Sport

Pe cine vede Novak Djokovic triumfător la Roland Garros în absența lui Rafael Nadal: „Acești băieți sunt candidați la câștigarea titlului”

Novak Djokovic a numit favoriții pentru câștigarea trofeului de la Roland Garros în absența lui Rafael Nadal. „El Matador” nu va participa pe zgura de la Paris.
18.05.2023 | 07:14
Pe cine vede Novak Djokovic triumfator la Roland Garros in absenta lui Rafael Nadal Acesti baieti sunt candidati la castigarea titlului
Novak Djokovic a dezvăluit cei doi favoriți la cucerirea trofeului de la Roland Garros în absența lui Rafael Nadal. Foto: hepta.ro.
ADVERTISEMENT

Rafael Nadal nu va participa la Roland Garros, din cauza accidentării suferite la începutul anului. În absența celui mai titrat sportiv pe zgura de la Paris, Novak Djokovic (1 ATP)  a mărturisit că Holger Rune (7 ATP) și Carlos Alcaraz (2 ATP) sunt favoriți la câștigarea trofeului.

Pe cine vede Novak Djokovic câștigător la Roland Garros în absența lui Rafael Nadal: „Noua generație este deja aici!”

Novak Djokovic a fost eliminat în sferturile competiției de la Roma de către Holger Rune, scor 2-6, 6-4, 2-6, iar jocul tânărului sportiv din Danemarca l-a impresionat pe liderul mondial. În absența lui Rafa Nadal de la Roland Garros, sârbul a precizat că danezul este unul dintre favoriți la câștigarea Roland Garros 2023.

ADVERTISEMENT

Totodată, Novak Djokovic îl vede cu șanse extrem de mari la cucerirea trofeului pe Carlos Alcaraz. „Dar lângă el (n.r. Nadal) sunt Alcaraz și Rune, acești băieți sunt candidați la câștigarea titlului. Noua generație este deja aici! 

Alcaraz este numărul unu în lume de luni bune. Evident, a jucat un tenis incredibil. Cred că e bine pentru sportul nostru că avem fețe noi, e normal. O spunem de ani de zile, e ceva ceea ce ne-am așteptat să se întâmple”, a declarat Novak Djokovic.

ADVERTISEMENT

Novak Djokovic a recunoscut superioritatea lui Holger Rune la Roma: „E foarte rapid, anticipează excelent”

Holger Rune, elevul lui Patrick Mouratoglou, antrenorul Simonei Halep, îl va întâlni în semifinalele Mastersului de la Roma pe Casper Ruud. Locul 4 ATP a trecut în sferturi de Francisco Cerundolo, scor 7-6(5), 6-4. După înfrângerea cu sportivul în vârstă 20 de ani, Novak Djokovic a recunoscut superioritatea adversarului.

„Eu personal încerc să rămân acolo cu toți. Sunt mulțumit de cariera mea de până acum și încă îmi este foame să continui. Au fost condiții pentru un tenis lent în ultimele zile, probabil cea mai rece și mai umedă vreme de când joc eu la Roma. Nu îmi amintesc să fi plouat atât în vreun an.

ADVERTISEMENT

Mi-a fost greu să găsesc loviturile potrivite. Holger e foarte rapid, anticipează excelent. E talentat, dinamic, un jucător complet. Astăzi a fost mai bun. Și-a păstrat calmul și a meritat victoria”, a mai spus Novak Djokovic.

Simona Halep nu va participa la Roland Garros 2023

Suspendată provizoriu pentru dopaj, Simona Halep va rata turneul de la Roland Garros, a doua competiție de Grand Slam a anului. Organizatorii francezi au publicat lista de înscrieri la turneul de pe zgura din Paris, iar „Simo” nu se află la numărătoare.

ADVERTISEMENT

Totodată, Simona Halep nu face parte din lista jucătoarelor care au beneficiat de wild-card pe tabloul principal de la Paris. Clara Burel, Selena Janicijevic, Leolia Jeanjean, Kristina Mladenovic, Diane Parry și Jessika Ponchet sunt jucătoarele care au beneficiat de invitație specială.

Pe tabloul principal de la Roland Garros, România va avea patru reprezentante: Irina Begu, Sorana Cîrstea, Ana Bogdan și Patricia Țig. Ultima a acces pe tabloul principal, după ce a beneficiat de clasament protejat.

ADVERTISEMENT