă.

Deşi vorbim despre un turneu de categorie Premier 5, Simona Halep nu poate considera că a dat o mare lovitură din punct de vedere financiar. Asta pentru că premiile din acest turneu sunt la jumătate faţă de anul trecut, din cauza pandemiei de coronavirus.

Calificarea în turul 3 al turneului de categorie Premier 5 din Italia este recompensată cu un cec în valoare de 19.355 de euro. Iar dacă va reuşi să câştige titlul de la Roma, Simona ar urma să primească 205.190 euro.

Ar fi totuşi o sumă de luat în calcul, dacă ţinem cont că titlul pe care Halep l-a cucerit la Praga a fost recompensat cu doar 25.000 de dolari.

Închide ×