News

Pe cine vrea Opoziția în locul lui Liviu Dragnea, la șefia Camerei Deputaților. De ce nu se înțeleg PNL, USR Plus și ProRomânia

28.05.2019 | 14:48
Pe cine vrea Opozitia in locul lui Liviu Dragnea la sefia Camerei Deputatilor De ce nu se inteleg PNL USR Plus si ProRomania

Rezultatele excelente obținute de opoziție la alegerile europarlamentare din 26 mai le-au oferit un avânt puternic partidelor de opoziție, după ce PNL a câștigat alegerile și a obținut 27%, iar Alianța 2020 USR Plus a adunat peste 22% din sufragii, fiind la un pas în urma celor de la PSD. Mai mult, la o zi după alegerile de duminică, președintele social-democraților, Liviu Dragnea, a fost condamnat pentru dosarul angajărilor fictive de la DGASPC Teleorman. Asta înseamnă că locul său la conducerea Camerei Deputaților a devenit vacant. Acest lucru a deschis Cutia Pandorei marți, în Parlamentul României.

Opoziția vrea să pună șeful Camerei Deputaților. Cine sunt candidații

”Rezolvarea este un concurs de alternative competente. Să vină fiecare cu o propunere, să discutăm să vedem care este cea mai bună soluție”, anunța în cadrul unei conferințe de presă liderul USR, Dan Barna. De altfel, useriștii l-au propus pe deputatul Stelian Ion la șefia Camerei Deputaților. Unul dintre cei mai buni juriști, Ion a fost cel care s-a ocupat cu contestarea legilor justiției în ultimii ani în Parlament.

De partea cealaltă, PNL este pe cai mari, după victoria importantă la alegerile europarlamentare. Astfel, liberalii o propun pe Raluca Turcan la șefia Camerei Deputaților. Fost președinte interimar al PNL în perioada decembrie 2016 – iunie 2017, Turcan este unul dintre cele mai importante nume din aripa PDL și este deputat în Parlament încă din 2004.

Raluca Turcan, propunerea PNL pentru a-l înlocui pe Liviu Dragnea de la președinția Camerei Deputaților *foto: hepta.ro
Raluca Turcan, propunerea PNL pentru a-l înlocui pe Liviu Dragnea de la președinția Camerei Deputaților *foto: hepta.ro

Care este propunerea PSD pentru a-i lua locul lui Liviu Dragnea

Pentru ca opoziția să dea un președinte al Camerei Deputaților, PNL și USR va avea nevoie și de votul celor din gruparea Pro România, regrupată în jurul fostului premier Victor Ponta.

Cu toate acestea, în cursa dintre Stelian Ion și Raluca Turcan ar puteasă fie câștigător tot PSD. Social-democrații au decis să o propună ca lider al Camerei Deputaților pe Carmen Mihălcescu, cea care era vicepreședinte al camerei inferioare a Parlamentului României.