Life

Pe Maria Ciobanu nu o cheamă chiar așa. Care e numele adevărat al artistei care își serbează azi onomastica

Maria Ciobanu își serbează astăzi onomastica, la fel ca multe alte Mării din țara noastră. Puțini știu însă care este numele real al celebrei sărbătorite.
08.09.2021 | 12:21
Pe Maria Ciobanu nu o cheama chiar asa Care e numele adevarat al artistei care isi serbeaza azi onomastica
Maria Ciobanu, interpretă de muzică populară. Foto: dcnews.ro
ADVERTISEMENT

Maria Ciobanu este numele pe care artista l-a ales pentru scenă, căci în actele de identitate nu o cheamă chiar așa. Maria este, într-adevăr, prenumele ei, însă Ciobanu este un nume ales de folcloristă pentru a ieși cu el în lumea artistică.

Cel care a dezvăluit adevăratul nume al Mariei Ciobanu este dascălul Mihai Bădescu, unul dintre oamenii apropiați interpretei de muzică populară.

ADVERTISEMENT

Deși o țară întreagă o cunoaște pe văduva lui Ion Dolănescu sub numele de Maria Ciobanu, acesta este doar un nume de scenă.

Cum o cheamă, de fapt, pe Maria Ciobanu

În buletin, pe îndrăgita cântăreață o cheamă Diaconu. Dar de unde numele Ciobanu, vă veți întreba. Ei bine, acesta este un nume ales de muziciană de la un sat apropiat locurilor natale.

ADVERTISEMENT

Maria a fost inspirată de satul Ciobănești din județul Vâlcea pentru în alegerea numelui ei de artistă. „Pe ea n-o cheamă Ciobanu în acte. Pe părinți îi chema Curea și Diaconu. Ea și-a luat numele de la satul Ciobănești”, a declarat la un moment dat dascălul Mihai Bădescu pentru ziarul Click.

Maria Ciobanu/ Diaconu își sărbătorește astăzi a 84-a zi de nume. Cântăreața a împlinit chiar de curând onorabila vârstă de 84 de ani, mai exact pe 3 septembrie.

ADVERTISEMENT

Artista s-a întors în luna august din Statele Unite ale Americii, acolo unde s-a stabilit de câțiva ani. Maria Ciobanu a făcut câteva declarații despre revenirea ei în țară. Întoarcerea ar fi trebuit să se producă mai devreme, însă pandemia a stat în calea domniei sale.

Cântăreața a suferit de dor în primul an al pandemiei. S-a gândit la ce era mai rău

Nu știe sigur dacă se va întoarce în America. A spus că se simte deocamdată foarte bine în țara ei și ia în calcul să nu mai plece, căci este foarte iubită și a fost bine primită de toată lumea.

ADVERTISEMENT

Dorul de familia din România și spaimele care au venit odată cu pandemia de coronavirus mai ales pentru cei vârstnici și-au pus amprenta și asupra cântăreței de muzică populară oltenească.

Interpreta a spus recent că de multe ori se gândea că va închide ochii departe de plaiurile natale. Aceasta a fost cea mai mare frică a ei în anul 2020: să nu își cunoască sfârșitul de drum departe de cei dragi. Gândul acesta a măcinat-o, dar i-a dat și multă forță să reziste în același timp.

 

 

ADVERTISEMENT